Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Улична демокрация
Автор: n1x0n   
Дата:   14-06-12 16:48

Чета споровете за протестите на Орлов мост и понеже там има изразен доста широк диапазон от мнения, искам да питам следното:

Какво би ви изкарало на уличен протест? Тоест, къде е прагът на вашата търпимост към поведението на държавата. Чисто теоретичен въпрос, по-скоро към опонентите на сегашният протест, щото на другите ясно, че фитилът им е къс. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Улична демокрация
Автор: мара   
Дата:   14-06-12 16:50

ми аз съм излизала докъм 1997 секи път. после си дадох сметка, че не е въпрос на търпимост.

Автор: alsash   
Дата:   14-06-12 16:56

...интелектуалците на една нация винаги са начело, но също така винаги се оказва по-късно, че се оказват употребени...

Автор: guesswho   
Дата:   14-06-12 17:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: chill   
Дата:   14-06-12 17:13

n1x0n написа:

> Чета споровете за протестите на
> Орлов мост и понеже там има
> изразен доста широк диапазон от
> мнения, искам да питам следното:
>
> Какво би ви изкарало на уличен
> протест? Тоест, къде е прагът на
> вашата търпимост към поведението
> на държавата. Чисто теоретичен
> въпрос, по-скоро към опонентите на
> сегашният протест, щото на другите
> ясно, че фитилът им е къс. [smile]

Изглежда ми, че си приел, че "опонентите" на сегашния протест са с дълъг фитил, т.е. с висок праг на търпимост.

Допускаш ли, че всъщност не става дума за праг на търпимост, а за съгласие с държавата в конкретния случай ?

Автор: promis   
Дата:   14-06-12 17:13

Добре че не всички мислят като познайте кой.

Дата:   14-06-12 17:14

По-скор питах какъв би бил конкретният повод за излизането - пък дали ще е бдение със свещи или Вартоломеева нощ - не като да не е важно по принцип, но е друга тема.

Дата:   14-06-12 17:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-06-12 17:17

Допускаш ли, че всъщност не става дума за праг на търпимост, а за съгласие с държавата в конкретния случай ?

Да, разбира се. Може да бъде и едното и другото.

Дата:   14-06-12 17:17

абе, гуессвху, понякога някак ми се струва, че сам си приказваш...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
питаш си, отговаряш си. редиш някво становище, после сякаш му опонираш. бе то може и аз да не съм те разбрала, ама някак...

Дата:   14-06-12 17:18

Не се разсейвайте [smile] въпросът е достатъчно лесен...

Дата:   14-06-12 17:22

Автор: chill   
Дата:   14-06-12 17:23

В момента си мисля, че нищо не би ме изкарало на уличен протест. [smilie21]

Автор: CyberGene   
Дата:   14-06-12 17:23

1997 година бяхме на дъното, нямаше пари за ядене, мизерия пълна. Тогава излизах и скачах до посиняване в студа. Прибирал съм се толкова замръзнал, че не можех един час да говоря членоразделно.

При тройната коалиция и всичките ѝ далаверки и престъпления излизах и ме биха полицаи.

Този път според моето мнение не се случва нещо кой знае какво - не е чак толкова лошо (нека се развива туризмът). А кампанията срещу него е прекалено екстремистка, първо едва ли не се приема, че горите ще се изсекат дърво до дърво в цяла България до последно и после протестът е неорганизиран и пречещ на обикновените граждани. Не, няма да изляза.

Автор: stzz   
Дата:   14-06-12 17:25

Ако няма друго основание освен достигането прагът на търпимост, не бих излязъл да протестирам.

[smilie7]

Дата:   14-06-12 17:25

Автор: mr_kras   
Дата:   14-06-12 17:27

Освен границата на търпимост, при мен влияние оказва и това кой го организира, нагласата ми в момента към подобни прояви. Та май затова и не мога да я намеря тая граница.

Дата:   14-06-12 17:28

Основанието може да е всякакво - може да е закон, може да е нещо лично, може да е поведение на държавен служител и т.н. Той прагът на търпимост се достига от различни фактори, често в комбинация...

