Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вече е навсякъде по новините
Автор: tnt   
Дата:   14-07-11 12:17

Случайно попаднах в нета на информация за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.
Не познавам момичето, но в този случай ме впечатлиха две неща : реакциите на пресата и реакциите на полицията.

Ето линкове :

http://www.capital.bg/blogove/pravo/2011/07/13/1122416_za_edno_ubiistvo_v_centura_na_sofiia/

http://pari.bg/article/2011/7/14/Anatomija_na_edno_rutinno_ubijstvo

http://www.promiana.us/

Тази тема вероятно е в разрез с правилата на Клуба ковнати най-отгоре, но бих искала да знам дали някой от вас има повече информация по случая...

Колко спокойни и сигурни се чувствате в София?

Отговори на това съобщение
 Re: Нещо, което вероятно не са давали по новините
Автор: mun4o   
Дата:   14-07-11 12:22

Пускай Веско Маринов и не бери грижа.

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonBand.gif

Дата:   14-07-11 12:23

да, може би ако нарамя касетофон с набичен Веско Маринов, никой няма да ме закачи в радиус от 150 метра

Автор: El_Fuego   
Дата:   14-07-11 12:27

От една съседна тема:

Автор: saxon
Дата: 14-07-11 11:42

Екстра си е управлението даже. След 20 годишни безумици, накрая някой прави нещо умно, особено пък в сектор сигурност, никой не е правил повече.

Ето я само една от жертвите на тази "сигурност". Жалко за момичето...

Автор: b0gdanov   
Дата:   14-07-11 12:34

"Разбирам" ги аз политиците. Убийства в България бол, ама те не се наблюдават под лупа от Европа, както шумно рекламираните, до втръсване,акции на МВР. И този "премиер" не мога да разбера , по цял ден обикаля България, открива де що има за откриване, заседава до 23 ч. с министрите, спи по 3-5 ч. на денонощие(според него), кога му остава време на рита мачлета и то в работно време, но явно спорта е приоритет за него. То не бяха нови зали, сега се проектира и нов национален стадион и т.н и т.н. Чудя се, Борисов като е такъв усърден футболист, що не стане един треньор по футбол,че да оправи и националния отбов, както "оправи" България [smilie11]

Съжелавям за момичето и мойто съболезнования на роднините и!!!

Автор: netLady   
Дата:   14-07-11 12:39

Преди години ми правеше впечатление в Германия, че след 7 вечерта няма жив човек по улици и градинки. Полицаи патрулираха по улиците и гледаха с подозрение на разхождащите се безумците. Същото става сега и у нас. В Италия повечето магазини ги затварят още по светло. Виена за сега ми се струва най-спокойния град. Дечурлигата играят в кварталните градинки до късно. Няма нужда да казвам, че са добре осветени.

Дата:   14-07-11 12:40

тоест, софия е рай в сравнение с други европейски столици?

Автор: danvan16   
Дата:   14-07-11 12:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fff   
Дата:   14-07-11 12:49

Веднъж се натъкнах на труп в река. Когато го изкараха беше с вързани ръце. След огледа около мястото ест бяха захвърлени 10тина чифта ръкавици с които го пипаха.
Следващите дни от пресцентъра съобщиха, че е самоубийство и нито дума за връзването - случаят решен.
Ако случаят не попадне в полезрението на медиите има да чакате да се свърши нещо [smilie9]

Публикацията е редактирана (14-07-11 12:50)

Автор: netLady   
Дата:   14-07-11 12:53

Mи не е рай, ма от Германия е по-добре. Виена за мен, по отношение на това да се чувстваш спокойно, да не си стискаш чантата в градския транспорт, да не се оглеждаш в парка, да седнеш спокойно на пейка, да си оставиш чантата до себе си без да я надзираваш непрекъснато... за сега е далеч по-добре.

Автор: n1x0n   
Дата:   14-07-11 12:58

Колко спокойни и сигурни се чувствате в София?

В интерс на истината - доста по-спокоен, отколкото в градове като Рим, Париж, Лондон... особено откакто се напълниха с имигранти.

В никой случай не казвам, че съм напълно спокоен, разхождайки се вечер в София... не е Женева, в никой случай, но все пак си е ОК.

