Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  30 ..  40 ..  50 ..  60 ..  67  68     всички  напред  последна
 манджи в картинки ...
Автор: thor   
Дата:   11-11-09 08:54


... от ежедневието ..... евтини и лесни за приготвяне ..;о))


покрай темата на амигоса ,

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hiys4919.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wsnq9386.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/wycf3643.JPG

http://img121.imageshack.us/img121/3755/00ay.jpg


рекох да нащракам една манджа ... те взеха ,че станаха повече ..;о))

ама докато се наканя да пусна картинките и темата потъна ..;о))

кой какво си готви в картинки ..;о))

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: thor   
Дата:   11-11-09 08:55


задушени/печени котлети с чесън .. 3часа и 30мин. при около +210C° и +220C° ..

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oggj3122.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oixd0752.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/mxtk2055.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918887_nyoe6334_01.jpg


печена тиква( butternut squash )

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zodv2974.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/puss9668.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/pubh9620.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918889_nstb1581_02.jpg


може и без керамични съдове и гювечета, става почти толкова вкусно ..;о))

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nqcv3354.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/szgc9295.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/yqqn2274.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918882_kdpt9825_0Cmq.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ibxm9307.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/yeqk2457.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/jrid2382.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919508_ltee8431_03.jpg


за по дълго печене , предпочитам по мазни и шарени котлети, като след опичането , който не обича мазно може просто да отдели мазнината и да не я яде ... като основни подправки ..

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nyda2581.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bbxe0969.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/aaqd4841.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918896_pxbf0722_04.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pfid1933.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/khzz4455.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/bdhm8343.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257918899_ydzz1770_05.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bdps8422.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/srjk3476.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/hlkl6200.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919512_ekwp0765_06.jpg


морска сол , тази от картинката по горе придава особен вкус(който на мен ми харесва) затова и използувам предимно от нея , чесън , черен пипер или печен/пукан мачкан червен пипер( Piment de Cayenne ) или и двата ... така осолените и подправени котлети оставям около 2-3дена да престоят в хладилника ... други подправки - на вкус, в случая - пресен босилек( le basilic/basil ), пресен магданоз, сушен чесън смлян,смлени - чубрица, кимион, розмарин и др. ..

разчупвам 3-4 глави чесън на скилидки без да ги беля , част от тях разхвърлям на дъното на съда, върху тях полагам котлетите и останалата част скилидки чесън между и върху котлетите , колкото повече чесън толкова повече аромат и вкус ....накрая заливам/покривам котлетите с бира/вино/вода или някакъв сос по/на вкус ....

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/riit1952.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xvkh1790.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/jiwq2757.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919516_tjea7788_07.jpg


за дълго печене без изгаряне и по добро импрегниране на котлетите с миризмите и вкуса на подправките , използвам тесто, с което един вид залепвам капака за съда/тенджерата .... и хоп във фурната ..

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oqfd6929.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lmne8218.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/lczb6618.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919521_yzpo1210_08.jpg


около 3часа и 30минути при между +210C° и +220C° и резултата - преди и след на горната картинка ...

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pxoy7788.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wfcp7186.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/aglb0902.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919524_jenz0665_09.jpg


така печени,.... е условието е, котлетите да бъдат шарени и с повече мазнина, месото направо се топи в устата ..

пържени картофи "Yukon Gold"
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qaii9771.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hzee6999.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/rqas0493.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919672_eepx6115_10.jpg


хляб( маслини и сирене ) и фокача( морска сол и розмарин)
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gbjo1629.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fuxa2852.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/prhy8857.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919676_vktc3313_12.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tzmp0225.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/viee0900.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/juge4596.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919674_olgy2678_11.jpg


гарнитура - заквасена сметана подправена с босилек, магданос, счукан пресен чесън ,сол на вкус .... трушия Mrs Whites Hot Banana Peppers , жалапено( Jalapeno pepper ) и артишо ( Artichauts ) ..

