Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 помощ за предпечат
Автор: slivenski   
Дата:   09-11-07 19:47

тъй като започнах да се самообучавам на ИнДизайн ЦС3... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

и съм направил една брошура - триплет, 2 страници с по 3 колони всяка, ландскейп, А4 формат... [smilie21]

след като я експортнах в ПДФ изглеждаше ОК... пуснах я да се принтира на чернобелия принтер и излезе перфектно. като се сгъне на три всичко си съвпада и т.н... [smilie21]

после я пуснах на цветен принтер Xerox P6100... и тука стана драмата, защото като се сгъне не съвпадаха трите колони на вътрешната страница /2, 3 и 4/ с тези на външната 5, 6 и 1/...

та не знам дали ясно обяснявам, но въпросът ми е дали това е от самия принтер... дали в печатница може да се настрои техния принтер така, че да излезе правилно... [smilie21]

и дали има от къде да прочета повече за тези неща в нета... [smilie21]

пък ако някой иска, мога да му пратя ПДФ файла, та да знае за какво иде реч...

мерси [beer]

П.П. ОК разбийте ме от бъзик, ако искате... [smilie25] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: помощ за предпечат
Автор: Amigo   
Дата:   09-11-07 20:03

пуска ли се тъкъва серьозна тема на такова подозрително място [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19] давай смело: проба-грешка, проба-грешка и така... до края на света [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-07 22:15

Ми ако на Ксерокса не е зададено да центрира страниците - нормално е да стане така.

Дата:   09-11-07 22:36

Ндаааа... Трябва да проверя това с центрирането. Вероятно съм го пропуснал... [smilie21]

Аз си мислех, да не би да съм объркал нещо с crop marks или bleeds...

Тъй като идеята е да се отпечати на А4 без да се реже после хартията... Брошурата да изпълва целия А4 лист и само да се сгъне на триплет... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-07 22:41

Ако размерите ти са точни и принтера печата центрирано - няма как да се объркат нещата.

Единственото, което трябва да предвидиш, е онова листче, което остава в средата при сгъването - да ти е със милиметър по-малко от централното парче.
Така като сгъваш триплета - няма края му да опре в насрещната сгъвка и да "издуе" нещата.

Дата:   09-11-07 22:50

общо взето ми се изяснява... [smilie21]

на програмата съм задал настройка 2 страници А4 с по 3 колони, като между колоните няма празно поле. а те са и в различен цвят, та си личи твърде ясно. мисля няма как да не са равни... а и ги гледах 100 пъти [smilie21]

това с листчето в средата ще го наглася... мерси [beer]

значи остава проблема да е от настройките на принтера... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   10-11-07 00:25

Понеже наскоро и аз правих едни дипляни (триплет) на Corel Draw и се сблъсках със същия проблем. Понеже нямам хубав принтер опрях до услугите на фирми. Основният цвят е червен и на четирите места, на които ходих, по краищата ми го изкараха бяло с уговорката, че е нормално да има по 1 2 милиметра разминаване на маргините при принтера. В крайна сметка свих изображението с по 2мм на страна и го запълних с червено до А4. Преди 2 дни отпечатах 100 бройки и съм доволен. Естествено има леко разминаване при сгъвките, но не е дразнещо. slivenski, пусни един jpg да видим как изглеждат. Кажи, ако постигнеш по-добри резултати, защото скоро ще ми се наложи да отпечатвам още към 500бр.

https://photo-forum.net/static/forum/2007-11/pxuc1739.JPG
http://img110.imageshack.us/img110/6079/reklamnabroshurabackcn2.jpg

Автор: biso   
Дата:   10-11-07 07:49

пичове,
ако искате да нямате проблеми с напасването на лицето и гърба, не правете отделните сгъвки в различни цветове. или поне от едната страна да не е така.
аз поне, като седна да правя нещо мисля И за евентуалните издънки при следващия процес.
напасването е въпрос на настройки и проби

Публикацията е редактирана (10-11-07 09:17)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.