Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Питане за Застраховка ГО и зелена карта
Автор: elrisha   
Дата:   22-10-12 12:55

Я да ви питам..
В началото на годината си направих застраховка " Гражданска отговорност" и не пожелах Зелена карта.
Сега обаче ми се налага да пътувам с колата,като ще минавам през Сърбия.
Чинно се отиде в БулИнс ,където поискаха 54 лв за да ми издадат Зелена карта,която да важи до 2 февруари,т.е. само за три месеца. Винаги съм мислела,че Зелената карта е към 10 лв и тази цифра ме шокира.
След това прилежно седнах пред компа и потърсих инфо в Гугъл, където, о изненада, прочетох следното нещо:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1318360

После отворих сайта на моите "любими" БулИнс и в разделчето за Зелена карта пише това:

http://www.bulins.com/index.php/site/pid/9

Кой кого лъже? И в крайна сметка трябва ли да пълня още джоба на затрахователчетата или мога спокойно да пътувам без да ме изнудват?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Зелена карта
Автор: tonitka   
Дата:   22-10-12 13:09

За Сърбия ти трябва, но тази цена е висока. На нас ни взеха около 14 лева мисля.

Автор: loveforever   
Дата:   22-10-12 13:12

Самия сертификат "зелена карта" е едно, а стойността на полицата за район извън България е друго.
В повечето случаи на издаване на полица ГО, когато човек не иска покритие "чужбина" му калкулират премията с отстъпка, която следва да заплати, ако иска полицата да е валидна и извън страната. Отделно от това е сертификата - едно зелено листче в което надлежно са описани данните на автомобила, собственика и полицата ГО. Самото то сртува символична сума ( май беше 1,60лв)

Така че в случая може би става въпрос за доплащане за район "чужбина"

Автор: Славов   
Дата:   22-10-12 13:17

Хм, аз като сключвах ГО, ми казаха, че само за 5 лв. повече, при необходимост да ида в чужбина с колата, отивам при тях и ще ми издадат ЗК безплатно, но не повече от 2 пъти годишно.

Дата:   22-10-12 13:18

Не помня да съм имала някакви отстъпки..знам ли. Гражданската ми е един изпринтен бял лист,къде пише сумата от 198.70 лв, рамата на автомобила, срока на действие,че съм застрахована само аз и е чекнато ,че автомобила се кара ПРЕДИМНО в Бг.

Разбирам да доплатя 10-15 лв, но при положение,че до края на тая застраховка има 3 месеца, да ме изнудват да я платя цялата, нещо не ми се връзва.

То е ясно,че работата им е да ни връткат, но аз не обичам да си давам задника без самата аз да съм го поискала.

Никой не обяснява за тази директива от 2007 год. и съм абсолютно сигурна,че заради неинформираността на хората, скубят допълнително!

Пак питам, защо да ми трябва за Сърбия, като тази държава е вклрючена в споразумението от 2007 год?!

Автор: Will   
Дата:   22-10-12 13:20

В тези държави доказателството за наличието на задължителната застраховка е регистрационният номер на превозното средство.

Това изречение от линка на 24 часа утрепа сичката риба... значи като ти изтече гражданската ти вземат табелата...[smilie10]

Автор: tonitka   
Дата:   22-10-12 13:22

http://www.nbbaz.bg/OtherCountryTrip/GreenCard.aspx

Дата:   22-10-12 13:26

Тонитка, ето, в линка ти се вижда ,че за Сърбия не важи,както и за страните от ЕС. Т.е. не ми трябва Зелена карта.[smilie8]

Will , предполагам са го формулирали така, защото не можеш да регистрираш автомобил без да си направил тая застраховка.

Дата:   22-10-12 13:28

Ако на разпечатката на полицата изрично не е маркирано, че полицата е валидна и в чужбина то означава, че няма да важи за Сърбия независимо от сертификата "зелена карта"

Дата:   22-10-12 13:32

Да разбирам значи, че са ме пре.бали пловдивските мадами, които ми взеха парите в една караванка пред КАТ-Пловдив ли? Що не са чекнали? Сега да платя близо 60 лв за едно чекване,така ли?!

Еййй, за тва ненавиждам цялата тая изнудваческа система начи![smilie9]

Дата:   22-10-12 13:46

С тази застраховка за съжаление това е начина. Освен това независимо от написаното, че сертификата"зелена карта" не е необходим моят съвет е да се вземе.

За шест години обикаляне из най-различни места по Европа, лично на нас никой никъде не ни е правил проблем за това, но имам достатъчно много познати попаднали на заядливи полицаи и патили си защото нямали сертификата. В крайна сметка дори и да си в правото си, когато си в чужда страна и се заяждат умишлено с теб нямаш много опции. Затова винаги си носим всичко пък било то и в повече. Освен това вземи си и копие от големия талон на автомобила. Не сме длъжни да го носим, но знам места където и за това са се заяждали.

