Автор: Lalinda
Дата: 08-04-11 21:33
Аз пък гледах "Дзифт" в Синеплекса, а "Мисия Лондон" - в Арената на мола...
И на двете места имаше, освен мен, не повече от трима-четирима зрители, единият от които бе Кирето Маричков (бях решила, че играе някаква роля в "Мисия Лондон", но там играеше Коцето, ха-ха!).
Така де, кивото губи очарованието си, когато актьорът на екрана стане по-малък, на размери, от зрителя.
През последните 25 години със сигурност не съм гледала повече от 3-4 филма на малък екран, и то само докато съм била на гости някъде из Франция.
Впрочем, там гледах Пекър, препоръчвам ви го, за един фотограф е, би трябвало да ви допадне, но не е български.
Мда, какъв филм е "Дзифт" ли?
Според мен е майтапчийски, само за ценители, без претенция за социалност и историчност и изобщо за каквото и да било... Бъзик си е отвсякъде. На мен най-много ми хареса, че актьорите ми бяха непознати и че е приятно и разхайтено далеч от действителността, ха-ха.
Краят ме изненада абсолютно, което ми допадна... Не обичам нещата да са ясни от самото начало...
Снощи слушах по националното радио, че българското кино било станало толкова претенциозно, че в него вече не можело да видиш ЧОВЕК, КОЙТО ЯДЕ, понеже това би се счело за банално...
Да добавя и че "Светът е голям..." и "Мила от Марс", въпреки наградите им, ми се сториха ужасяващо социалистически, което е особено странно... Младежта ни е белязана от някакъв вроден социализъм, пък и тези, които живеят навън, струва ми се.
"Дзифт" със сигурност ще се гледа, вероятно и "Мисията". И там си харесах непознатия ми главен герой, а останалото ми се стори в духа на най-добрите традиции на едновремешните ни комедии...
С известно пренебрежение към репликата на камерамена (???) бих казала, че никога не съм рупала пуканки в кино.
Ще ви разкажа и един епизод от киноманиите си. Преди години в кино "Одеон" честваха 100-г. на киното с филма "Манхатън", беше малко преди Нова година. Отидохме с мой приятел, като носехме със себе си кутия бонбони и бутилка шампанско в салона, като на рожден ден! По време на прожекцията кутията падна от коленете ми и бонбоните се разсипаха.
Хм, наистина бяха за киното!
Не зная дали някой от вас може да усети смисъла на такова почитание, но се надявам някой от съмишлениците ми да ме разбере!
А имате ли любим български филм, независимо от кое време?
|
|