Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за Андриод таблет и USB устройства
Автор: acklay   
Дата:   03-05-11 22:18

Скоро си взех Аcer Iconia A500 и пробвах да свържа кард рийдър и УСБ флаш, но без успех.

Таблета не реагира при включване на УСБ устройството, и не показва съдържанието.Картата и флаша са под фат32 както е и описано в упътването, че трябва да бъде.

Слагах и различни файлови мениджъри, но нищо не 'виждат'.Има ли някой опит какво да се прави в подобни ситуации?

[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Андриод таблет и USB устройства
Автор: NeDDRaG   
Дата:   03-05-11 22:36

За да можеш да използваш такива устройства на таблета, той трябва да може да бъде УДБ хост. Което не е типично за такива устрийства. Прочети внимателно и виж поддържали се, имали специална настойка.

Автор: asahi   
Дата:   03-05-11 22:39

Начи, викаш, ръгаш туй в онуй и не става?

Автор: serjy   
Дата:   26-05-11 14:05

ко стана с тоз проблем? подкара ли флашката?

Автор: djfroggy   
Дата:   26-05-11 14:08

И аз опитах в магазина със същия таблет и не става.Казаха ми,че не е възможно засега.Няма драйвери за Андроид 3.0.Затова се насочвам към Acer W500.

Дата:   26-05-11 14:30

онзи ден разкъцах един галакси таб. допадна ми като начин за мобилна връзка към мрежата. единственото което ми лпсва е нормален слот за СД карта или по-добре усб, та да може човек да си прегледа снимките на някакъв по-голям екран в движение.

Автор: ivodam   
Дата:   26-05-11 14:35

Аз досега не съм видял таблетка с нормален УСБ слот, и не ми е ясно каква е тая страшна драма, да не може да прочете едно устройство и барем да позволява копиране на файловете. След като самата система има файлова структура, какъв е проблемът? Би ми било интересно да науча.

[smilie7]

Дата:   26-05-11 14:39

е а де де??? иначе на момента щах да го откова, та да не влача лаптопа навсякъде. допада ми като размер 7инча, 300гр. тегло, голям пробег на батерии, вграден 3Г модем... абе всичко е ОК, само слот стандартно УСБ или поне за СД карта - няма [smilie2]

Публикацията е редактирана (26-05-11 14:41)

Автор: 1vo   
Дата:   26-05-11 14:47

Аз от казаното по-горе разбрах, че проблема е във флашката, защото още нямали драйвери за Андроида 3.0, или не?

Автор: jivkojj   
Дата:   26-05-11 15:36

Ето това ще излезе след около месец за самсунг таблетите. USB-Host + SD четец за карти. Ще пасва за 7, 8.9 и 10.1 моделите. Аз имам 7" модела и снимките ми се прехвърлят директно от апарата през eye-fi картата безжично, но ще се радвам и на тея адаптери. На немската страница на таблетите вече са обявени.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kjyl1529.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/fzqv0499.JPG

http://www.forcetechnology.com.au/images/samples/EPL-1PLRBEGSTD.jpg

Дата:   26-05-11 15:39

как се казва точно тая джиджавка? с галакси таб ще е съвместим ли?

Дата:   26-05-11 15:41

Е тоя УСБ хост ше чете ли и обикновени флашки?

[smilie8]

Автор: jivkojj   
Дата:   26-05-11 15:44

как се казва точно тая джиджавка?
EPL-1PLRBEGSTD

с галакси таб ще е съвместим ли?
Да. На немската страница на самсунг-галакси таб е дадена като съвместима. Както и с останалите таблети

Е тоя УСБ хост ше чете ли и обикновени флашки?
Да. Флашки, четци за карти и т.н. Предполагам обаче, че няма да може да работи с 3Г модеми и подобни. За клавиатура и мишка не съм сигурен. От друга страна обаче Galaxy Tab няма проблем с Bluetooth мишка и клавиатура, така че защо не.

Едит: това са в същност 2 отделни адаптера - за усб и четец за карти, но продавани в комплект.

Публикацията е редактирана (26-05-11 15:45)

Дата:   26-05-11 15:55

супер звучи [smilie24]

Автор: djogata   
Дата:   26-05-11 16:30

Яко. Аз всеки път като излезе някой таблет точно това питам - "Има ли УСБ хост? Ако не, кога ще почнат да им слагат?".

Ако тази джаджа решава този проблем, то това е много добре. Слагаш някоя програма дето чете РОУ файлове (трябва да има такова животно за Андроид, нали?) и си ползваш таблета за преглед на снимки - нещо, което би ми харесало да мога да правя при пътувания.

