Автор: navy
Дата: 02-11-11 21:59
Аз за много неща съм щастлив всеки ден...
Е, понякога през ден, през два... пет, а понякога по 2-3 пъти на ден, но съм щастлив.
Това не значи, че не попадам под стандартните удари на живота, които бият всички от нас, просто някои ги забравям, други ги държа в себе си дълбоко, докато не ги разреша, за да не пренасам негативното влияние върхо хората, които уважавам или обичам.
Тъй де... както и да е...
Та днес повода е много по-малък от всеки друг, който би си заслужавало да бъде споделен, но покрай музикалните теми ще поделя...
Повечето от нас са на възраст /говоря за дъртите форумци ха ха ха/, на която имаме деца. Голямата щерка е на 16... виси по час, час и половина пред огледалото за да се нарисува като дракула, мотка се с приятелки тук таме, куфеее, тийнеджъросва...
Накефих се, когато преди 2-3 години заряза чалгата след няколко месечно слушане.
Сега се кефи малко на рок, готик и т.н. обаче новите изпълнители мнооого ялови бе, много ... рехави, няма го онова, дето да те нстръхне!
От седмица-две слуша някакви японски рокаджийчета, послушах ги аз, готина визия, пичове, интересни песни... обачеееее... мнооо слаба ракия бе, живо САКЕ!
Та реших аз ей така - от раз! да и вкарам правата вяра в кръвната група, наредих мегадет, металика, дио, пърпъл и сие... и една сутрин /баси, как можах изобщо да избера това време/ да и кажа да седне пред чиния макарони и да и пусна това онова.
Въодушевен от минали трепети аз и сменям парче след парче и тя по едно време ми вика - какво вият тея, що така пищят, я пусни някой НОРМАЛНА музика!
Е тогава всичко детско в мен умря... /баси изтърканият лаф/
Загасих всичко и отидох на работа...
След 2 дена сме седнали /демек тази вечер/ да вечеряме, ТВ не гледаме да не ни влияят тъпите реклами, пуснал съм малко музика, това, онова, лека работа...
По едно време щерката вика - абе дай нещо по мъжко... о, ми хубу...
Обаче не пуснах оная плейлиста, за да не предизвикам същата реакция и да ми развали ракиения мохабет...
Викам - ей тук на айпада съм сложил една от най-яките софтуери - TuneIn Radio - има всичко. Тя вика - добре, дай рок - ми хууу...
Напосоки някакви БЕАР рейдио... и почнаха да се изреждат познати имена... и ние взехме да си хапваме и забравихме за радиото... то просто беше ФОН!
По едно време щерката замръзна и вика... ей, баща ми, ей това просто го искам на телефона, моля те усили...
Какво слушаме... unforgiven... ей, като ми трепна едно такова отвътре! Та преди 2 дена и го пусках но тя не го прие!
А сега направо я хипнотизира, полудя, в 9 вечерта аз съм надул яко и се кефим... после подкарахме целият албум на металика, после друг... усетих как и влезе под кожата и тотално я спечели!
И тогава се сетих за времето, когато на инат реших да слушам метал, насилвах се, слушах и нищо не ставаше... до един момент, когато просто оставих насилствените методи и един щастлив момент аз се отворих за тази музика, тя си влезе и от тогава няма нищо по добро за мен...
Та.. нищо насила не става. Не можем да кажем на някой - ей, тази музика е върха, СЕДНИ И СЛУШАЙ! Не, просто трябва нагласа, момент, стековане на вътрешните честоти и ... ако това е твоята музика - тя просто те взема. Не ти да я харесаш, а просто тя да 'се настани в теб'
Както и да е, щерка ми е луда по МЕТАЛИКА
Докато 99% от тийнеджърите куфеят на елементарен първосигнален чалгарски ритъм... абе гот ми е, върна ме 15 години назад, когато съседите викаха милицията, а ние лъжехме най нагло, че нищо такова няма
След това обръщахме правените колони към стената и волуме на мах!
Не правят вече такава музика, която да те накара да слезеш от кокала...
|
|