Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Градски транспорт - Пловдив - Абонаментни карти
Автор: ksuhorukov   
Дата:   12-10-09 12:52

Започна продажба на карти за градския транспорт
12 октомври 2009 / News.dir.bg
Картите за градския транспорт, които дават възможност за пътуване на преференциалната цена от 40 стотинки на учащи, пенсионери и инвалиди, се продават от днес в пунктовете на "Байкал" и булевард "Източен" 48.
Това съобщи управителят на фирма "Автотранс Чолаков" Димитър Чолаков, цитиран от Plovdiv24.bg.
И на двете места работят по 4 каси, с което се цели избягване на опашките за издаване на документа. Транспортните карти са на цена 5 лева и ще важат до 31 декември. След това влиза в сила новата методика, при която ученици, пенсионери и инвалиди първа група ще си купуват месечни карти за една линия на стойност 13 лева.
Останалите 15 до 28, колкото е реалната стойност на всяка карта, ще се поемат от общината.

Искам да попитам аз къде е логиката в подобен начин на мислене. В град като Пловдив, градския транспорт е така устроен, че има много места, до/от които не може да се стигне само с 1 превозно средство. Учениците от по-крайните квартали ще се налага да сменят по 1-2, а понякога до 3 различни линии. Освен това, ученик закупил карта за линия 44 примерно нужно ли е да стои 20 минути на студа изчаквайки да се извървят 10 други автобуса които минават по същия маршрут и биха му свършили работа при всички положения. Къде изобщо е логиката на подобни мерки? Днес шофьорите от Градски транспорт заедно с кондукторите протестират заради неизплатени заплати. На няколко пъти града е бил на косъм да остане без транспорт. Е крайно време е това да се случи, за да дойде някой, който адекватно да се заеме с проблема.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Myth   
Дата:   12-10-09 13:09

Когато си вземеш карта само за една линия, можеш да пътуваш във всички автобуси, които се движат по СЪЩИЯ маршрут.

Re:
Автор: ksuhorukov   
Дата:   12-10-09 13:11

Сигурен ли си? Къде го пише това? Предполагам "същия" имаш предвид в участъците, в които линиите се застъпват. А всички кондуктори ли знаят коя линия с коя в кой участък се припокриват...

На мен градски транспорт не ми е нужен и не съм ползвал над 4 години. За децата е важно...

Re:
Автор: Myth   
Дата:   12-10-09 13:26

Да именно където се застъпват, за останалите участъци ще трябва да си купиш билет, винаги е било така и не си спомням да са отменяли, то и аз не ползвам градски транспорт, но майка ми ползва.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   12-10-09 14:31

Така е в София, понеже такава е Наредбата на Столичната община, но в Пловдив може и да не е така.

Новост в тукашната наредба е, че картите вече важат и в рамките на едно кръстовище, където спирките по различните маршрути са на различни места.

Преди това го нямаше и глобяваха хора, главно студенти, с карти за 280, качили се за една спирка до Орлов мост на 84.

Вижте си местната наредба.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.