Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Защитават животните, а хората няма кой да защити
Автор: Amigo   
Дата:   01-12-07 12:37

Хиляда лв. глоба за жестокост към животно

С глоба от 500 до 1 000 лева ще се наказва този, който прояви особена жестокост към животно. В случаите, когато деянието е извършено от собственика на животното, то ще бъде отнемано в полза на държавата.
Това предвижда нов Закон за защита на животните, обсъден днес на второ четене от Народното събрание, предаде БТА. При данни за особено жестоко отношение към животните своевременно да бъде уведомявана прокуратурата или полицейските органи. Като проява на жестокост към животните се отнасят всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание за животното, трайно увреждане на здравето му или стрес; обучение на животното в агресия към хора и животни; причиняване на смърт поради небрежност; изоставяне на животни или подлагането им на неблагоприятни атмосферни условия и малтретиране, уточни "Фокус".
За особена жестокост към животните ще се смята умишленото причиняване на смърт, трайно или тежко увреждане и организирането на бой с животни.
Ако ветеринарен лекар или длъжностно лице проявят жестокост, те ще бъдат глобявани от 1 000 до 1 500 лв., а за юридическо лице или едноличен търговец е предвидена имуществена санкция в размер между 1 500 и 2 000 лв. При повторно нарушение глобите нарастват.
Органите на местната власт да контролират дали се изоставят животни на територията на общината, както и дали се спазват изискванията за защита на животните в приютите, предвижда законопроектът. Контролът ще се извършва периодично и чрез проверки по постъпили жалби и сигнали за нарушения на правилата за защита на животните, подадени от държавни органи, физически и юридически лица.
Контролните органи ще имат право да установяват самоличността на собственика, както и да заснемат или филмират нарушението. Предвидено е ветеринарните лекари от Националната ветеринарномедицинска служба да имат право да забраняват клането на животни в кланици, когато се установи, че зашеметяването им е неефективно. Те ще могат и да прекратяват опитите с животни, които са извършени в нарушение на действащите нормативни актове.
В разглежданите текстове се забранява, също така, отглеждането на котки и кучета в сгради-етажна собственост, ако на домашните питомци не е осигурено минимално пространство: за котки и кучета до 10 кг - минималното жилищно пространство е 6 кв. м, за средни породи кучета до 25 кг минимумът е 8 кв. м, а за големи породи над 25 кг – 10 кв. м. За кучетата, които се отглеждат вързани, трябва да се осигури ежедневна разходка и поне 5 м тел или въже за свободно движение.
Гласуването на проектозакона на второ четене беше отложено за следващата седмица.
[cool] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Защитават животните, а хората няма кой да защити
Автор: matataupa   
Дата:   01-12-07 12:42

Амиго. Това ми напомня, преди често гледах по "Animal Planet" онези ЗОО Ветс с телефоните за бързо реагиране, с операционни с най-модерна техника и се питах няма ли да е по- добре за хората да се пръснат тия пари. Още не съм си отговорил. [smilie8] [smilie18]

темата ме кефи. Понякога ми се струва по- уместно да се фърлят тия пари за хора, ма като видя на Азис мазния липосукциран задник на Билборд и си мисля, че май кучетата и другите сътвери по са заслужили помощ.

Дата:   01-12-07 12:48

matataupa

Понякога ми се струва по- уместно да се фърлят
> тия пари за хора, ма като видя на Азис мазния липосукциран
> задник на Билборд и си мисля, че май кучетата и другите сътвери
> по са заслужили помощ.
>

Мдааа, в такива случаи може [smilie5] Аз лично много обичам животните, обаче мисля, че нещо радикално трябва да се направи за бездомните псета. Второ, смятам, че много идиоти, които са извършили подобни, че и по-големи престъпления срещу хора в България, се разхождат необезпокоявани и нетърсени от сляпата Темида [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Императорът.   
Дата:   01-12-07 12:54

Ами нали сме "хуманисти"... грижим за бездомните помияри, които ни нападат и разкъсват, грижим за чернокраките, които ни размахват брадви...

Никой не се сеща, че хуманизмът е отношение само към хора...

Дата:   01-12-07 13:02

и НА хора, Императоре.
кучето, котето и тн няма как да имат хуманно отношение. Това Куче на улицата е там, щото някой човек го е захвърлил...или него или някой негов родител. И човека е този, който има задължението да покаже отговорност. Ако щеш ги трови, ако щеш ги стреляй, но виновен е човекът[smilie21]
Пък ти, Императорски, лесно е да пишеш, ма виждал ли си 3 седмично кученце на улицата- преди да са го полазили белезите на изоставеността- някога дали си го поглеждал същото такова в очите. [smilie8]
Лесно е от стаята да нижеш ред след ред закани за "помярите". Е за някои е лесно по принцип, ма то е до усещане[smilie7]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-12-07 13:11

abe въпросът с уличните псета не се ли разреши вече??

