Автор: dedopop
Дата: 11-06-12 06:27
Дали да не взема да пусна тема "Проблем с фотографи и оператори"?
В случая е имало истински и то много сериозен проблем с фотографа. За който проблем,ако свещеникът спаси канона, трябва да уведоми епископа, в случая патриарлх Максим, който е Софийски митрополит, да опише случая подробно, след което да бъде навикан, че не пази светостта на мястото, да го накажат, да си понесе последствията и т.н.
За съжаление борбата срещу българския народ и православието доведе до тоталното обезличаване на всичко свято, за което предците ни са борили, за да ни има и да не наричаме българи и православни християни.
Искам да питам - има ли сред вас фотографи, които са снимали в джамии ислямски ритуали? Какво биха споделили? Дали им е позволено да се движат свободно навсякъде в джамията?
Но, естествено, в православния храм всичко е "разрешено". Включително фотографаът въобще да не се съобразява с мястото, на което е допуснат да снима.
Емо99, влязъл си в Светия олтар. Там влизат само мъже, над които е извършена съответната молитва (да не влизам в подробности). Вероятно не ти е четена такава молитва. Как да постъпи попа в тоя случай? Да ти постеле червено килимче и да го поръси с розови цветчета? Единственото, което може да направи е да ти тегли едно конско, ама точно както ти е казал - срамота, че си българин и вероятно кръстен православен християнин, а май и понятие си нямаш за православието, което мнозинството от българския народ изповядва. И май нямаш и желанието да понаучиш поне малко, ей тъй, от уважение не толкова към вярата, колкото към православните българи.
Миналата неделя имах венчание. Някакво софийски студио дойдоха да снимат. Бяха с елеци с фирмени надписи, техниката беше канон, камера Канон, два фотоапарата канон с голеееми бели обективи. Ама мнооого големи.
Такова бутане и ръчкане не бях виждал през живота си. Айде, разбирам ги колегите, аз също обичам да снимам, знам че се търсят винаги по-добрия кадър. Но беше прекалено.. Толкова прекалено, че един от гостите награби фотографа и му лече нещо на ушенце и оня кротно малко. През цялото време тоя човек пречеше постоянно. А другия поп е 140 кила, по едно време и той се ядоса.
Нейсе, мина. Но, тъй като дворът на храма има приятен вид, решили, без да знам, да си правят фото сесия. фотографът е имал огромното щастие, да не съм бил наблизо. Клисарката го видяла и му направила забележка. Щото ако бях аз, белия обектив знаете къде щеше да влезе.
Но не пуснах тема във фотографския форум да се оплаквам от фотографа.
Но подготвих предложение до началството, в което да се определят точни правила за снимане в храмовете по време на служби.
ARGO, та казваш, че съм "най-алчните, злобни и т.н...."
Моля те да ми припомниш кога сме се запознавали, също какво съм направил, за да заслужа такива квалификации. Имам желанието да се поправя.
Публикацията е редактирана (11-06-12 06:33)
|
|