Само малко ме съмнява дали ще е толкова лесно - защото освен връзката с устройството, трябва и операционната система да може да поддържа УСБ хост.

Е, сега сигурно ще дойде някой Епъл фен и ще обясни как УСБ хост бил абцулютно ненужен [smilie5]

Автор: navy   
Дата:   26-05-11 16:38

Джогата рипа предварително [smilie18]

Дата:   26-05-11 17:03

djogata: Аз до края на юни трябва да докопам един Асус Транформър, те май имат нормално УСБ, ше видиме...

[smilie7]

Автор: djogata   
Дата:   26-05-11 17:28

Иводам, това не беше ли с Уин7?

И освен това УСБ-то не е ли на основното шаси, или има и на таблетната част?

Дата:   26-05-11 17:58

Ти па, как ме виждаш да взема Уин 7?

Има май на самия таблет, ама дали е нормално УСБ хабер си нямам...

[smilie7]

Дата:   27-05-11 09:19

я да питм тук. значи конкретно ме интересува определена функционалност:
1. ползване на интернет с вградения браузер. доколкото пробвах няма проблеми. някой да е имал някакви проблеми с отварянето на конкретни страници?
2. скайп - пълноценно ли е ползването на скайп като месинджър, видео разговори и пращане на файлове, основно снимки.
3. icq - има ли такова за андроид и как работи?
4. и-майл клиент. интересува ме да може да работи във фонов режим, да си проверява за нови писма на определено от мен време(pop-smtp-ssl-tls), както и да може да се зададе опция да тегли само писмата от последните няколко дни, да тегли само текста без прикачените файлове.
5. да чете уъдр и ексел файлове както и пдф?
6. да има програма за разглеждане на снимки както и за групово селектиране и намаляване размера на снимките.
7. да има някакви готини и безплатни игрички, шах, сокобан, пъзелчета и т.н. леки занимателни игри.
8.отваря ли без проблем форматите за електронни книги?

това се сещам за сега. ще съм страшно благодарен за информация по въпроса [beer]

Дата:   27-05-11 09:33

serjy
Дата: 27-05-11 09:19

я да питм тук. значи конкретно ме интересува определена функционалност:

1. ползване на интернет с вградения браузер. доколкото пробвах няма проблеми. някой да е имал някакви проблеми с отварянето на конкретни страници?
- Отваря всичко, не съм имал никакви проблеми. Единствено имаше проблем с електронното банкиране, надявам се да е решен при тройката.

2. скайп - пълноценно ли е ползването на скайп като месинджър, видео разговори и пращане на файлове, основно снимки.
Скайпът е по-добър от този на айпада/айфона, защото има иконки. За файловете не знам, трябва да пробвам. Айфонският не приема и не предава файлове.

3. icq - има ли такова за андроид и как работи? - Има, работи.

4. и-майл клиент. интересува ме да може да работи във фонов режим, да си проверява за нови писма на определено от мен време(pop-smtp-ssl-tls), както и да може да се зададе опция да тегли само писмата от последните няколко дни, да тегли само текста без прикачените файлове. - Има, работи си във фонов режим, ама за тия опции за теглене не знам.

5. да чете уъдр и ексел файлове както и пдф?
Чете уърд и ексел, може и да редактира. пдф също чете без проблем.
- Има програма, която може снимка на документ примерно моментално да обърне в пдф и да го изпрати на мейл. Или да го качи някъде. Или по блутут.

6. да има програма за разглеждане на снимки както и за групово селектиране и намаляване размера на снимките.
- Има купища програми

7. да има някакви готини и безплатни игрички, шах, сокобан, пъзелчета и т.н. леки занимателни игри.
- игри милион

8.отваря ли без проблем форматите за електронни книги?
- да, абсолютно. Софтът за книги е много готин, с прелистване, и за разлика от епъла има и звук от прелистване!

[smilie7]

Публикацията е редактирана (27-05-11 09:35)

Дата:   27-05-11 09:59

мдаааа... май ще върши работата за която ми трябва [smilie24] [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-05-11 10:15

и последно, на таблет с андроид 2.2, може ли след време да се инсталира андроид 3.0, примерно?

Автор: Han_Solo   
Дата:   27-05-11 10:23

ако производителя пусне ъпдейт - защо да не може, обаче ако не пуснат ще трябва да разчиташ на някой къстъм ром - аз на телефон с андроид 1.6 инсталирах андроид 2.3.3 /неофициален/ и работи доста по-добре отколкото със стария

Дата:   27-05-11 10:31

serjy: Предполагам, че ще може, но не знам какъв ще бъде резултатът с оглед на това, че тройката е разработена все пак за двуядрени процесори.

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.