Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Текстилни вериги за сняг.
Автор: Marillion   
Дата:   05-12-11 16:38

Мнения, препоръки, отзиви....

Нещо шменти-капели ми се струват тия парцалки, ама много ги хвалят.

Понеже карам автомобил със задно предаване и си требват зимата вериги. Понеже не ми се мъкнат тия железа, щото ми се налага рядко да ги ползвам, се чудя дали да не взема едни такива текстилни.

клипче

Отговори на това съобщение
 Re: Текстилни вериги за сняг.
Автор: ROM   
Дата:   05-12-11 17:11

ето ти направо следващото поколение [smilie3]

Нещо не се е получил линка, та ето втори опит:

http://www.youtube.com/watch?v=_XNrV2gTUOM&feature=relatedа

Публикацията е редактирана (05-12-11 17:17)

Автор: asahi   
Дата:   05-12-11 18:36

"snow chains - next generation" не вярвам да го разрешат да се употребява по обществени пътища. Ако се скъса може да има жертви. С традиционните вериги не е така.
Текстилните са кажи-речи за еднократна употреба и не дават кой-знае какви резултати.

Къде мислиш да караш през зимата? Айтос-Бургас? По-добре с влак.

Автор: Djogata   
Дата:   05-12-11 18:47

Аз купувах "вериги" преди 2-3 седмици. Тук (САЩ) предлагат основно два вида устройства -"вериги", и "кабели". Веригите са си точно същите като в БГ, докато "кабелите" са стоманени въжета, на които има нанизани малки стоманени цилиндърчета, които да се забиват в снега. "Кабелите" са по-лесни за слагане, но държат по-слабо от истинските вериги. Предполагам същото е и с текстилните вериги, но с тази разлика, че кабелите могат да си се ползват многократно без проблем... Та аз си купих кабели, то тука около Сан Франциско сняг не вали, та нямаше много избор.

Автор: georgi969   
Дата:   05-12-11 20:59

Продават и едни временни-от спрей.Рекаламата е че за 10 км действат като истински.
Някой да каже нещо за тях?

Автор: Marillion   
Дата:   05-12-11 21:40

Асахи, то у нашия край сняг вали 1 път на 3 години.

Веригите ги ползваме по високите места, дето ходим през уикенда.

Автор: SLR   
Дата:   05-12-11 21:43

Темата от миналата година[smilie21]

Дата:   05-12-11 21:53

Когато ми се налагаше да карам високопроходимия Трабант по снежна Витоша омотавах по едно въже около предните гуми през дупките на джантата. Катереше като коза. Като за временно решение и за веднъж на 3 години се оказа перфектно решение. В останалите зими хубавите гуми бяха достатъчни.

Автор: steeens   
Дата:   05-12-11 21:58

Пак късно видях цената. Ми то по добре да си взема нови зимни гуми, отколкото тия парцалки, ако ще самия дядо Коледа да ги е шил в Лапландия.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [cool] [cool] [cool] [beer]

Автор: MarinY   
Дата:   05-12-11 22:01

В България, при истински, зимни гуми и евентуално 4Х4, вериги не са ми трябвали. (а доста съм обикалял планините). Налагат ли се, значи е сбъркано мястото или вида превозно средство.

Джога, какви вериги са ти потрябвали в Сан Франциско?!!!

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-12-11 22:31

Морски, при вас вали на високосна и го тОпи бързо бе! Дръж си джелезата и не харчи излишно. [smile]

Аз като се замисля, досега никога не съм слагал вериги на моя кола. Винаги са ми в багажника, но съм издрапвал само по гуми и не съм закъсвал. Хем бая сняг съм газил.

Автор: TODD   
Дата:   05-12-11 22:41

А аз понеже съм из горите никога дори вериги не съм имал ...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Djogata   
Дата:   05-12-11 22:59

Марине, в Сан Франциско вериги не трябват, ама като се ходи из Сиера Невада, са си нужни. На места даже е забранено да се пътува без вериги в багажника

Автор: MarinY   
Дата:   05-12-11 23:05

Джога, вземи си едни, за да ги показваш и ти пожелавам, там да не ти се налага да ги ползваш. Наложи ли се, закъсал си! Пък и времето за снимки не става.
Ще чакаме кадри от червени скали и зимни бури! [smile]

Автор: Diandimov   
Дата:   06-12-11 05:45

Вериги в Сиера Невада?!

