Автор: yavorberov
Дата: 14-03-11 20:46
За да не правя нова тема пиша в тази.
За тези, на които им куца правописа: Препоръчвам Ви използвайте Гугъл Хром, който има отличен текстов редактор на български - 99% от по-често използваните думи ги коригира правилно. Аз го ползвам постоянно понеже имам навика да удрям съседни клавиши или по два наведнъж. Ако се съмнява за грешка, редактора подчертава думата. А препрочитането на написаното помага да се коригира губещия се смисъл в някои изречения. Като например сложно съставно изречение със всичките му преки и не преки допълнения, но без подлог или други подобни граматически чудеса.
Иначе положението е плачевно - мой приятел ми показа мотивационни писма на две момичета, кандидатстващи за работа като секретарки в неговата фирма. И двете завършили езикова гимназия с общ успех над 5,50. Като изключим липсата на пълен член и вялата пунктуация, да не говорим за неща като "Мен" "Теб" - едната беше сбъркала даже заглавието "мотивационНо писмо" беше написано с едно "Н". Иначе с превода от и на английски почти нямали проблем изключае правописа. И ме пита човека дали иска много от живота: "Как да си намеря Секретарка с Уърд, Ексел, Работа с интернет, Английски и правопис на Български?"
Това е положението
|
|