Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сериозният купувач
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-12-07 14:24

Преди седмица се отбивам в дюкянче, пред което са закачени 4 елека, гледам.
- Какво да ви предложа?
- Ето от това там но виждам, че е номер Л. Трябва ми ХХЛ поне.
- Но премерете го, може да ви стане.
- Виждам, че е малко.
- Те номерата не играят.
- Виждам, че е малко.
- Ако сте сериозен купувач, ще го премерите.
Взимам, меря го, не мога и да го нахлузя. Меря и някакви други модели дето ми дава ей така, да видя до къде ще стигне....и все не става. Вадя 50 лв. и и казвам.
- Ако сте сериозен продавач, нямаше да ми губите времето само с 4 дрешки закачени отпред.
- Ама в тези задръствания ми закъснява стоката.....но вие елате пак....ако сте сериозен купувач, то е ясно, че ще доидете.
- В колко да доида?
- Най-добре елате в понеделник, аз специално ще взема и ще ви запазя № ХХЛ от това.
Отивам сега. Показвам 50 лв. пак и казвам:
- Тук е сериозният купувач. Едно елече моля.
- Ама вижте сега, то търговците на едро са виновни.....те не доставят....
- Аз не съм говорил с вас за никакви търговци, а за време и стока.

Подобни диалози водих няколко пъти с няколко търговци на дребно, които смятаха, че могат да си лъжат и разкарват клиента както си искат със хипотетична стока....де ако додеш все ще се излъжеш да купиш нещо друго ако я няма... (една дори с работното време - и то груба лъжа)....а тая дори да говори за сериозност!!
Не зная на какво разчитат тези хора!
Аз лично като клиент, а и като човек, винаги държа на точност и коректност....и не стъпвам втори път на едно и също място, ако там лъжат.
Въпрос на манталитет вероятно.
А и тая бабка сигурно има доста да се чуди защо ще простира само 4 дрешки отпред....а не камион стока.

Отговори на това съобщение
 Re: Сериозният купувач
Автор: mixmike   
Дата:   10-12-07 14:37

тъй тъй, то в големите вериги е честа практика, ти чак сега го забеляза и то при бабиките куфарни търговци[smilie18]
Инак "не стъпвам втори път на едно и също място, ако там лъжат." - си е баш тъй[smilie24]

Автор: solo5   
Дата:   10-12-07 16:08

и аз като mixmike [smilie24]
иначе сигурно на всеки се е случвало да му кажат:
"чакаме стока, елате в Петък"
дори и да уточните за кой петък става въпрос пак няма да ви огрее [smilie18]
те си говорят дежурно, че чакат някаква стока
целта е да те вържат да порверяваш редовно
това за преди 20 години може и да е нормално, но при сегашната конкуренция не върви
магазини под път и над път
като не зареждат няма и да продават [smilie5]

Дата:   10-12-07 17:11

Българинът не се е научил да е търговец!

не се е научил едно....
не се е научил друго....

при все, че си е сам шеф....

е тогава мама му стара, защо повтаряме, че сме били най-умните и най-учените,
тъпаци сме предимно [smilie23]

Автор: Todd   
Дата:   10-12-07 17:20

Българина не може да се научи - той 500 години все чака някой друг да му свърши работата .
Що той да се учи ????

Дори и сега ползват за оправдание лафа :
- Нека децата се учат !!!

[smilie23]

[smilie7]

Автор: solo5   
Дата:   10-12-07 17:26

след 5-6 години като фалират повечето амбулантни търговци може да сме по-добре
сега всеки 2-ри върти някакъв алъш вериш и се мисли за търговец

Дата:   10-12-07 17:30

Влизам на капълъчарши, снимах , понапазарувах....обикалям.
Дърпат ме всевъзможни търговци, разстилат килим върху килим преди да съм им казал, да не се хабят, няма такова да купувам....но не си пестят труда. Разпитват, усмихват се, изкопчат какво....и ме водят ако го нямат при друг.
Така влизам в магазин за кожени дрехи.
Собственикът....ми говори на български. Прегръща ме, смята се за мой брат, сънародник! Питам го какъв е и откъде е. Казва , че е от един македонски град. Протича разговор за Македония (да го пробвам), по-компетентен е от мен, и говори свободно. Черпи ме кафе. помощникът му след внимателно разпитване какво да е кафето излита да то намери. Говорим си със собственика благо, и все така благо му казвам, че ако си прави тия усилия защото си мисли, че нещо ще купя - лъже се. Той се смее и ми казва - ще, ще...ще купиш от мене.
- Виж драги, какви са ти цените. Не ставай смешен. Онзи ден бях на изложение в кожарска турска фабрика и имах възможност да купя по много по-тънки цени.
- Не гледай цените, усмихва ми се той (докато продава на две германки якета и шлифери точно на тия цени).
- Знам, знам, че кожата при вас е специална, след еди-ква си обработка и цените са такива и си заслужава (400-700 евро)....но аз нямам намерение да купувам.
- Колко искаш да дадеш тогава?
- Хъм, у нас има хубави якета и по 100 евро.
- Знам. От 100 ли искаш...или под 100 ?
- Дай да видим?
Изкара ми неизложени якета като тукашните, и цените бяха до 100 евро. Каза ми.
- Брат. И това ли искаш да купиш? Я го сравни с това? (едно леко палто, от валцована кожа, по-дълго....и съвсем леко и фино).
- 500 евро? Пак се връщаме на приказката, че си струва....но нямаш шанс да ми го продадеш.
През това време идва помощникът с кафето. Масата се мести според дето съм аз....а не дето стой обикновено. пия си кафето. Той продава още 1-2 на европейци. Пия си кафето, лафиме си....тръгвам.
- Дай 200 евро приятел - ми вика тои.
Давам му. Дава ми якето. Обличам го пак. Иска да изчакам, да му скъси ръкавите. Бързам, и отказвам. Тръгвам. Настига ме на входа и ми дава 10 Евро.
- В София ще отидеш там и там, и ще ти ги скъсят. А ето ти и тези визитки. Дай ги на твоите колеги да доидат на към мен.
Така и направих. Взеха ми точно 20 лв.в София.

Аз на това му викам търговец.

Дата:   10-12-07 17:34

А на една позната....понеже имаше страхотни претенции към палтото на изложението....направиха и го по поръчка, и вечерта човек с кола от фирмата го донесе до хотела на Кущадасъ.
Пихме по едно. Весело беше.[beer]

Автор: Todd   
Дата:   10-12-07 18:09

Абе и мене в София ме е возило такси все едно съм президента на света ама са един на 100 000 !!!!
Докато в Турция един на 100 000 нема да ти свърши работа .

При нас не само клатенето на главите е обратно - гените ни са грешно подредени ...особенно ония де отговарят за мозъчната дейност !!!!

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.