Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 пътуване до Щатите
Автор: elihypno   
Дата:   25-09-10 15:02

имам няколко въпросчета до премръдрите ползватели на форума защото ми се налага да постоя няколко дена в и около Такома, Вашингтон.
- та адаптори за електричеството- как да се справя евтино и безболезнено с това, за да мога да си ползвам без проблем три от най-важните вещи (апарат,лаптоп, епилатор)
-мога ли да си ползвам телефона- нормален евтин телефон...до колкото видях на сайта на Глобул те уж имали роуминг за Щатите, но все пак се чудя да ли въобще ще мога да го използвам. Мисля и за възможност за закупуване на предплатена карта.
-интересни неща за виждане в Такома и Сиатъл
-и еди забавен въпрос има ли и какъв е лимита за поръчани питиета в презокеанските полети.

сърдечни благодарности

Отговори на това съобщение
 Re: пътуване до Щатите
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   25-09-10 15:10

Имам един познат във Вегас.

Автор: ivenchev   
Дата:   25-09-10 15:35

Ами ето няколко предложения от мен:

1. Downtown Сиатъл - рибния и другия пазар, Space needle - има страхотни панорами към няколко вулканични върха, вкл. Mount Rainier, други ( напр. Ye olde curiosity shoppe - вътре намирисва, но ще бъдеш изненадана)

2. П-в Олимпия - има дъждовна гора (rain forest), но е доста далече. Ако искаш да отидеш до Хох - планирай цял ден. Там можеш да видиш и това:

http://87.121.7.213/site_pics/183/e_1284194146_RUBY_1.jpg

http://87.121.7.213/site_pics/101/e_1249411820_ruby_012.jpg

3. Завода на Боинг в Еверет. Имат интересен музей-работилница близо до него, където реставрират стари самолети.

4. Музеят на авиацията Боинг Фийлд (този е по средата между Такома и Сиатъл).

5. Снокуолми (там е сниман Туин пийкс) - има прекрасен водопад и много сладък музей на железницата ...

Аре стига толкова от мен, нека и другите подскажат туй-онуй ... [smilie3]

[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (25-09-10 22:19)

Автор: neuromancer   
Дата:   25-09-10 15:49

Виж си захранването на електроуредите, дали има 110 волта. Най-вероятно лаптопа и телефона имат. За тях ще ти трябва само преходник за щепсела от кръгли към плоски крачета. Ако не работи със 110 волта ще ти трябва трансформатор, и направо е по-добре да не взимаш уреда.

Питиетата в самолета зависят от компанията. ако е европейска, са безплатни. Ако е американска, алкохола се плаща. Когато не сервират храна, можеш да отидеш до кухнята да си вземеш вода, сок, сладолед...

Щом има роуминг, значи можеш да си ползваш телефона (активирай роуминга ако не си). Дали е изгодно е съвсем друг въпрос.

Автор: ntonev   
Дата:   25-09-10 16:14

всъщност само да има роуминг не е достатъчно... телефона ти трябва да работи и на щатските честоти защото са различни. Новите модели ПОЧИТИ всички ги поддържат, но все пак провери.
http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_frequency_bands

Дата:   25-09-10 16:26

и все пак някой да е купувал адаптер за Щатите- какъв, колко, къде...подобна информация ще ми е ценна.

@ иванчев, благодаря много за хрумките за Сиатъл...вероятно ще видя рибния пазар, магазинчето и ще видя какво още за един ден ще успея.

@ntonev ..и аз за това мъдрувах...едно време..преди десет години като съм ходила в Щатите там бяха с някакви трибандови телефони...или мрежа...там както и да се води, ама европейските машинарии не бачкаха в повечето случи, ако не поддържаха другия режим...моето допотопно телефонче едва ли ще работи при други чести, ама ще видя все пак.

@neuromancer
мерси за идеята за проверка на електроуредите, ще ги видя дали поддържат и друг режим...поне за лаптопа, но пак ми остава проблема със зареждане батерията на апарата, дори и да си взема накрайник за тамошните контакти...и все пак къде тук продават такива?

Автор: ntonev   
Дата:   25-09-10 16:32

адаптера е най-малкият ти проблем ми се струва - за 10-15 евро на всяко летище ще намериш. В краен случай в добрите хотели предлагат на рецепцията.

Автор: neuromancer   
Дата:   25-09-10 16:36

верно, виж честотата на ГСМ-а...
Абе ако не работи, обикновено е по-евтино да си вземеш нещото от щатите, хем ново, нем по-евтино.
Преходници продават по електричарските магазини по левче, или по летищата за 10-20 евро.
Eй такова нещо:
https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/bxbz6468.JPG
http://thumbs1.ebaystatic.com/m/miBy54jbXr-mlSFRNmBmd0Q/140.jpg

Автор: diandimov   
Дата:   25-09-10 21:39

Виждал съм праходници на много места, не са по 10-20 евро.

Например ТУК .

На твое място бих си купил предплатена карта за телефона.

Дата:   26-09-10 11:48

да и аз си мисля за варианта предплатена карта, ако въобще телефона ми бачка, разбира се.

ще пообиколя магазините за техника и електроника и дано намеря преходник, че 10-20 евро не ми се дават за тази щуротия

Дата:   26-09-10 12:02

Автор: elihypno
Дата: 26-09-10 11:48

да и аз си мисля за варианта предплатена карта, ако въобще телефона ми бачка, разбира се.

ще пообиколя магазините за техника и електроника и дано намеря преходник, че 10-20 евро не ми се дават за тази щуротия

Къде ще звъниш с американската предплатената карта? - Ако в САЩ, ОК. Ако ще звъниш през океана - един ноутбук със скайп ще ти свърши по-евтина работа (естествено не да го купуваш сега ноутбука). Безплатният интернет е отдавна стандарт в хотелите там.

Преходник си купи пак там - във всеки Уолмарт, РадиоШак, Таргет и прочие ще го купиш за под 10 долара (за цял свят). От летищата не си взимай нищо подобно. Ще заплатиш premium price. [smilie10]

По принцип зарядните/захранванията на ноутбуци, телефони, батерии за фотоапарати и т.н. вече се произвеждат универсални (110-240 Волта, 60/50 Хц) и ти трябва само един преходник като показания по-горе. Аз си ги взимам за 70-80 стотинки парчето от кварталния магазин за електроника (в Шумен).

Автор: asahi   
Дата:   26-09-10 12:03

Нареди на една маса всички електроуреди, които ще носиш. После погледни кои от тях са за 110-240 волта. За тях ще ти трябва елементарен преходник.
От останалите отдели тези, без които можеш да изкараш. Ще останат тези, за които ти трябва повишаващ трансформатор 110/220волта/60 херца. Провери дали могат да работят на 60 херца. Ако не могат и трансформатор няма да ти помогне. Ще се наложи да търсиш инверторен преобразувател.

Вероятно епилатора ще отпадне пръв.

Ще можеш да ползваш всеки трибандов GSM. Предварително провери цената на роуминга. Може да се окаже, че скайпът ще ти върши повече работа.

Дата:   26-09-10 12:22

На кого освен на саскуоч (йети-то на Такома и Сиатъл) му трябва епилатор за няколко дена? [smilie10] [smilie10] [smilie10]

[smilie5]

Автор: otkata   
Дата:   26-09-10 12:49

епилатора е важен

преход

траф

виж и в конрад. само прехода не е повече от лев-два.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.