Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 кой е първият спомен от детството ви..
Автор: kaiser.soze   
Дата:   07-10-09 13:57

моят е случката от преместването в ново жилище.
някъде около 3.5 годишен бях. живеехме в една малка къща в Кючук Париж (стар квартал на Пловдив)баба, дядо, родителите ми, братът на баща ми и аз [smilie5]
та много ярък спомен имам от товаренето на багажа в един камион. приятели на баша ми помагаха. имаше и кашон с вино. при товаренето една бутилка се счупи и вино започна да тече от кашона. един от помагащите (Керата, това е прякорът му) застана под струйката и започна да пие [smilie5] [smilie21] "да не става зян!" вика [smilie5]

друг спомен е как чичо ми ме пръска с един маркуч. ама дали е преди виното или след... малко е размазано [cool]

ей такива дребни неща са ми първите спомени..

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ejko   
Дата:   07-10-09 14:01

Аз си спомням, как се будя една нощ в кошарката и се изправям и виждам майка ми и баща ми да спят на едно голямо легло в дясно от мен...

Re:
Автор: мара   
Дата:   07-10-09 14:02

и мойте са дребни...прабаба ми имаше една кутия от бонбони, а аз напирах да ги ям. тя ме спираше, а аз мислех, че не е нещо наред жената. след много време...сигурно години, разбрах, че в тая кутия има само рецепти за лекарства. може да съм била и под 3-годишна.
помня и как един правуйчо ми даваше стотинки да си играя, а баба ми ме караше да си мия после ръцете, че "парите били мръсни". после, покрай прането на пари, все за мойто миене се сещах[smilie5]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   07-10-09 14:03

аз пък имам спомен как в яслата едно девойче идва да ме целуне за рожден ден [smilie5]

Re:
Автор: pileshtar   
Дата:   07-10-09 14:03

когато ми извадиха сливиците. на 2.5 години съм била. помня, как докторът каза, че ще ги даде на котката [smilie10]

Re:
Автор: ellisaveta   
Дата:   07-10-09 14:04

Някъде към 3 годишна, помагам на нашите (без да знаят най- вероятно) да смъкваме празни буркани в мазето. Така се изтрополих по стълбите... и двата буркана които носех се счупиха и аз отгоре им, още имам белези.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 14:05

Аз бръкнах с ключ в контакта... Трябва да съм бил на 2 години... Помня, че държах ключовете от колата на баща ми... Вървях по коридора на апартамента... Пред мен се появи контакт... Спомням си думите си: "Бръм, бръм, бръм... Това е моята кола... Бръм, бръм, бръм..." После пъхнах ключа в контакта... Последва гръм... После си спомням черния си показалец... И това е... [smilie21] [smilie21] [smilie8]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   07-10-09 14:06

На 2 години, докато живеехме в Люлин бяхме на първия етаж и ме изнасяха с шейната през балкона, а аз вътре в шейната. [smilie5]

Re:
Автор: marchello   
Дата:   07-10-09 14:08

[smilie10]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   07-10-09 14:09

Марч, кажи и ти [smilie3]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   07-10-09 14:10

Лео ди сливен ме разби направо [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   07-10-09 14:13

Как слязох от тавана и победоносно казах на родителите си, че там караконджори няма!

Станало им е ясно, че не се плаша от нищо!

Била съм на не повече от 4 г.!

Помня и как на децата в квартала им бе много чудно, че ще се местим в град (Враца), в който вали сняг и има планини, както казваше баща ми!

Като се преместихме във Враца, помня че пък бях обиколила града - сама! - да си търся молив с гумичка! Майка ми обаче решила, че е по-добре поне в част от деня да знаят къде съм и на 5 г. ме записали на забавачка!

Re:
Автор: danbi   
Дата:   07-10-09 14:13

Тинте, не бъди скромна. Сигурно и ти имаш спомен как си се пулила [smilie5]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   07-10-09 14:21

ne e ot skromnost... opitvam se da razbera koj e naj-ranniqt mi spomen

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   07-10-09 14:31

Първият бегъл (на около годинка и нещо може би бил) - биберонът ми - беше съдран и парцалив, но аз нов не щях и съдирах от рев, и плюех го !!! Първият вълнуващ спомен - могъщо земетресение във Вранча - бях на 3 годинки и 4 месеца - но помня в пълни подробности - колко броя комшии - по хавлии пред блок, кой комшия носел панически парчета строшено огледало, какво казали мама и тати... от тогава - обичам заметресения и вълнуващи намирам ги - да. [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: chavdarpg   
Дата:   07-10-09 14:37

