Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За банките и фалшивите пари.
Автор: JohnnyV   
Дата:   04-06-11 10:49

Ще ви споделя интересна случка от вчера (03.06.2011г).

По обяд се озовах с 1 метален лев и някакви стотинки в портмонето си.
Отидох в банка А, изтеглих от гише известна сума пари, която трябваше да внеса по по сметка в банка Б за погасяване на кредит от същата банка.

Реших да го направя ръчно (а не чрез Интернет банкирането си), защото падежа на кредита е всяко 5-то число на месеца, а този месец се пада в неделя. И за да съм сигурен, че ще имам пари в сметката си в банка Б в понеделник сутринта се наложи да извърша цялата тази манипулация (нали съм съвестен)...

Разбира се, че изтеглих малко повече пари в банка А (няма да се оставя с левче в портмонето си). Внесох ги в банка Б, като понеже банкнотите бяха по-едри - от банка Б ми върнаха и ресто...

В края на деня се озовах с няколко банкноти от 20лв и няколко от 10лв. :)

Днес сутринта с една банкнота от 10лв (не знам от коя банка) отидох в магазина, за да я обменя за някакви стоки, предимно хранителни.

Касиерката, изпълнявайки стриктно служебните си задължения, подложи банкнотата на всички достъпни налични тестове... и банкнотата не издържа теста!!!

Облъчена с ултравиолетова светлина тя светеше по същият начин, както би светило парче вестник или тоалетна хартия...

Банкнотата, която ми беше дадена от финансова институция... се оказа фалшива...

Извод - проверявайте си парите, които ви дават банките по същият начин, както и те проверяват вашите...

Отговори на това съобщение
 Re: За банките и фалшивите пари.
Автор: Marillion   
Дата:   04-06-11 10:56

Заради 20 фалшиви лева, които се бяха оказали незнайно как при мен, писах 2 листа обяснения в полицията. Загубих си половината ден. Всичко това, защото съм глупак и отидох да ги предам.

От тогава съм решил - попаднат ли ми фалшиви пари ги унищожавам без да се замисля... ако ще и 100 лв да са.

Автор: asahi   
Дата:   04-06-11 11:01

Не е доказано, че банкнотата от 10 лева е фалшива. Доказано е, че касиерката Х я намира за нередовна. Ако ти нямаш основания да мислиш, че е фалшива, можеш да я похарчиш някъде другаде. Ако имаш основания следват два варианта по избор - в полицията или в кошчето.

Автор: Todd   
Дата:   04-06-11 11:01

Аз пък имам по 500 марки !!! Чисто нови - от ония пловдивските !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-06-11 11:06

Не съм и допускал, че БАНКА може да ми "набута" фалшиви банкноти! :)
Аз съм 1000% сигурен от къде съм получил парите. Вярно, че не знам точно от коя банка (едната ми даде 3 банкноти по 10лв, а другата - само една).
За съжаление - нямам никакви доказателства - това се случи вчера...
Но ми намирисва на... някаква сериозна далавера. Допускам, че това е по инициатива на служител от банката. Само мога да предполагам, че става въпрос за легализиране на фалшиви пари... без банката да подозира дори.

Но не ми е работа да се занимавам, нито ще се занимавам с това. Просто ви споделям.

Нали знаете как лесно се спекулира с доверието.
Както се казва в една реклама - вече 60 години доверието е взаимно...
Само че те проверяват моите пари - следователно не ми се доверяват...

Дата:   04-06-11 11:15

Ще се повторя:
"Не е доказано, че банкнотата от 10 лева е фалшива. Доказано е, че касиерката Х я намира за нередовна."

Дата:   04-06-11 11:20

asahi - сигурно не е фалшива - просто е печатана в петък след обяд, когато в печатницата им е свършила хартията за банкноти и алуминиевото фолио, на което пише БНБ, ама са го докарали някак си... :)

Не знам, дали е фалшива, но със сигурност се отличава от другите 10-левки...

Възможно да е уникат! :)

Автор: danvan16   
Дата:   04-06-11 11:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   04-06-11 11:26

Подай сигнал и в двете банки. Да се шашкат - имат си процедури за това.

Автор: RAFA   
Дата:   04-06-11 12:57

На ув-то може да "свети" банкнотата и ако е изпрана с някой панталон примерно. Най -вероятно става въпрос за изхабена от употреба банкнота.Фалшификат на купюр от 10 лв . не съм виждал хубав. Почти всяка машина в банка би ги разпознала! Да не говоря за добре подготвен касиер. Никой няма да си позволи да ти набутва 10 лв. ако ще го прави ще го направи с 50 лв. примерно, там ментето е добро [smile].

Автор: nodoubt   
Дата:   04-06-11 13:02

100 еврова банкнота получена при обмяна на валута в Алфа Банк, седмица по късно ми беше конфискувана в Пиреус Банк, а след месец ми се обадиха да си взема експертизата за унищожаване от БНБ [smile]

Автор: netLady   
Дата:   04-06-11 13:09

Ееееее, не съм чула за фалшиви десетолевки?!? Ако сега и двулевки, фалшиви се явят сме го закъсали.

Автор: alsash   
Дата:   04-06-11 14:30

..просто си длъжен да направиш оплакване...[smilie24]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-06-11 21:28

а как се доказва, че една банкнота е фалшива?

че ми стана интересно [smilie21]

Автор: RAFA   
Дата:   05-06-11 08:04

С експертиза от БНБ.[smile]

Автор: Vinsent   
Дата:   05-06-11 08:27

Виждали ли сте банкнота от 1000 DM изпрана с дънките? [smilie6]

Автор: gogo   
Дата:   05-06-11 08:41

Банките като цяло са мръсници! Послушай Асахи! Подавай жалби - да им е гадно! [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.