Автор: JohnnyV
Дата: 04-06-11 10:49
Ще ви споделя интересна случка от вчера (03.06.2011г).
По обяд се озовах с 1 метален лев и някакви стотинки в портмонето си.
Отидох в банка А, изтеглих от гише известна сума пари, която трябваше да внеса по по сметка в банка Б за погасяване на кредит от същата банка.
Реших да го направя ръчно (а не чрез Интернет банкирането си), защото падежа на кредита е всяко 5-то число на месеца, а този месец се пада в неделя. И за да съм сигурен, че ще имам пари в сметката си в банка Б в понеделник сутринта се наложи да извърша цялата тази манипулация (нали съм съвестен)...
Разбира се, че изтеглих малко повече пари в банка А (няма да се оставя с левче в портмонето си). Внесох ги в банка Б, като понеже банкнотите бяха по-едри - от банка Б ми върнаха и ресто...
В края на деня се озовах с няколко банкноти от 20лв и няколко от 10лв. :)
Днес сутринта с една банкнота от 10лв (не знам от коя банка) отидох в магазина, за да я обменя за някакви стоки, предимно хранителни.
Касиерката, изпълнявайки стриктно служебните си задължения, подложи банкнотата на всички достъпни налични тестове... и банкнотата не издържа теста!!!
Облъчена с ултравиолетова светлина тя светеше по същият начин, както би светило парче вестник или тоалетна хартия...
Банкнотата, която ми беше дадена от финансова институция... се оказа фалшива...
Извод - проверявайте си парите, които ви дават банките по същият начин, както и те проверяват вашите...
|
|