Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Поредна атака
Автор: mikedimit   
Дата:   12-07-12 18:06

Днес с удивление научих, че за пореден път по най-партизански начин , гонят художниците от градинката пред храм-паметник "Александър Невски" в София.За 23 години им спретват какви ли не постановки, безумни изисквания и бюрократични изтъпления.Факт е , че за толкова години, въпреки идиотизмите на общинарите, те успяха да създадат едно арт кътче в София, което е влязло в не един туристически гид.Може да не се харесва на всички( че то на нашего брата няма угодия), но въпреки това мисля, че трябва да ги има.
Молбата ми е, ако имате мерак отскочете и направете снимки, защото гробчетата ще затрият поредния градски колорит!
П.С.
Снимайте смело-там не хапят![smile] [https://photo-forum.net/i/1628898]

Отговори на това съобщение
 Re: Поредна атака
Автор: Krassy   
Дата:   12-07-12 18:14

Е па кво им пречат не стоплям?
[smilie8]

Дата:   12-07-12 18:23

Логичен въпрос.Пари.Пари и пак пари.Казано по друг начин-има едни фирми които се занимават с пазарите в София-хем частни, хем общински.Та те правят сучат, но така нареждат нещата, че уличните тържища са с космически цени на кв.метър.Ясно е , че художниците не могат да изкарат големи пари.Обаче...идват избори-значи се събира парса.А ако не се събира, се рапортува колко е изчистена и подредена столицата.В техния случай им искат 300 лева месечно.Не изглежда много, но оборота на единия от художниците е 120 лева от началото на месеца.Като капак са обявили конкурс за местата по всички правила преди доста време и са го афиширали в ... държавен вестник.Никой от художниците, естествено, тоя вестник не го е чувал, а да ги уведомят...кауза пердута!
Мога много да пиша за софийските общинари, но ако Ви вълнува темата отидете на място и разговаряйте-повярвайте, художниците на пазара са отворени за разговори.

Публикацията е редактирана (12-07-12 18:26)

Автор: Krassy   
Дата:   12-07-12 18:29

Всъщност общината трябва да им плаща, за да стоят там...

[smilie7]

Автор: canonio   
Дата:   12-07-12 18:32

Художниците имат ли касови апарати?

Автор: stoyan_5   
Дата:   12-07-12 18:37

Че то както е тръгнало, утре ще подгонят и "какичките" по магистралите.[smilie8]

Дата:   12-07-12 18:42

Имат касови апарати , ама друг път. Не е задължително за определен ред професии. Ама хайде да не забиваме в тая посока. Касовите апарати , в последната си редакция, са начин да се открадне бизнеса на работещите фирми, но това е друга тема.

Публикацията е редактирана (12-07-12 18:44)

Дата:   12-07-12 18:49

Krassy
Има логика да им се плаща за да създават колорит-факт е , че общината изръси куп пари за уличните фестивали тази година.Обаче за една целогодишна атракция, като тяхната, искат да се плаща наем.Така де, не може да се среже лентичка или да се направи пиар с тия несретници!

Автор: asahi   
Дата:   12-07-12 18:54

Ако и аз искам там да русувам или продавам дали "колегите" ще се сместят, за да ми направят място?

Автор: exo99   
Дата:   12-07-12 19:14

Там художници няма.
Има разни псевдо автиквари.
Такъв бит пазар е, че...

Автор: gorbi   
Дата:   12-07-12 21:00

да бе... да откраднат бизнеса... егати теорията на конспирацията... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: sen_shui   
Дата:   12-07-12 21:05

С право ги гонят. Това е центъра на София, не бит пазар. Още повече, че уличната търговия си е вид мошеничество. Като искат да продават да си отворят магазин или да си направят сайт и да продават. Да не говорим, че съм се занимавал не малко с картини и тези картини които съм виждал там за 30 лв. ги продават за 300лв. Пък и всички знаем, че на тези "търговци" целта им не са Бг клиенти, а заблудени чужденци на които им пробутват високите си цени [smilie23]

Автор: ARGO   
Дата:   12-07-12 21:58

sen_shui [smilie24]
exo99 [smilie24]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   12-07-12 22:00

като ARGO

Автор: n1x0n   
Дата:   12-07-12 22:05

Има логика да им се плаща за да създават колорит

Като почнат да създават "колорит" - ще си говорим. Засега създават само чалга, мръсотия, укриване на доходи и дискомфорт с поведението си.