Обикновено ако не може да се мине пътя е директно затворен.
Освен ако нещо не се мъчиш офроуд.
За десет години съм обикалял къде ли не по тези планини, но никога дори не съм знаел че се изискват вериги в багажника.
Всичко е много улеснено: или е чисто, или пътя е затворен до пролетта.

Автор: TODD   
Дата:   06-12-11 16:05

Ха ха ха ... утрепвате ме .И не искате да минете зимата оттам ???? Ако не искам да минавам през лятото ко прайм [smilie5]

Най обичам да се ровя в снега ![cool]

[smilie5]

Автор: n1x0n   
Дата:   06-12-11 17:12

омотавах по едно въже около предните гуми през дупките на джантата.

[smilie24] [cool]

Автор: colorit   
Дата:   06-12-11 17:45

Къде мислиш да караш през зимата? Айтос-Бургас?

Асахи, може да ти се стори като виц, ама точно в Айтос ми се е налагало на два пъти да слагам вериги за по 50-тина метра, просто за да си прибера таралясника. В Айтос снегопочистването е грижа на самите айтозлии. В нашия град аз гребло не съм виждал от 10 години, освен преминаващите за прохода. Всеки, който е на твърдо гориво си изхвърля пепелта на улицата, който има по-проходима машина разбива преспите по неговата си улица и така. Но и за каране с вериги не става, тъй като снега е на преспи, редуващи се със сух асфалт. Обичайна гледка е зимно време да видиш кола с разпран калник.

Дата:   06-12-11 22:58

Скоро сменяхте кмет. Новия какво мисли по въпроса?

Автор: djogata   
Дата:   06-12-11 23:09

Димов, ми не, че толкова трябват вериги из Сиера Невада, щото май наистина е както казваш - или е изчистено, или затворено. Ама по някои маршрути веригите са задължителни (да ги носиш в багажника поне).
Има резон, защото както пътя си е изчистен, може внезапно да натрупа доста сняг, и тогава докато изчистят пътя ще минат дни. Та за такива случаи е добре да имаш едни вериги да можеш да минеш някой и друг километър ако си закъсал.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   07-12-11 00:20

Не го разбра, в Невада и сняг да падне,затварят и ако ще не с вериги, ами с багер да си не пускат. Просто не пускат никой. Качихме се с едни аверчета на Чарлстон и тръгнахме да дърпаме едни закъсали Чуро (демек "геврек"- салвадорци, така им викат мексиканците подигравателно). Един рейнджър дойде и щеше да ни пише тикет. Нямаш право дори да изтеглиш някой закъсал викаш пътна помощ

Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-12-11 01:40

идиотен са тва мириканците.
Ще видя някой закъсал и няма да му помогна. [smilie23]

Автор: djogata   
Дата:   07-12-11 01:46

Фаст, по-скоро ти не ме разбра, то хубаво затварят, ами ако си на пътя, когато тръгне да вали? Нали трябва да се измъкнеш някакси. Ако те завари снега в някоя отсечка от петдесетина мили, с вериги можеш да излезеш от гората. Поне аз така си го представям.

Автор: vga   
Дата:   07-12-11 10:17

Няма да закъсваш. В Америка е забранено да караш когато вали сняг. Пишат ти тикет. Забранено е и да закъсваш.

Там е само каквото ти разреши милиционера.

Публикацията е редактирана (07-12-11 10:17)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   07-12-11 10:20

Тези които са на пътя си излизат, въпреки, че е затворено, не пускат тези , които не са влезли. И Зафиров, можеш само да им завидиш на организацията на американците, всички, които са закъсали ги изтеглят веднага, за един час изпразват цяла планина от коли при екстремни условия, всеки един момент знаят къде има закъсала кола, как го правят- не знам.Няма да чуеш по новините за закъсали тирове или блокирани хора еди -къде си, както всяка година у нас, щот сме много отворени и караме с вериги. Впрочем вериги не съм ползвал никога, разчитам на добри зимни гуми и внимавам къде се набутвам и за 14. год шофиране и около 280 000 км. изминати никога не съм бил теглен. Един- два пъти съм бил побутван и това е. А жената ми е от Родопите, т.е. не е като да не карам на сняг.

едит: между другото, при тези салвадорци имаше бременна жена, полицаят я пита как се чувства и и даде сандвич и топъл чай и пита другите дали искат, докато чакат пътната

Публикацията е редактирана (07-12-11 10:25)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.