Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв телевизор 42/1080?
Автор: legbapetro   
Дата:   04-10-12 10:57

Здравейте, съфорумци. Преди почти 6 години си купих телевизор Панасоник TH42PY8P. Или иначе казано, най-ниския за тогава клас плазмен телевизор с резолюция 1920х1080.Тогава по форумите се твърдеше, че най-добри в контраста и цветопредаването са плазмените телевизори.
Тъй като телевизора на майка ми се повреди /стар 20 инчов Филипс/ реших да й дам плазмата. Сега пред мен стои въпроса какво да закупя. Плазмите още лис а толкова актуални и ненадминати? Искам добър контраст иотлично цветопредаване,за да мога да гледам и снимки. Какво ще ми препоръчате? Бюджет-около 2000лв. 42 инча рамер.

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв телевизор 42/1080?
Автор: chuckle   
Дата:   04-10-12 11:42

Имам чувството,че сте бавноразвиващи.Толкова ли е трудно да влезете примерно в технополис и да видите телевизорите ,след което да ги сравните,избираш си един и го купуваш.[smilie11]

Автор: Krassy   
Дата:   04-10-12 11:45

Ами принципно ТРУДНО е заради няколко причини.

1. сигнала, който пускат

2. настройките, които са направили

3. силното и неравномерно амбиентно осветление в магазина

Най-добре се преценява след като телевизора се сложи у дома [smilie7]

Автор: belia   
Дата:   04-10-12 11:47

samsung

Автор: ohluff   
Дата:   04-10-12 11:54

Аз си купих преди няколко дни това TX-P50ST50E на Панасоник за 1900 лева на промоция от Технополис. Където са 42 там са и 50 инча :))

Автор: vinse   
Дата:   04-10-12 11:58

панасониците все още са добри плазми. Примерно модел TX-P42ST50E е среден клас плазма с прилични характеристики

Дата:   04-10-12 12:10

Плазмата не дава абсолютно точен цвят... но картинката е по блага. По мека, бялото не вади толкова очите, цветовете не са ярки, а пастелни. Идеална е за гледане на кино... може би и фотографии брез претенции за достоверност. Не уморява толкова очите и е препоръчително да се гледа на по приглушено осветление, иначе пада контраста.

Сега новите модели може да са подобрени.
Според мен вече технологиите са изравнени...

Също така "харесване" на телевизор по изображение в магазин с включено няколко КИЛОВАТА осветление, което директно отразява влияние върху панела е много ГРЕШНО!

Но никой няма да ти намали осветлението в магазина, да ти ресетне настройките и да ти пусне сигнал, който ти искаш...

А може и да може... кой знае.

Мислете обаче, че този телевизор ще го гледате у дома, при съвсем други светлинни условия...

Това е... успех!

Автор: promis   
Дата:   04-10-12 12:16

Абеее, всички са еднакви. Разликите им вече идват от модули за wi-fi, вградени камери, възможност за скайп-разговори, браузване в YouTube, 3D и т.н. Отваряш сайта на някой техно-магазин, настройваш филтъра до 2000 лв и гледаш кой какви екстри има. После отиваш в магазина, харесваш си на външен вид някой и го отнасяш, тва е [beer]

Дата:   04-10-12 12:19

Един приятел беше си купил топ модела на един самсунг...

САМО едно нещо много ме дразнеше в този телевизор.
Като седнем да гледаме и при включено състояние долу, по средата има едно кръгло "нещо" със син светодиод който направо ти избожда очите!
Свети мамата си тракало...

Викам му - поне едно черно тиксо му сложи...

Автор: promis   
Дата:   04-10-12 12:32

Новият One Design на Самсунг не е лош, особено закачен плътно до стената без стойки и кабели

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/sdgn3153.JPG
http://www.atlantic2u.com/upload/Products/UE40ES8000_4.JPG

Ама трябва да се види на живо [smilie3]

Автор: pch_bg   
Дата:   04-10-12 12:48

...Самсунг и Филипс телевизор НЕ е добър избор. Плазмите харчат повече ток. Водещи са LG с надежни и добри телевизори. Панасоник и Сони също са добри. За картинката отиваш в магазина като преди това си прегледал спецификацията в нета и си се ориентирал за модел. Като избереш модел може да погледнеш в някой форум дали няма оплакване за дефекти и т.н
Айде късмет[cool]

Автор: atin   
Дата:   04-10-12 14:44

Ей много капацитети тука...Самсунг последните години са сред лидерите със собствени панели в TV технологиите. pch_bg дали е виждал работещ 7/8/9 серия Самсунг? Но с бюджет 2000 не да го купиш, ами и да го помилваш няма да ти дадат в магазина.

