Автор: ivodam
Дата: 31-01-12 14:04
На четвърти декември миналата година Иводам написа:
Сливенски: Чух го това, звучи наистина интересно, но какво означава на практика, да ти обясня, защото н. Дянков като стар подлец пак не каза всичко. Обща фискална политика преди всичко означава, че ще се върви към ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ! Помисли добре ли е това, или ще бъде абсолютно пагубно за нас, ако не ни се гарантират номинално сравними доходи като в тези страни.
Разбира се, получиха се обичайните реакции:
asahi
Дата: 04-12-11 19:08
"Обща фискална политика преди всичко означава, че ще се върви към ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ!"
Някакво доказателство в подкрепа на твърдението за еднаквите данъц? Ако може от официален източник.
ntonev
Дата: 04-12-11 19:24
...и еднакви данъци... ? ?.. Пак се започва с демагогията...
Отивам за пуканки...
---------------------------------------------------------------
Асахи даже ме обвини в разпространяване на неистини, и други събеседници извадиха боздуганите, възмутени как така може да си помисля такова нещо.
Само няма и два месеца по-късно вече новините са препълнение с това, че милото ни правителство е доста притеснено от факта, че пактът за финансова стабилност, както и правилно предположих, ще бъде обвързан с отиване към хармонизиране на данъците. Гледам днес, че Борисов дори заплашва, че няма да подпише в началото на март, ако не се направи отстъпка за България относно консолидирането на данъците.
В тази връзка е крайно време да изясним два момента: първо, кога Асахи и компания, когато говоря (пиша), ще се научат да не подскачат, а да внимават и да си водят записки.
Второ, да видим пак кой е за и кой против хармонизиране на данъците в Европа? Тъй като аз съм привърженик на идеята за колкото може по-унитарна европейска държавна структура, аз нямам нищо против идеята за постепенно уеднаквяване на данъците, но ако върви с хармонизиране по всички посоки, и най-вече в пазара на труда - единни правила, единни ставки, единна минимална заплата, и т.н.
|
|