това лято като си бях в половдив ми направи впечатление че не се виждат улични кучета [smilie8]

иначе, тук няма улични псета и котки, как са го постигнали-не знам??
може би никога не е имало [smilie8]

Дата:   01-12-07 13:12

kaiser.soze написа:

> abe въпросът с уличните псета не се ли разреши вече??
>
> това лято като си бях в половдив ми направи впечатление че не
> се виждат улични кучета [smilie8]
>
> иначе, тук няма улични псета и котки, как са го постигнали-не
> знам??
> може би никога не е имало [smilie8]

Къде е тва тука?![cool] Ела да видиш в София кво стаа [cool] [smilie7]

Дата:   01-12-07 13:14

Кайзере, просто хората си ги гледат у дома и когато не могат да се справят с тях ги дават в съответните места, а не ги заФърлят на улицата до контейнера. Нито пък си пускат разгонените кучки , за да се чудят после къде да дяват 1 котило мелези...
И въоПще- въпрос на култура и разбиране.../ и закони, щото като си хвърлиш кучето на улицата в някои братски страни могат и в панделата да те вкарат/
[smilie21]

Дата:   01-12-07 13:15

Вчера дадох на едно Пуми до съдебната палата 1 креМвирш на Кен. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-12-07 13:20

ам верно е, вкарват в затвор тук за жестокост към животни..

а как са го постигнали?? хм, дали със закони дали хората са по различни от нас [smilie8]

Дата:   01-12-07 13:28

Мататаупов - а ти не виждал дробче на дете с кучешка тения вътре. Мисля, че в един ЧОВЕШКИ град, човеците са по-важни от кучетата.

Дата:   01-12-07 13:29

а колко е трудно да се намери коте пък [smilie5]

преди месец си взехме, трябваше да звъня на всички ветеринари в града и около него и да ги питам дали някой техен клиент има малки котета. най накрая се намери котка която беше родила предния ден.. та чакахме 7 седмици докато вземем котето [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2007-12/apug6379.JPG
http://lh5.google.com/Nick.Radev/R1COpuGKk5I/AAAAAAAACD8/l74fxgEVhlY/daisy5.jpg?imgmax=512

Автор: Cristinel   
Дата:   01-12-07 13:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Todd   
Дата:   01-12-07 14:23

По тая логика с кучетата - ко трябва да си правим жените тогаз??????
Кат кучето е най-добрия приятел - жената требе да е най-добрия враг !!!

[smilie11]
Ба ли го....

Дай да изтрепем всички !!!

Мнозинството така и не разбра че не можеш сам да живееш на земята - няма значение град ,село ,поле ,гора ,море или океан !!!
Трябва да има място и за другите видове .Иначе ще изчезне твоят !!!

Ма нали на крив хуй вълната му пречи -дай да ги изтрепем !!!

Няма да стане така .....друг ще да е начина.

[smilie7]

Автор: A400   
Дата:   01-12-07 14:23

еее,..каизер.... аз подарявах...подарявах....и тука пуснах обява...и те свършиха най-накрая...
[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   01-12-07 17:30

Някой иска ли да му подаря един кротък Хари, докато жената не ме е усетила?[smilie8]

Автор: tnt   
Дата:   01-12-07 18:00

Кайзере, в Пловдив никога не е имало такъв проблем с помиярите, какъвто е в София.

Автор: dexter_d   
Дата:   01-12-07 18:34

Законите идват за да уредят обществените отношения. Това, че помиярите са с предимство пред хората е факт и сега само се узаконява.

И досега в градинките не играят деца, а играят и серат кучета. Когато някой върви по улицата с расовия си помияр без каишка и намордник хората го заобикалят, а не той да си го свие малко. В етажната собственост всички слушат коя кучка се е разгонила. В крайните квартали над къщи и дворове се стеле не тишина, а денонощен кучешки лай и вой. и т.н. и т.н.

Какъв закон искате? Това е закон, който урежда и регулира тези отношения.

Автор: ukk   
Дата:   02-12-07 10:15

Мисля да почна да снимам по парковете и между блоковете глутниците бездомни изроди (щото голяма част от тях вече не приличат и на кучета) и да ги пращам на общината.
А ако ми нападнат някой от роднините или семейството или пък причинят болест - никаква глоба няма да ме спре да избия поне тези в района. [smilie9]

Дата:   02-12-07 10:32

ukk - и като снимки пращаш им - какво? Знаеш ли колко им дреме на тях за твоите снимки, даже да са с висока художествена стойност?
Ако нападнат теб или някой от семейството ти (дано не става) - даваш общината под съд и ги съдиш до дупка, ако трябва и до Страсбург да стигнеш, съдиш ги, докато им съдереш задниците !!! Само така ще оправим тая държава - не може всеки крастав циганин за щяло и нещяло да се жалва в Страсбург, а ние само да си траем.

Автор: Cristinel   
Дата:   02-12-07 10:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: тьма   
Дата:   02-12-07 10:54

Много по-страшни се оказват домашните любими кучета, при нас, във Варна, уличните са си много мили и кротки и всички минаха кастрация[smile]

Дата:   02-12-07 11:27

Евала на Варна! [smilie24]

Дата:   02-12-07 11:34

Като проява на жестокост към животните се отнасят всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание за животното, трайно увреждане на здравето му или стрес; обучение на животното в агресия към хора и животни; причиняване на смърт поради небрежност; изоставяне на животни или подлагането им на неблагоприятни атмосферни условия и малтретиране, уточни "Фокус". За особена жестокост към животните ще се смята умишленото причиняване на смърт, трайно или тежко увреждане и организирането на бой с животни. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Органите на местната власт да контролират дали се изоставят животни на територията на общината, както и дали се спазват изискванията за защита на животните в приютите, предвижда законопроектът. Контролът ще се извършва периодично и чрез проверки по постъпили жалби и сигнали за нарушения на правилата за защита на животните, подадени от държавни органи, физически и юридически лица.[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   02-12-07 11:43

Значи ако човек нарита помияр, той е престъпник, ако помияри разкъсат човек, те са жертви...
Логика !!!!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.