Автор: mike74
Дата: 06-01-12 13:07
Въпрос наистина на вкус, някои казаха че не им харесва Рим - на мен МНОГО ми харесва. Много е колоритен и интересен, зад всеки ъгъл има нещо интересно. Ходил съм по голяма част от Европа и ако ме питат къде искам пак да отида - РИМ и ЛИСАБОН!
Но както казват - въпрос на вкус.
Какво да видиш? Ще се повторя с другите:
- Свети Петър и музеите на Ватикана. Когато има много туристи (зимата не знам как е) но отиди рано сутрин за да не се редиш на опашки. За музеите на Ватика си отдели отделен ден - аз направих в един ден Св. Петър + Ватикана и накрая бях каталясал. По-добре в отделни дни, твърде много неща има да се видят в музеите, а и самата катедрала. За музеите билета по принцип е 15 евро, ако ползваш някоя от агенциите или разни гидове дето сами ти скачат може да ти е 30, но няма да чакаш, направи си сметка.
- Замъка Сант Анджело
- Санта Мария Маджоре, катедрала
- Сант Джовани, катедрала
- Пантеона
и много други.
Но най-вече се разходи по пиаците, и уличките в центъра - пиаца Навона, пиаца ди Спаня, пиаца дел Пополо.
Горещо препоръчвам да опиташ задължително истински италиански сладолед има много "джелатерии" но на мен много ми хареса една като се тръгне от Пантеона нагоре по уличката - джелатерия ди Палма - страхотен сладолед и МНОООГО голям избор .
И разбира се трябва да опиташ истинска пица, спагети, лазаня и ВИНО разбира се
Айде, че нещо много се отплеснах и пак ми се приходи там ![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
етит: Ух, как забравих - фонтана ди Треви, разбира се - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Публикацията е редактирана (06-01-12 13:10)
|
|