Автор: pch_bg   
Дата:   04-10-12 14:54

atin:
Повече от 20г всеки ден гледам такива телевизори от тая марка...
Надежността им куца. Но всеки сам си решава :)

Автор: djfroggy   
Дата:   04-10-12 15:04

Добре, да приемем ли, че ЛЦД са напреднали достатъчно вече, за да ги избере човек пред плазма? Преди години бяха доста назад.

Дата:   04-10-12 15:08

Мен и старите ЛСД... и новите... ме дразнят, ако трябва да гледам дълго време филм.
Бодат ми очите, ярко, наситено... синтетично.

За работа е добре, айпиес матрица... хубу, ама за релакс... не ми трябва такова.
Имам по стар модел плазма и ще се радвам, ако си остане жива и здрава дълги години, защото не смятам да я сменям...
Друг е въпроса, че ТВ не гледаме, само някой филм или музикална програма, тук таме научно популярни...

Преди малко си дръпнах ХД Радиоактивни вълци, смятам да го изгледаме тунайт... документален... популярен, нещо таквози...

Автор: jrr   
Дата:   04-10-12 16:22

Аз съм с тоя от 6 месеца и съм супер доволен :
http://www.technomarket.bg/products/09119200/lg-42lm615s
Много меки и наситени цветове,изключително богат на нюанси.Точно както казва Краси - не боде очите.

Автор: tantris   
Дата:   04-10-12 16:34

Гледах едни плазми до ЛЦД телевизори. Стори ми се, че на плазмите им се открояват повече пикселите.

За LG съм съгласен - картинката ми се стори много по-балансирана от тази на самсунгите. Само логото им е много грозно.

Автор: asahi   
Дата:   04-10-12 16:51

Телевизор без ЛЕД подсветка не трябва да се купува. Ако днешните не ви харесват изчакайте до утре. Енергията ще става все по-скъпа, а надеждността на апаратурата - по-ниска. ЛЕД подсветката е нещото, което се противопоставя успешно на негативите от двете тенденции.

Автор: carl_cox   
Дата:   04-10-12 17:14

това звучи добре [smilie8]

Sharp LC-40LE830E

но пък сходно за по-малко пари... PANASONIC TX-P42ST50E

[smilie8]

Автор: джъмбо   
Дата:   04-10-12 17:20

мога пряко да сравнявам лед смарт самсуняг с лед тошиба на един и същи размер.... еми... тошибата повече ме кефи макар да е с 3 пъти по малко екстри....

иначе лед да... особено ако ти свети по цял ден... едва ли те кефи да пълниш джиба на евн

Автор: nodoubt   
Дата:   04-10-12 17:23

екран и рамка - мат. огледало си имам отделно [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   04-10-12 17:24

"Енергията ще става все по-скъпа, а надеждността на апаратурата - по-ниска."

Ми като ще става по-ниска надежността, защо да чака бъдещи ЛЕД телевизори, при положение, че разликата в харчлъка на ток е в рамките на 2 крушки от старите... И това като го сложиш по 2-3 часа на ден и то не всеки ден, понеже на дали работещ човек може да гледа много повече телевизия, то разликата е твърде малка, за да е определяща... Общо взето ако не си изсушиш косата със сешоара или не си изгладиш дрехите 2-3 пъти в месеца и ще спестиш повече отколкото ще ти е разликата между ЛЕД и от старите ЛЦД-та...
Не че няма смисъл да се вземе ЛЕД, но просто не ми се вижда разхода на ток като основен определящ фактор...

Публикацията е редактирана (04-10-12 17:25)

Дата:   04-10-12 17:40

Новите плазми харчат също малко...

Освен това плазмата харчи "неравномерно"
Ако е са дадени примерно 300 вата, то е при някакви номинално осветяване на екрана.
При тъмен екран консумацията е много малка...

Не съм 100% сигурен, но май беше така.

Автор: agop4o   
Дата:   04-10-12 19:35

малко ме съмнява самсунг да са си оправили цветовата гама особено при сигнал от кабелна цифрова телевизия.[smilie23] [smilie23] .пък като чета за плазмите с колко неща трябва да се съобразява човек се чудя изобщо що се купуват[smilie11]

Автор: tantris   
Дата:   04-10-12 20:09

Далаверата било ЛЕД с просветка от RGB диоди, което позволявало настройка на цветната температура.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.