Автор: munich
Дата: 14-11-11 11:01
Здравейте,
старото ми Vaio A517-B след 6 години сдаде багажа т.е. то работи, но лампата на екрана не дава контакт и за ремонт трябва да дам 200-250 лв, което просто не си струва, защото самата цена на лаптопа далеч не е такава. Поради това гледам за нещо ново...
От гледна точка на тези 17 инча и 4 кг и нещо вече знам да ценя както качествения екран, така и теглото и при всички случай търся нещо по-малко - да кажем между 13,3 и 15 инча, което да е с качествен екран /по-възможност Full-HD/ и да е с добра конфигурация. Предпочитам ако трябва да е по-скъп, но да знам че следващите 5 години отново ще ми върши работа. Лаптопът ще се използва главно за интернет, обработка на office файлове, но е хубаво да е с добра конфигурация, за да може да позволява обработката на графични изображения. Инсталирането на игри ще е по-скоро изключение.
Като цяло 13,3-те инча са ми фаворити, обаче се чудя доколко този размер позволява дългото използване на лаптопа, в няколко магазина дори ми се стори, че всичко ми е доста дребно, но може би е въпрос на навик. Apple са възможност във случая, но поради причината че всичко друго още ми е PC, по-скоро предполагам ще е усложнение ако избера него.
Попаднах на Toshiba Portege R830-10V, който има впечатляващи характеристики, но бих Ви бил благодарен ако и Вие дадете вашите предложения за читави модели /с уговорката, че ми е ясно, че е важно какво има вътре, а не номерът на самия модел/. Просто отдавна не съм следил лаптоп пазара и не съм много в час!
Благодаря Ви!
ПС: Ако някой има интерес да купи стария лаптоп за части, моля да ми пише.
|
|