Моят спомен е,че отворих един ден очи и около мен беше страшно тъмно.Огледах се наляво-надясно,след това нагоре-надолу,и видях малко светлинка над мен.Започнах бавно да се надигам към светлинката,която приближаваше, и все повече се увеличаваше,и в следващия момент един чичко с маска на лицето ме дръпна за главата.Незнам дали от дърпането за главата или от суматохата около мен,но седях като втрещен и дума не обелвах,докато една лелка не ме взе и нашляпа по дупето,след което аз се разплаках... ееееееех спомени,споменииии

[smilie5] [smilie18] [smilie5]

Re:
Автор: zizero   
Дата:   07-10-09 14:55

Може би не е точно първия, но понеже е най-силно изразен и винаги се сещам за него.

Спомням си как бутах бебешката количка (които бяха доста нестабилни тогава) на брат ми , който беше бебе, а майка ми върви 2 крачки след мен. В един момент видя някакъв познат на улицата и спираме, аз незнайно защо решавам да си играя с количката и направих нещо като набиране на дръжката, при което количката се обърна и захлюпи брат ми. Чух писъка на майка ми и избягах. Същата вечер спах на някакъв строеж от страх да не ме бият. Мисля , че съм бил около 4,5 годишен. Действието се развива в едно малко градче - Болярово на 35 км от Елхово, 70 от Ямбол.

Re:
Автор: ellisaveta   
Дата:   07-10-09 15:17

chavdarpg - я разкажи за самото ти зачеване [smilie5]
Императоре, аз също помня няколко земетресения, даже на едното докато комшиите тичаха надолу по стълбите аз събирах рибки по килима от разплисканите аквариуми.

Re:
Автор: _koko_   
Дата:   07-10-09 15:33

И аз имам ярък спомен от ваденето на сливиците ми. Бил съм на 2. Репликата с котката и аз я помня. Само, че на мен ми я каза сестрата която ме държеше здраво за да не мърдам.

Re:
Автор: mantara   
Дата:   07-10-09 15:36

И аз помня когато ми вадиха сливиците, как ме люлеят с въже на мадарския конник, помня как в първа група на детската градина едно момиче си пукна главата и цялата беше в кръв ;) [smilie4]

Re:
Автор: tonitka   
Дата:   07-10-09 16:29

На около 2 години. Комшиите ни имаха внуче, момченце, малко по-голямо от мен, което си играеше с един камион - самосвал. И аз поисках да си пограя с камиона но то недаваше, за това приложих груба сила, блъснахго и то падна. От някъде обаче бабите ни видели и си спомням, че неговата крещеше на моята , че съм била лошо дете! [smile]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   07-10-09 16:34

първите ми спомени са от едно море през 87ма - синия цвят на морето, пясъка, горещината, силуетите на кораби в музея на флота, имаше една горичка на Златните, след това вече ясни идват детската градина, манифестациите, сливиците, стоежа на панелки, сладоледа обвит с одеала и т.н.

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   07-10-09 16:41

И аз съм бил на около 2 години... помня как наливах вода в една чаша, като си мислех, че е логично водата да продължи нагоре като колона... обаче чашката се препълни и намокрих всичко. Бях изненадан, че водата не продължи нагоре... [smilie18]

Майка ми е запазила на едно листче човече, което съм нависувал малко след втория ми рожден ден... много ме кефи [smilie5]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   07-10-09 16:49

баси аз като почетох и почнах да се чувствам малко бавен - първите ми спомени са от около 4ри годишна възраст[smilie10]

Re:
Автор: black_swans   
Дата:   07-10-09 16:58

И моя най-ранен (може би) спомен е кючук-парижански [smilie5] На 30 метра от къщата ни се намира читалище "Христо Ботев", зад което, в голям двор се намира и кварталната църква. Между киното и църковния двор имаше едно мрачно пространство, затрупано от купчини въглища и купчини сгурия, където често, с лопата в ръка, се подвизаваше неприятната, черна, пцуеща и плюеща личност на читалищния парнаджия. Та там, на това място, видях едно малко слепичко още котенце, ударено с нещо (възможно е и с лопата) и почти разсечено на две, но все още мякащо и драпащо с лапки. Това едва ли ще го забравя някога. [smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.