Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЧЕЗ - енергиен въпрос...
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   25-01-13 11:41

Привет на клуба на знаещите.

Имам питане за енергото, дано помогнат препатили.
Става въпрос за упражнението "Уверичение на вече договорена мощност". Какъв е случая.
Имам помещение, където в момента има 7.2kW еднофазно захранване, което е недостатъчно и съм задействал документно нещата за двойно увеличение.

На ниво бюрокрация и цена на услугите от ЧЕЗ нямам неясноти за момента. Ясна ми е цената по "Извършване на проучвателна работа по външно ел. захранване, даване на технически указания и издаване на удостоверение за мощност", наясно съм и че процедурата е тромава и отнема поне 3 месеца документно и експретно време.

Това, което ме притеснява е при евентуално одобрение и задействане на нещата фактически, имало някаква цена на тези допълнителни kW, които щели да ми отпуснат, но те се формирали не от ЧЕЗ ами от ... да го наречем фирмата изпълнител. Друго за съжаление не успях да изкопча от служителката на ЧЕЗ.

Това което ме вълнува е - някой наясно ли е с тези цени или поне със сайтове на фирми изпълнители, та да даде някакъв ориентир преди да ми стоварят изненадата със сметката за "удоволствието".

Тенкю предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: ЧЕЗ - енергиен въпрос...
Автор: asahi   
Дата:   25-01-13 12:08

Мда, това е проблемът с новото строителство - инвеститорът заявява минимална мощност за да плати минимална такса.

В твоя случай външна фирма подизпълнител може да направи обследване (ако не е направено от ЧЕЗ) и да прецени дали по досега съществуващата линия може да се достави по-голяма мощност. Ако не може - да проектира и изпълни нова линия, съответно нови компоненти в разпределителното табло.

За цената е най-добре да питаш каката в ЧЕЗ колко е струвал предния подобен случай и да очакваш нещо подобно. И да питаш във фирма за точна оферта ще трябва да са наясно с горните обстоятелства.

Дата:   25-01-13 12:33

Позна - първата мизерия на новото строителство и донякъде се успокоявам, че не съм само аз със същия проблем.
Аааааааааха, значи все пак трябва да изчакам на първо време обследването.
Притеснява ме, да не ми отрежат главата от кръста за "удоволствието", примерно ако го направя дабъл.

Дата:   25-01-13 16:35

Какви консуматори ще захранваш? Можеш да "преразпределиш" енергия от другите клиенти наоколо. Примерно комшията, дето денем не хаби ток, да ти пусне през контролен електромер да си захранваш нещо през деня. може и при теб да си направиш преразпределение някакво.

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   25-01-13 16:46

Ами за цената - не помня, вероятно я има в сайта на ЧЕЗ. Но да, наистина първо ще излезе становището за проучването - за около месец. След това ще трябва да доплатиш. И след това чак ще сключиш договор. Друга мизерия - когато аз пусках, ми казаха, че мога всико да си движа от София, нищо, че обекта не е в София - в центъра на Сливница. И това по принцип е така, но, когато започнах процедурата, питах - трябва ли проект? Не трябвало, след това на Сливница ми поискаха. Ако не проект, то поне еднолинейна схема, но задължително заверена от лицензиран проектант. Така, че се поинтересувай и за тази част на въпроса.

Дата:   25-01-13 17:03

Не е за мен за наемателите е. 4-5 компютъра, включително сървърът им, климатик, един малък бойлер, осветителни тела които не съм ги броил колко бяха. Тъпото е, че тия 7.2 не им стигат.[smilie2]
Иначе имам открита партида, одобрен проект от тях, теоретично имало капацитет и за още конусмация, но явно трябва да си мине първо ордата от ЧЕЗ.[smilie8]

Автор: Todd   
Дата:   25-01-13 17:07

Тия всичките служат да ти тровят живота !!!!!!

Договорена мошност ...краставици на търкалета .

Колкото ползваш толкова плащаш кво по просто от това ????

не ...трябва да те джасат ...мамицата им .

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   25-01-13 17:12

Абе не трябва ама като се пусне цялата техника и една духалка, щото климатика е нефелен и смръзва външното тяло и предпазителите падат. И цирка е, че не сме само ние така, а още 2 помещения, едно от които е детска градина. Нарочно са пуснали някакъв документиран минимум, който на хартия е ОК, ама народа като реши да ползва и в 2 от 3 случая увисва във въздуха. И се почва една бумащина...[smilie23] Сега трябва да ходя на пичковци, щото нотариално заверено пълномощно не върши работа при тях... трябва да е някаква тяхна си хАртия, нотариално заверена, за да си мръднат задниците нещастни[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Избеснях ония ден.[smilie9]

Дата:   25-01-13 19:16

вариант 1: Смени климатика и да не работи заедно с бойлера.
вариант 2: Хвани някой електричар от енергото да ти смени предпазителя в главното табло с една идея по-голям.

Дата:   25-01-13 19:31

Добре, понеже не разбирам от ток. Вариант 2 има ли вероятност да проработи и да си спестя нервите, при положение, че груба сметка на консуматорите си ги покрива и съответно задминава тия 7.2kw, м? Или това трябва специалист да прецени на място.

Автор: temelko   
Дата:   25-01-13 19:45

Има и то голяма. На един приятел в нов блок му го смениха и нещата заспаха.

Дата:   25-01-13 19:55

Хм[smilie24]
Значи ще пробвам, преди да правя други щуротии.
За сега по една виртуална.
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   25-01-13 20:01

От тези 7.2kW се смята линията до теб и предпазителя. Ако жицата до теб е 4 квадрата можеш да черпиш само 7.2kW с активен товар. Ако жицата е 6 квадрата отиваш на 10 kW.

Автор: Mori13   
Дата:   26-01-13 02:30

Бе тия верно ли пускат по 4 квадрата към апартамент в това ново строителство?[smilie10]

Дата:   26-01-13 02:55

Не е апартамент - магазин е. А колко са пуснали ще разбера следващата седмица по един или друг начин.

Автор: TODD   
Дата:   26-01-13 06:31

4 квадрата за магазин ... това е ташак .[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   26-01-13 09:20

Ми то разликата в партидите е точно впредпазителите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.