п.п.
да се вземе предвид, че все пак съм едър, брадат мъж и интереса на изнасилвачите към мен най-вероятно е доста по-нисък [smilie5]

Автор: dikimee   
Дата:   14-07-11 13:06

Добре че не сме по-"лява" държава (брей, римува се), че не е сигурно, че ще е малъ[smilie5] к интереса

Автор: princess_Lia   
Дата:   14-07-11 13:08

В София не се чувствам спокойна, като се има предвид, че живеех в Младост 4 на последната спирка, където ако имаш 3-4 кучета за компания по пътеката през полето, си късметлия, и в Обеля 2, където има доста цигани, но поне е по-осветено и от метрото се прибират доста хора. Иначе в кварталите не се разхождам вечер сама. Брат ми го бяха понабили малко веднъж.

Дата:   14-07-11 13:09

моето впечатление за Париж и Брюксел е противоположно на вашето, но може просто да съм имала късмет. Разбира се има си квартали, които не бива да посещаваш след определен час.

Някой по-горе спомена "полезрението на медиите". До колкото разбирам, по този конкретен случай медиите дори спомагат да се потули случая. [smilie7]

Автор: abc.xyz   
Дата:   14-07-11 13:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: headcharge   
Дата:   14-07-11 13:27

За мен новината се потулва умишлено. Просто ще е като черно петно на фона на "блестящвата работа" на МВР... Това което ме шокира може би дори повече от самото убийство, е това, колко полслушни са всички големи медии начело с бТВ. Новината за убийството на Яна я няма сред другите новини в съответната секция на сайта, може да бъде извадена само от търсачката на сайта. Самият репортаж мина веднъж и замина, без дори да е водеща новина...

А оплюването на момичето просто не мога да го коментирам...

Публикацията е редактирана (14-07-11 13:30)

Дата:   14-07-11 13:28

именно

Автор: headcharge   
Дата:   14-07-11 13:31

Вероятно и това има пряка връзка [smile]

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=176172

Автор: e-mil   
Дата:   14-07-11 13:43

То да беше само това невлязло в новините...

Вчера, например са осъдили двама депутати от ГЕРБ за конфликт на интереси. Единствено в "По света и у нас" отразиха новината. Наистина не беше сред водещите, но все пак я имаше.
Нова телевизия се направиха на ударени, а БТВ я качи на сайта си, но чак в 20:38, тоест само 10 минути след като са видели, че излиза в БНТ. Но в късната емисия на БТВ пак нямаше нито дума.

И това не е единствен случай в последно време, когато БНТ изпреварва с новини големите частни телевизии. Доживяхме най-балансираните ТВ новини в държавата да идват от най-зависимата телевизия. [smilie5]

Автор: мара   
Дата:   14-07-11 13:47

аз таз новина я чух мимоходом преди няколко дни. и не съм сигурна, но май беше по националното радио. беше на сутринта след убийството и гласеше "еди къде си е открит труп на млада жена, вероятно е била удушена"

Автор: fove   
Дата:   14-07-11 13:58

От доста време новините на БНТ в пъти са по-обективни и точни от тия на Нова и особено на БТВ.

Публикацията е редактирана (14-07-11 13:59)

Автор: stardriver   
Дата:   14-07-11 14:09

[smilie2]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   14-07-11 14:12

headcharge написа:

> За мен новината се потулва умишлено. Просто ще е като черно
> петно на фона на "блестящвата работа" на МВР... Това което ме
> шокира може би дори повече от самото убийство, е това, колко
> полслушни са всички големи медии начело с бТВ. Новината за
> убийството на Яна я няма сред другите новини в съответната
> секция на сайта, може да бъде извадена само от търсачката на
> сайта. Самият репортаж мина веднъж и замина, без дори да е
> водеща новина...
>
> А оплюването на момичето просто не мога да го коментирам...
>

>
> Публикацията е редактирана (14-07-11 13:30)

Така е, аз затова БТВ не я имам за медия и изтръпвам, когато нещо свястно бъде прилапано от тях. И тия сравнения с Германия и други страни, винаги са ми били чудни. В крайна сметка трагедията се е случила в "Борисовата градина", централен парк за града, където има и доста деца, освен всички атракциони, заведения и пр. Ясно е, че жертвата ще се самоизнасили и самозадуши, но това не е причина да се крие тази информация. Не стига, че с тия показни недоразумения нищо не се постигна, но и да се крие тази информация, за мен също е безумие.

Автор: emovla   
Дата:   14-07-11 14:18

Бе и аз ви се чудя, в кои гета ходите в Лондон, Германия и Париж, за да се чувствате по-несигурни...?

Автор: mun4o   
Дата:   14-07-11 15:02

Всъщност, идеята за набичения касетофон с Вазелин Маринов никак не е лоша. Време е да върнем радиоточките по села и градове. В циганските гета и криминогенните райони - 24 часа набичен до дупка Веско + видео стена с танцуващи милиционери.[cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.