Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео: HD NTSC или PAL?
Автор: explorer   
Дата:   04-07-11 15:31

Абе хвърлих се тук в едни дълбоки размисли. Мисля евентуално да си купувам HD видеокамера и се чудя дали да взема NTSC или PAL - резолюцията си е HD, но разликата е във фреймрейтовете, 60 или 50 fps?

Например имам телевизор който е само 720 (т.е. не е full 1080 HD) и ASUS плейър, от който на телевизора плейвам всякакви видеота, независимо от резолюцията и фреймрейта. Аз като нищо не разбиращ лаик не виждам никаква разлика между файл, който е във формат 24, 25, 50 или 60 fps. Не знам дали плейъра или телевизора се оправя, но както казах, разлика не виждам.

Значи, избора който мисля да направя е между 1080i/60 fps (NTSC) или 1080i/50fps (PAL).

Отделно че би трябвало да има разлика между 1080i (interlaced) и 1080p (progressive), но за това поне нямам избор.

И така, има ли някакъв проблем да взема 60 fps (NTSC) версията (защото PAL е по-скъпа)?

Отговори на това съобщение
 Re: Видео: HD NTSC или PAL?
Автор: Todd   
Дата:   04-07-11 15:36

Ако ще си го гледаш тук - 50 - пал - моят избор .

[smilie7]

Автор: n1x0n   
Дата:   04-07-11 18:09

1080i/50fps (PAL) [smilie24]

Автор: Miro__Slav   
Дата:   04-07-11 20:35

За мен няма значение всеки съвременен телевизор подържа и двата стандарта [smilie21]

Автор: vdm57   
Дата:   04-07-11 20:52

Моя съвет е свързан с преценката дали ще комбинирате в своите нови филми видео от други източници (видео, снимано преди време; взети кадри от телевизия или от други колеги, независимо дали са HD или SD) и т. н. - естествено колкото повече материали влагате от "преди" - толкова повече клони към PAL, иначе за възпроизвеждащото устройство (телевизор или проектор) наистина няма значение...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.