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pegm6963.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gizk7408.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/ggwp1450.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919678_sofp8178_13.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/upmp8219.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ybsv1823.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/pffg3100.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919683_irkx8306_14.jpg


за десерт , печена тиква( Butternut Squash ) поръсена със захар ...

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mqmd3402.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fleo3134.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/qcco5520.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919917_qycv6097_15.jpg


почти винаги печа повече от колкото трябва и това което остане го правя на, в случая "Rillettes de Porc" или поне аз така го наричам , тъй като на вкус се доближава до "Rillettes de Porc"

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oipo3471.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ixbl4585.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/lpeh3343.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919923_goiu8343_16.jpg


за целта с една вилица смачквам останалото месо и печения чесън ,докато стане нещо подобно на едро смлян пастет , смесвам го с патешка мас в случая останала от печената патка от предната седмица , тъй като патките са много мазни и след изпичането им , филтрирам маста и я използувам за например , печени картофи на фурна ,припечени филийки ,
пържене на пилешки гърди , омлети ,пържени яйца и др.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oznu3410.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dtfz3843.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/iwyj0599.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919929_xutu1745_17.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tjcc6604.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/sqad8031.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/tgxg5807.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919931_fzlz3217_18.jpg


така получените "Rillettes de Porc" ,оставям в хладилника за поне едно денонощие и след това са готови за консумация с да речем препечени филийки ..

и накрая все пак, фотофорум ....;о))
тези картинки станаха възможни с участието на Panasonic Lx3 ..

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ndgv4452.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fjnk2253.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/olzq8028.JPG

http://photo-zona.net/images/user3511/album20952/large/1257919933_pdlj0035_Lx3.jpg


всичките картинки са снимани на 24mm f2.0

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   11-11-09 08:57

Уау!
Страхотия!
Браво Торе!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   11-11-09 09:02

Цели неща в гърне

три картофа
глава чесън / може и цяла глава лук
три тиквички
едно китайско зеле
глава карфиол
три-четири тиквички
шест бланширани зелени фасула
може моркови, праз…
три пържоли
маслинова паста

Пържолите навивате на руло с пълнеж от наситнен чесън, лук, копър, сушени домати, по три цели шушулки зелен фасул, сол, подправки - увивате в лист от китайско зеле, може да сложите вътре и тиквени семки, стафиди, маслинова паста…
Белите картофите, тиквичките, морковите. Слагате продуктите цели в кален съд – чесъна и лука отгоре. Поръсвате малко зехтин, половин чашка вода, сол. Захлупвате. Слагате в печката и печете на 200 градуса, колкото решите.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/woce6822.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jtdu5600.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/crdi3619.JPG

http://media.snimka.bg/3201/012656631-big.jpg

Вадите в съд и посолявате. Ако ви се занимава, направете си сос:
студен сос - 50 на 50 майонеза, кисело мляко, чесън и магданоз
топъл сос - в 50 гр. масло запържвате две лъжици магданоз, добавяте две лъжици брашно, запържвате до златисто, отстранявате от котлона да изстине и добавяте един жълтък, разбъркан в чаша прясно мляко, завирате за 3 – 4 минути.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qwnz8273.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/csby1220.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/lvmh8845.JPG

http://media.snimka.bg/3201/012656625-big.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vga   
Дата:   11-11-09 10:41

Абе белия ти баланс нещо..... [smilie18] [smilie18] [smilie24] [smilie24]

Страхотни вкусотии, браво! Храна заслужава любов и уважение!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nodoubt   
Дата:   11-11-09 10:43

оправи си белия баланс

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 10:47

[smilie24] Има и едни жалки опити за документиране на сладкарски опити:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1260231&t=1260231
и на мен белият баланс ми куца....а и не само [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Обаче точно в нея тема, номадсл е пуснал линк към един блог, дето ме разби отвсякъде и по всички параграфи. Ето го:
http://loisslokoski.blogspot.com/


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-11-09 11:06

[ezik] [ezik] [ezik]
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qgkp9614.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jpkp7702.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/eplu7332.JPG

