Автор: thor
Дата: 11-11-09 08:55
задушени/печени котлети с чесън .. 3часа и 30мин. при около +210C° и +220C° ..
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oggj3122.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oixd0752.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/mxtk2055.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918887_nyoe6334_01.jpg
печена тиква( butternut squash )
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zodv2974.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/puss9668.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/pubh9620.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918889_nstb1581_02.jpg
може и без керамични съдове и гювечета, става почти толкова вкусно ..;о))
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nqcv3354.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/szgc9295.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/yqqn2274.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918882_kdpt9825_0Cmq.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ibxm9307.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/yeqk2457.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/jrid2382.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919508_ltee8431_03.jpg
за по дълго печене , предпочитам по мазни и шарени котлети, като след опичането , който не обича мазно може просто да отдели мазнината и да не я яде ... като основни подправки ..
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nyda2581.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bbxe0969.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/aaqd4841.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918896_pxbf0722_04.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pfid1933.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/khzz4455.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/bdhm8343.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918899_ydzz1770_05.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bdps8422.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/srjk3476.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/hlkl6200.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919512_ekwp0765_06.jpg
морска сол , тази от картинката по горе придава особен вкус(който на мен ми харесва) затова и използувам предимно от нея , чесън , черен пипер или печен/пукан мачкан червен пипер( Piment de Cayenne ) или и двата ... така осолените и подправени котлети оставям около 2-3дена да престоят в хладилника ... други подправки - на вкус, в случая - пресен босилек( le basilic/basil ), пресен магданоз, сушен чесън смлян,смлени - чубрица, кимион, розмарин и др. ..
разчупвам 3-4 глави чесън на скилидки без да ги беля , част от тях разхвърлям на дъното на съда, върху тях полагам котлетите и останалата част скилидки чесън между и върху котлетите , колкото повече чесън толкова повече аромат и вкус ....накрая заливам/покривам котлетите с бира/вино/вода или някакъв сос по/на вкус ....
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/riit1952.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xvkh1790.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/jiwq2757.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919516_tjea7788_07.jpg
за дълго печене без изгаряне и по добро импрегниране на котлетите с миризмите и вкуса на подправките , използвам тесто, с което един вид залепвам капака за съда/тенджерата .... и хоп във фурната ..
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oqfd6929.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lmne8218.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/lczb6618.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919521_yzpo1210_08.jpg
около 3часа и 30минути при между +210C° и +220C° и резултата - преди и след на горната картинка ...
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pxoy7788.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wfcp7186.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/aglb0902.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919524_jenz0665_09.jpg
така печени,.... е условието е, котлетите да бъдат шарени и с повече мазнина, месото направо се топи в устата ..
пържени картофи "Yukon Gold"
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qaii9771.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hzee6999.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/rqas0493.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919672_eepx6115_10.jpg
хляб( маслини и сирене ) и фокача( морска сол и розмарин)
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gbjo1629.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fuxa2852.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/prhy8857.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919676_vktc3313_12.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tzmp0225.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/viee0900.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/juge4596.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919674_olgy2678_11.jpg
гарнитура - заквасена сметана подправена с босилек, магданос, счукан пресен чесън ,сол на вкус .... трушия Mrs Whites Hot Banana Peppers , жалапено( Jalapeno pepper ) и артишо ( Artichauts ) ..
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pegm6963.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gizk7408.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/ggwp1450.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919678_sofp8178_13.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/upmp8219.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ybsv1823.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/pffg3100.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919683_irkx8306_14.jpg
за десерт , печена тиква( Butternut Squash ) поръсена със захар ...
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mqmd3402.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fleo3134.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/qcco5520.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919917_qycv6097_15.jpg
почти винаги печа повече от колкото трябва и това което остане го правя на, в случая "Rillettes de Porc" или поне аз така го наричам , тъй като на вкус се доближава до "Rillettes de Porc"
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oipo3471.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ixbl4585.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/lpeh3343.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919923_goiu8343_16.jpg
за целта с една вилица смачквам останалото месо и печения чесън ,докато стане нещо подобно на едро смлян пастет , смесвам го с патешка мас в случая останала от печената патка от предната седмица , тъй като патките са много мазни и след изпичането им , филтрирам маста и я използувам за например , печени картофи на фурна ,припечени филийки ,
пържене на пилешки гърди , омлети ,пържени яйца и др.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oznu3410.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dtfz3843.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/iwyj0599.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919929_xutu1745_17.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tjcc6604.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/sqad8031.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/tgxg5807.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919931_fzlz3217_18.jpg
така получените "Rillettes de Porc" ,оставям в хладилника за поне едно денонощие и след това са готови за консумация с да речем препечени филийки ..
и накрая все пак, фотофорум ....;о))
тези картинки станаха възможни с участието на Panasonic Lx3 ..
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ndgv4452.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fjnk2253.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/olzq8028.JPG
http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919933_pdlj0035_Lx3.jpg
всичките картинки са снимани на 24mm f2.0
|
|