Дата:   22-10-12 13:49

Такаа, сега проверих пак в сайта на БулИнс.. Взели са ми пари за " деклариран район на управление РБългария".
После чета ,че имам право на една БЕЗПЛАТНА Зелена карта но за 15 дена.

НИКОЙ,повтарям НИКОЙ не ми е обяснил,че ако ми се налжи по-дълго пътуване, трябва да заплатя ВСИЧКИ ГОДИШНИ ВНОСКИ за Зелена Карта.

Явно трябва да знам предварително какви са им условията, написани с дребен шрифт нейде из сайтовете! Нещастници![smilie23]

Автор: Славов   
Дата:   22-10-12 13:55

Да, всички са мизерници, ако не попита човек, веднага завличат....

[smilie23]

Дата:   22-10-12 13:58

После питайте пак що хората не си застраховат къщите![smilie9]

Автор: realnoncho   
Дата:   22-10-12 14:09

Елриша си е взела възможно най-евтината застраховка без покритие в чужбина и после като е поискала да и включат и това покритие - оплаквания за цената.

И на мен ми се е случвало с покритие което не важи за чужбина, изкарах си зелена карта - платих си колкото трябва, не съм се оплаквал.
Сега директно си плащам малко повече за покритие в чужбина и зелена карта като сключвам застраховката и толкова.

Автор: boink   
Дата:   22-10-12 14:10

въпросът е деликатен.

зелената карта служи за доказателство, че имаш гражданска отговорност. в чужбина. при една катастрофа в сърбия, първо поискаха зелената карта. кой го интересува какво пише на един принтиран бял лист?? никой.

Дата:   22-10-12 14:24

Докато има такива като вас двамата, ще има и връткане!
Елриша е взела това,което са й предложили. Никой не ми е обяснил ,нито ми е показал текстчетата със дребен шрифт!
Моя работа ли е да ровя да им търся тия текстчета,или те са длъжни да запознаят клиентите си с всички възможности?

След като има подписано споразумение от 2007 год. ВСИЧКИ КАТаджии в страните от споразумението са ДЛЪЖНИ ДА ЗНАЯТ за него и да не изнудват хората! Би следвало да се води престъпление по служба ако го правят!

Другото,което ме вбесява е,че хем за Сърбия и ЕС НЕ ми трябва Зелена карта,хем заради едно чекване ме изнудват да платя нещо,което НЕ МИ Е НЕОБХОДИМО.
Ако вас ви кефи да ви правят на маймуни,то мен не!
Аз не намирам парите на улицата за да махна небрежно с ръка и да раздавам по 60-70 лв ей така на сульо и пульо!

Още по-малумното е,че сега ако искам да се откажа от тъпаците БулИнс и да си направя нова застраховка в друго дружество, трябва да ходя до централата, да пиша молби и да губя време в глупости.

Дата:   22-10-12 14:25

И още нещо, след като се въведе във всички официални документи да се пише на български И АНГЛИЙСКИ,то и тъпаците да си направят бланките така,че да ги разчитат в чужбина, не да скубят още пари,изнудвайки те![smilie23]

Автор: boni   
Дата:   22-10-12 14:27

За Сърбия не ти трябва.
Тая година няколко пъти минах от там. От началото на 2012 няма зелени карти за Сърбия. Никой не ти иска нищо на границата освен паспорта.

Публикацията е редактирана (22-10-12 14:28)

Дата:   22-10-12 14:35

Проблема,Бони,е че в момента от БулИнс ме изнудват,защото по думите им..ако нещо се случило докато съм чужбина и не съм извадила зелена карта, то нямало да признаят застраховката,щото е чекнато,че колата се ползва предимно в БГ, а не в "Бг и други страни от ЕС"
Разбираш ли до къде идва наглостта?!?!

ПП: Питам аз, ЗАЩО има две различни полета за чекване,като и за двете НЕ СЕ ИСКА ЗЕЛЕНА КАРТА?!?!И защо ме изнудват да плащам за нещо,което НЕ МИ ТРЯБВА?!

Публикацията е редактирана (22-10-12 14:36)

Дата:   22-10-12 14:39

Не знам за такива клаузи дали са законни.

Автор: headcharge   
Дата:   22-10-12 14:40

И мен изключително много ме дразни тая простотия "зелена карта". Нали уж сме в ЕС, щом имаш гражданска застраховка, следва тя да важи за целия съюз, а не да те изнудват после за още пари. Или като ще те изнудват да ти искат още 10-15лв колкото ми искаха преди 2г., а не тия схеми от типа 15дни, 30 дни и някакви суми от по 50-60лв т.н. Схемата с винетките също е ужасна, но да не повличам темата натам...

Дата:   22-10-12 14:41

Виж питай някоя моделка от Визаж, те трябва да са в час с булинските работи:)

Дата:   22-10-12 14:47

Смей си ти,ама аз съм бясна в момента! [smilie7]

Автор: dinkoff   
Дата:   22-10-12 14:49

http://www.fsc.bg/Tarifi-po-zastrahovka-Grajdanska-otgovornost-bg-123

ей го правилния сайт. ако имаш въпроси - питай тях.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.