Дата:   14-06-12 17:32

Дата:   14-06-12 17:34

Аз доскоро бях върл присмехулник на ГЕРБ и на простотията на Бат Бойко. Може да е повърхностно, ама на мен в момента си ми е много добре [smilie5] Взимам си заплатата, имам си собствено жилище, имам си нова кола, строят се магистрали, оправят се кръстовища и то с мисъл, метрото се разширява, почнах пак да карам колело като се затопли и се оказа, че вече имам път до офиса почти 90% само през велоалеи и през паркове, шофьорите в София започнаха да карат малко по-нормално - е, има ги и тъпанарите, ама почнаха да намаляват, взе дори да става малко по-чисто. Може да е консуматорско, ограничено, незаинтересовано или каквото искате го наречете отношение, но на мен ми става все по-добър животът. Може и да не е изобщо заради управлението на ГЕРБ, но е факт, че се случва в момента. И аз ще гласувам за ГЕРБ на следващите избори, приемете го както искате [smilie18]

Защо казах всичко това - не излизам да протестирам, когато ми е добре. На мен лично. И егоистично [smilie3]

Автор: promis   
Дата:   14-06-12 17:38

Аз лично бих излязъл на улицата когато вярвам, че съм прав, когато вярвам, че каузата е важна, когато вярвам, че ще постигна нещо, и когато имам физическата възможност. При прокарване на важни и неправилни поправки в закони (например ЗЕС, ЗГ), когато институциите проявяват престъпна небрежност (напр. Катуница), или ако силовото министерство надвиши фрапантно правата си... Такива работи. Дребните проблеми не биха ме изкарали на улицата, макар че точно те влияят най-пряко на отделните хора (егоистите).

Дата:   14-06-12 17:40

Защо казах всичко това - не излизам да протестирам, когато ми е добре.

Е, това е ясно. Въпросът е какво би те накарало да кажеш "не ми е добре!" и то дотолкова, че да излезаеш на улицата за протест.

Автор: ivodam   
Дата:   14-06-12 17:42

Никсън, както съм излизал, така и пак съм готов да излизам, по различни поводи, но въпросът ти не е зададен съвсем коректно - уличният протест може да бъде в рамките на закона, може и да бъде незаконно сборище, с тенденция лесно да прерасне в екстремистки изстъпления и тероризъм (изключително ме впечатли в съседната тема зеленото изобретение - киселина във водни пистолети, с която да се пръска в очите на представителите на реда). Не ме търси в незаконни мероприятия, пък били те и под най-благовиден и благороден предтекст.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (14-06-12 17:45)

Дата:   14-06-12 17:43

Ами на мен например в момента ми е добре, защото имам добра професия и хубава заплата, което се дължи на факта, че сме чуждестранна фирма, която очевидно намира обстановката в България за благоприятна за инвестиране. Има много такива фирми. Ако усетя, че нещо в държавата се случва, което би могло да отдръпне чуждестранните инвеститори и аз да загубя работата си, или парите да не ми стигат, тогава ще изляза на протести. Т.е. всичко е организирано около моя личен егоизъм и това на мен да ми е добре. Ако усетя, че нещо започва да се прецаква дори и в много далечен план откъм работа, заплащане, стандарт на живот, тогава ще изляза на протест. Такова нещо усетих към края на тройната коалиция, когато имаше протести и когато ни биха полицаите. И бях на челните редици, затова си го и отнесох [smilie18]

Публикацията е редактирана (14-06-12 17:44)

Дата:   14-06-12 17:44

всъщност от нещата, които промис изтъква, за мен валидно е само това: "когато вярвам, че ще постигна нещо". и не какво да е, а именно ТОВА, което съм се убедила чрез гледане от всички страни, че е ПРАВИЛНОТО(поне за мен)нещо. често по ред въпроси имам мнение, което подлежи на развитие и промяна. за горите и пистите по принцип считам, че ксухоруков е доста прав, но ми се струва, че каквото и да се прави от страна на държавата в момента, то обслужва лобистки интереси. няма да ида на протеста, но съм съгласна с голямата част от недоволствата.
единствено не съм сигурна кой и как ще го яхне и какво ще е развитието. струва ми се, че цеко разиграва сичко живо и си поръчва музиката. мисля, че цялата витошка ланшна трагикомедия беше, за да извие ръцете на който там требе.
може и да се лъжа, ама едва ли.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.