Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За собствениците на земеделска земя
Автор: virtus   
Дата:   20-07-12 16:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За собствениците на земеделска земя
Автор: allx   
Дата:   20-07-12 16:27

И къде се подава тази декларация?

Автор: mr_kras   
Дата:   20-07-12 16:27

А ако имаш договор, че си дал земята си под аренда, пак ли трябва да декларираш?

Автор: virtus   
Дата:   20-07-12 16:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivodam   
Дата:   20-07-12 17:08

Това е добре, баща ми има некви декари земя на село, които не е виждал от повече от 20 години.

[smilie7]

Автор: ixus   
Дата:   20-07-12 19:51

... И после идва един депутат и ти предлага "сделка" ,да му дадеш половината си земя ,че нали избори идат ,я е депутат я не ,трябва семейство да храни ,бизнес да върти ,че я влезе в Парламента ,я не.Тъй де ,министрите по цял отрасъл отхапаха ,пък Депутата поне 20 -30 декара не заслужава ли?

Дата:   20-07-12 19:58

Ако аз имам х декара земя ,защо нямам право да я стопанисвам ,занемарявам както си искам . Мигар не съм я платил с моите си пари ,които докато ги заработя съм заработил поне още двойно за Татковината под формата на ДДС ,всякакви други данъци и осигуровки?!

Автор: Vinsent   
Дата:   20-07-12 20:00

Моите земи вече съм ожънал. [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   20-07-12 20:45

Декларацията се подава от ползвателя, т.е.:
- От собственика, който ще я ползва;
- От арендатора, като предостави договора за арендата.
Целта е земята да не стои неизползвана. Една нива колкото повече я ореш, толкова повече дава.

Дата:   20-07-12 21:11

Това е ясно ,ама нали съм си я платил или наследил - моя ли е или не е моя ,що някви шушляци в Парламента ще ми закрепостяват земята?

Дата:   20-07-12 21:15

Твоя си е. Само че това е земеделска земя, а не ботушите на дядо ти. Тя трябва да се работи. Или я работиш, или я даваш под аренда на някой да я работи, или става бяло петно и подлежи на разпределение в рамките на сезона. Догодина - пак отначало.

Автор: pif   
Дата:   20-07-12 21:22

стига после да не излезе онова правило дето ако някой ползва земята еди си колко години то тя става негова.
Иначе идеята е хубава

Автор: miTaka   
Дата:   20-07-12 21:28

Да видим какво ще стане със пустеещите земи около София?[smilie11]

Дата:   20-07-12 21:31

Добре де ,ама нали си е моя[smilie11] .Не ме разбирай погрешно - съгласен съм ,че земята е хубаво да се работи, но защо да става по изкуствен начин с рестрикции и соц. директиви ,вместо с поощрение или в най лошия случай да се остави пазара да се саморегулира. Тука искам да засегна темата по принцип - редно ли е СОБСТВЕНИКА ,чиято Собственост е Неприкосновенна да бъде заставян да преотстъпва за ползване своята собственост ?
Ако имам 6 апартамента и населявам само един , може би трябва да пусна в останалите 5 социално слаби побратими срещу наем определен с "нормативна уредба" наем !!!???

Автор: ejko   
Дата:   20-07-12 21:37

ixus, ясно какво питаш, но земята пак си е твоя, никой не ти я взима. Просто някой ще я работи, докато ти правиш нещо друго. когато решиш да правиш ти нещо на нея, ще можеш, понеже си е твоя.
Това не е апартамент, а земя. Идеята не е лоша, макар че сигурно ще има някакви злоупотреби, както става с всичко...

Дата:   20-07-12 21:58

Да де ,ама тези злоупотреби стават възможни вследствие на злоупотребите спрямо изконните човешки права - уж си собственик ,но не можеш да разполагаш със собствеността си както намериш за добре.Имаш право на вярвания и убеждения ,но не можеш да си нацист,сатанист,комунист или просто луд. Свободен си , животът ти е неприкосновен ,но 2 години от живота ти се полагат на военните (преди) , или може да бъде отнет чрез смъртна присъда .

Дата:   20-07-12 23:14

Собственостите върху различните неща се различават и търпят разни ограничения. Например може да си собственик на апартамент, но често не си собственик на земята. Едно земетресение и нямаш собственост. Не можеш да преместиш стена или колона, не можеш да отвориш и затвориш прозорец.
Собственик си на автомобил, но можеш да го управляваш при определени правила.
Собственик си на оръжие, но имаш стотици рестрикции за съхраняване, употреба, отчетност. Даже могат да ти го приберат за известно време.

Има и други примери за ограничения в/у собствеността.

Автор: mr_kras   
Дата:   20-07-12 23:35

Не е в съзвучие с правото на частна собственост и правото да се разпореждаш с нея. Но предполагам, че причината е в друго. Много парцели пустеят, защото собствениците са измрели, а наследниците им най-често са се пръснали по света. Някои дори не знаят, че имат такива земи. Има и други подобни случаи, които пречат земята да се продаде или даде под аренда. Предполагам, че така смятат поне временно да решат проблема.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.