[beer] [beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   11-11-09 11:09

И аз за тоя бял баланс... ц ц ц. [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 11:09

[ezik]



Публикацията е редактирана (11-11-09 11:25)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-11-09 11:20

Автор: tnt
Дата: 11-11-09 11:09

Нед, т'ва не е домашно

ТNT, е домашно. Приготвено лично от мен, на другия ден вечерта след като закарах майка ми в болница за операция на жлъчка. Даже и тема бях пуснал тогава, беше ми криво.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   11-11-09 11:22

Представям си как ще празнуваш когато тъщата ...
/малко черен хумор/
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-11-09 11:24

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/trxm5998.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/yusb2496.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/vmze1717.JPG


А ето и преди приготвянето.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 11:25

редактирах съ [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-11-09 11:27

Автор: stoyan_5
Дата: 11-11-09 11:22

Представям си как ще празнуваш когато тъщата ...
/малко черен хумор/

Щастливо разведен съм. А тогава се опитах да се разведря с приготвянето и сервирането на храната. И се чудех какво да правя, за да не мисля какво и как ще се развият нещата в болницата.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   11-11-09 11:33

"...и аз харесвам манджи от Бангладеш "

[smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-11-09 11:36

TNT, ся и аз требе се редактирам. Ама аз нЕма се редактирам. [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 11:39

ей лошотийо! [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ARGO   
Дата:   11-11-09 12:24

Печена китка [smilie8]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lzlm3780.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mekm0625.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/dyav8283.JPG

http://www.notmartha.org/images/other/2009oct/meathand/ingredients.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lubh0170.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/eufq7070.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/qncd0911.JPG

http://www.notmartha.org/images/other/2009oct/meathand/uncooked_molded.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/twfb0529.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xixn4372.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/inms1133.JPG

http://www.notmartha.org/images/other/2009oct/meathand/uncooked_cheesecover.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/umcd8977.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ppwc2679.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/qmbl5572.JPG

http://www.notmartha.org/images/other/2009oct/meathand/orangewall_red_nails.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ppvn3380.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kluz1082.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/uvxt2595.JPG

http://www.notmartha.org/images/other/2009oct/meathand/white_wristbone2.jpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 12:58

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: thor   
Дата:   11-11-09 13:08


белия баланс верно не е най натъкмения ,

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cbhd2169.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ajgg0928.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/ywyg0176.JPG

http://img682.imageshack.us/img682/3615/51866627.jpg


ама на мене този най ми хареса ....

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 13:10

тоз прасчо какво съдържа? [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: loislois   
Дата:   11-11-09 13:21

хех, викам си, тема точно като за мен, я да се разпиша, пък то tnt вече ме е представила [smile] http://loisslokoski.blogspot.com/е мое дело [smilie25]

нищо де, имам доста картинки, дето ги няма в блога

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jmnx5510.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/skzl5296.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/kmdr5234.JPG

http://farm3.static.flickr.com/2490/4082948441_b11a7bbdef.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wlpi5143.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bant5146.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/wttl5555.JPG

http://farm4.static.flickr.com/3097/3188132417_e2f04ca9fd.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mxro2441.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fckf6821.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/mcnw5457.JPG

http://farm3.static.flickr.com/2768/4075170972_3d53260386.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mdgb8195.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ntgg2792.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/myzp7784.JPG

http://farm4.static.flickr.com/3302/3266952440_4901cb6854.jpg


рецептите можете да откриете тук: Salted Lemons

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   11-11-09 13:26

loislois, zаслугата е изцяло на nomadsl. Той ми обърна внимание на твоя блог...вероятно искайки да ми покаже, че има какво да се желае от моето документиране на плескавици в кухнята [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Блогът ти, наистина е забележителен [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: alsash   
Дата:   11-11-09 14:02

даааа...някои знае...друг не, как се прави товаааа.....

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  30 ..  40 ..  50 ..  60 ..  67  68     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.