Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Печени банани
Автор: lipostok   
Дата:   18-12-09 21:56

Понеже в къщи всички предпочитаме зелени банани, като станат с черни точки обикновено ги изхвърляме или най-доброто прасе ги яде с неохота. Но веднъж решихме да пробваме да ги изпечем и задушим в микровълнова и бяхме приятно изненадани от добрия резултат. Стават чудесни, опитайте и вие!

ПП: А Хемингуей пише за пържени банани, някой правил ли е?

Отговори на това съобщение
 Re: Печени банани
Автор: tutttifrutti   
Дата:   18-12-09 21:57

аз съм опитвала в китайски ресторант. не е зле.

Автор: tnt   
Дата:   18-12-09 22:03

пържени зелени банани - най-добрият чипс [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   18-12-09 22:07

Пържените зелени банани обаче нямат нищо общо с бананите дето ги има при нас, и наистина имат вкус на пържени картофи[beer]

Автор: anete   
Дата:   18-12-09 22:16

Банани по карибски

4 банана, настърганата кора и сокът от един портокал, щипка настъргано индийско орехче, 3 суп.лъжици мека кафява захар, 75 мл тъмен ром, 15 г разтопено краве масло, 4 суп. лъжици изцедено кисело мляко или разбита сметана за украса при сервиране

Загрявате фурната до 190 градуса. Обелвате бананите, нарязвате ги на дебели парчета по диагонал и ги нареждате в плитка огнеупорна тава така, че да се застъпват / като керемиди / . Разбърквате останалите съставки и излейте върху бананите. Печете 10 мин, докато станат златисти и се надуят. Поднесете ги горещи, украсени с кисело мляко или сметана.

Ако искате нещо малко по-различно, добавете 4 срязани наполовина резена пресен ананас и 75 мл коняк Малибу вместо тъмен ром. Поръсете с кокосови стърготини и печете според рецептата.

Автор: Georgeta   
Дата:   18-12-09 22:20

Аз съм яла многократно. Но за печене/пържене - сортът е друг (тук го няма)

Автор: Lalinda   
Дата:   18-12-09 22:25

Във Варна преди много години имаше някакъв виетнамски ресторант.
Ходехме там заради пържените им банани и раци на конци.

Иначе фламбираме.
[ezik]

Автор: джъмбо   
Дата:   18-12-09 22:28

аз съм хмммм пържил банан в масло и едновремено с това го карамелизирах....

някаква девойка свалях с готварски умения

Автор: anete   
Дата:   18-12-09 22:40

Палачинки по карибски

/ така пише в рецептата [smile] . изглежда всичко, що съдържа банани, е по карибски [smilie5] /

100 г брашно, 1 суп. лъжица пудра захар, сол, 300 мл прясно мляко, 2 яйца, фино настъргана кора на един портокал, 2 тънко нарязани банана

Пресейте брашното, прибавете захарта и солта. Направете кладенче и сипете 1/3 от млякото и объркайте тестото - да няма бучки. Добавете останалото мляко, яйцата и по-голямата част от портокаловата кора. Направете гладко тесто. Оставете да отпочине 15 мин.
Загрейте тефлонов тиган . Сипете от тестото и го разстелете. Разпръснете 7-8 резена банан, обърнете и печете до покафеняване / 15-20 сек / .
Подредете палачинките в чиния, като редувате с домакинска хартия или салфетки. Когато направите всички палачинки, ги затоплете във фурна , загрята до 170 градуса , за десетина мин. Поръсете със захар и 2 суп. лъжици тъмен ром. Украсете с разбита сметана и с останалата портокалова кора.

Автор: sirkhann   
Дата:   18-12-09 22:48

Да, да, да... бананов чипс [smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.