Автор: aquarius   
Дата:   12-07-12 22:14

Абе не знам какви хора са там, тъй като нямам преки впечатления но според мен е едно приятно място и такова трябва да има. Е може би малко по-рафинирано ни хайде да не бързаме..... [smilie5] За това дали там им е мястото - да питам ли дали художниците и други подобни търговци на Карловия Мост в Прага им е там мястото?! Но думата ми е за друго. За една истинска история свързано с това място. Понеже професионално ми се налага да работя с чужденци, редовно имаме посещения от Лондон. Колегите когато ни посещаваха редовно отсядаха в Радисън и там се разхождаха редовно особено единия - холандец, много приятен и културен човек. По време на една разходка, си харесва картина, Заговарят се с художника, който от дума на дума, му предлага да изиграят партия шах, и ако спечели ще му я подари. Моя колега печели и наистина му подаряват картината. Най-интересното е че колегата е толкова впечатлен от тази история, че винаги я разказваше като ставаше дума за посещенията му в БГ. От близо 2 години не посещава БГ, но съм сигурен, че стотици хора са слушали тази история в Лондон, Холандия, ЮАР (от където е жена му) а по настоящем и в Австралия (където живее сега). Та дали това не е добра "реклама" един вид за БГ? Дали такива места трябва да се толерират?!! Вие ще кажете [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: ejko   
Дата:   12-07-12 22:17

Аз не ги знам художниците, според мен те да си стиоят, но тези дето продават фалшификатите на каски от втората световна и на руски щикове и т.н., мисля, че можем и без тях. Или поне да казват, че е реплика, за да не се лъжат хората. Доста разочаровани чужденци съм виждал...
А художниците там не са ми правили впечатление..., може да са някъде по настрана...

Автор: kkkolelo   
Дата:   12-07-12 22:32

Стояне, а какичките ги гонят отдавна за ... безделничество ...

Ама май са намерили вече начин да им събират парсата ... [smilie5] [smilie18] .... Пейсе кинта на седмица, криза е [smilie7]

Дата:   12-07-12 22:58

Пак да повторя - там няма художници.
Никой там не рисува.
На ул. "Шести септември" има подредени малко табла с копия на икони и две - три табла с някакви доста аматьорски картини, но няма художници а разни наети хора, които ги продават.
Въпросните са доста далеч от изкуството и не правят добро впечатление.

Аз живея съвсем наблизо и минавам от там всеки ден.

Който иска да продава - или да си наеме помещение за магазин, или да ходи на битака.
Не да пробутва откровените ментета на чужденците.

Пак добре, че малко ги вкараха в правилата преди няколко години, че преди това съвсем на битак приличаше.

Може и да има двата - трима читави, но останалите са само мошеници.

Дата:   12-07-12 23:57

exo99
Прав си.Художници има само ... в българския Лувър.Опс.Има и в министерството на халтурата.И един лочи алкохол и раздава шамари, па и министър го раздава.Па антикварите немат право на живот, освен ако не са под министерска опека , иначе им спретват акцийка на службите.Абе ква е тая демокрация!На всеки с четка да се запише в профсъюз и да плащат членски внос!!!
Човече, не надскачай нивото си. По цял свят има улички с артисти.У нас това имаме.И то не благодарение на светлите грижи на община или партия, а въпреки това. Може и да не ти харесва формата, но ако се имаш за средно интелигентен човек, жившеещ в 21 век, би трябвало да цениш и пазиш различното,макар и да не е точно по твоя вкус.

Дата:   13-07-12 00:01

Колега, разбирам, че си засегнат, явно продаваш там.
Но пак повтарям - там художници няма.
Никой там не рисува.
Просто битак в центъра.
Който иска да се занимава с антикварна търговия, най-правилно е да си наеме магазин и да си работи.
Да не чака за измами преминаващите чужденци.

Автор: lillia   
Дата:   13-07-12 00:04

Кви касови апарати от художници,та те не знаят дали сутринта са си обули долни гащи.

Дата:   13-07-12 00:05

Лилия, там няма художници.

Дата:   13-07-12 00:05

gorbi
Имах предвид новия тип свързване на касовите апарати.Единствената полза от него е , че данните по продажбите на всеки един търговски обект, по часове и дни, се събират в един централен масив.От там, ако имаш маалко понятие от статистика и маркетинг, можеш да научиш всичко за рентабилността на всеки магазин.Необходимо ли е да обяснявам колко е ценна тази информация?И кой я ползва и за какво?

Автор: chill   
Дата:   13-07-12 00:10

Илюминатите ?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.