Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кабел за замасяване
Автор: n1x0n   
Дата:   04-10-10 14:25

Разпаднал ми се е кабелът за замасяването на колата - един кофти акумулатор изби и практически го разяде.

По магазините за авто-части или ме гледат като изтърван, като питам за такъв кабел или ми предлагат някакъв комплект дето е с 3-4-5 кабела, струва 120 лева и щял да превърне дъртата Корса във Вейрон...

Понеже знам, че ампеража е много сериозен - се чудя с какво да го сменя? Достатъчно съм сръчен, че да сложа 2 кабелни обувки на едно парче кабел... само не знам къде да ги търся. В обикновените ел. магазини кабелите са до 4 квадрата само.

Някакви идеи?

Отговори на това съобщение
 Re: Кабел за замасяване
Автор: HP   
Дата:   04-10-10 14:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   04-10-10 14:35

Хммм... Обикновено това е плетен меден кабел с доста сериозна квадратура. А за каблените обувки, ако нямаш кримпващи клещи, откажи се. В някпй добър сервиз за авто-електро услуги могат да ти направят.

Автор: nik1   
Дата:   04-10-10 14:36

Колко дълъг
В гаража се моташе един от едно време - довечера да погледна

Автор: Todd   
Дата:   04-10-10 14:37

Ако беше в Пазарджик щях да те пратя в един магазин - направо ти го правят на място .

От малък електрожен става [smilie5] Но иска и обувки .

[smilie18]

Автор: 798099   
Дата:   04-10-10 14:46

Никсоне, не знам за кой град става дума, ама виж по малките магазинчета за акумулатори. Ако си от София, между "Сточна гара" и "Раковски" има поне два. Ако нямат, поне ще ти кажат къде да търсиш. Иначе, както е известно, по "Цар Симеон" между "Опълченска" и "Хр. Ботев" има повече магазини за авточасти, отколкото дупки по платното...

Автор: djogata   
Дата:   04-10-10 14:48

По магазините за авто-части или ме гледат като изтърван, като питам за такъв кабел

Стига де, чак пък да те гледат като изтърван за някакъв елементарен (като устройство) кабел?[smilie10]

Дата:   04-10-10 14:54

Не съм формулирал точно питането си по-горе, за което моля да ме извините.

Това, което всъщност ми трябва, е адрес на магазин за ел. материали - тежка категория.

През достатъчно автосервизи и авто-магазини минах, за да знам, че с 90% вероятност е загуба на време. Да мина през още 3-4, за да ме изгледат тъпо и там - ми се вижда загуба на време. По-добре да си купя компоненти от място където със сигурност ги има и да си направя сам това което ми трябва.

Автор: Todd   
Дата:   04-10-10 15:01

В сервиз кабел няма да ти дадат !!!!

Иди и кажи

- момчета тук имам един скъсан кабел да ми го смените !!!

И при мен не се продават чаркове ...

Другото е магазин за електроматериали !!! Ама магазин за тях - не за осветителни тела .

[smilie5]

Дата:   04-10-10 15:03

Ще кажеш ли, най-сетне, в кой град живееш?

Имай предвид, обаче, че обикновено, кабелите продавани по магазините не са толкова гъвкави, а и не на последно място, виж какво е написал Недко. За да кримпваш обувка на кабел 95 кв. мм трябва не сръчност, а инструмент...

Автор: bilbobaggins   
Дата:   04-10-10 15:05

Електроизграждане инженеринг ООД, Христо Ботев 62, между Т. Александров и Пиротска, два магазина - в левия.
искай ШКГД - електроженов кабел с гумена изолация. В момента има 16, 25 и 35 квадрата, има и обувки
Работно време от 8:30 до 16:30-17:00!
[beer] [beer]

Автор: autosvet   
Дата:   04-10-10 15:07

Никсъне кажи, че ти трябва минусов кабел за Корса еди коя си година. Добре почисти всичко преди да го вържеш. Другото е от някоя морга да си го свалиш барбар с клемата.

Дата:   04-10-10 15:20

Не искам да се правя на много знаещ, но кабели с гумена изолация не се допускат за употреба в двигателния отсек на автомобилите - водят се, че не са маслоустойчиви. А каквото ще да е, все пак има маслени изпарения под капака. Особено при по-стари автомобили...

Аутосвет е дал добра идея, послушай го!

Автор: burningice   
Дата:   04-10-10 15:34

Замасяващият кабел за какъвто и да е автомобил трябва да стане, трябва само дължината да се следи. В електро-магазин, за да се изработи, трябват кербовачни маслени клещи, които може да продават, но магазинерите да не знаят как се използват и/или да нямат подходящи кабелни обувки.

Автор: jekopj   
Дата:   04-10-10 15:40

Качественият кабел трябва да е от меди жици като оплетка за да е гъвкав.От всяка морга може да се подбере.
Струва си да се купува нов само,ако колата е нова...[smilie25]

Дата:   04-10-10 15:47

Когато на 26 години започнах работа като млад инженер, имах колега, който тогава беше на моята настояща възраст - 57. Колегата много обичаше да ръси сентенции, а една от тях гласеше: "Хубавите неща на се правят - те се купуват".

Толкова по темата от мен.

Иначе, сериозен магазин за ел. материали има на "Братя Миладинови" № 57 - фирма "РАИТ 85". Имат и клещи и знаят как да ги ползват...Това в София, обаче...

Автор: danvan16   
Дата:   04-10-10 15:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   04-10-10 20:43

Отиваш при италианеца в моргата, казваш "кабел за маса за Корса", вадят ти един за 15 лева с клемата и си ходиш.

Автор: tnt   
Дата:   04-10-10 20:50

помислих, че темата е майтап и някой иска да си върже колата за масата... Странни са тез' автомобилни жаргони [smilie8]

Дата:   04-10-10 20:52

asahi, що се хабиш? Не виждаш ли, че откакто е пуснал темата, нищо повече не пише?! Даже не ми отговори на въпроса за кой град става дума!!!

Такава пързалка ни избаца...просто не е истина...[beer]

Автор: asahi   
Дата:   04-10-10 20:54

Е, аз знам за кой град става въпрос. Никсънът е софиянче.

Дата:   04-10-10 21:03

Е, значи просто няма проблем! Защото имам приятели в малки провинциални градове, които с мъка намират части за "западните" си таралясници, купени срещу декар място в Рибарица...напрмер...

Дата:   05-10-10 00:43

Мерси на всички, проблемът е решен.
Моргите и авто-магазините не свършиха работа за пореден път.

На вълкът врата му е дебел, защото сам си върши работата.[smilie3]

Автор: vizov   
Дата:   05-10-10 00:54

Бъди добър колега, сподели как реши проблема [smilie3] [smile]

Дата:   05-10-10 01:11

Кабел 16 квадрата, кабелни обувки, маслоустойчив шлаух с подходящ диаметър...[smilie3]
За 15 кинта - 2 кабела с точната дължина, към шасито и към алтернатора. Тарикатите били слагали още 2 към разни други точки, ама реших да не предобрям :-)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.