Автор: юнга
Дата: 20-09-09 13:05
Не знам дали има такава рибка, ама още сънувам мароканската аншоа. След това докараха едни кутии гръцка сардина, но не беше същото, като онези марокански филенца в зехтин. Червени консерви , които се отваряха с една навивачка.
Като тръгна гръцката сардина, поръчвахме кутии с аншоа от вън.
Има много рецепти с аншоа, но класиката си остава тост с чисто масло и аншоа.
Цацата на плакия веднъж годишно и то само ако е прясна.
Сега в заведенията предлагат килка, вместо цаца.
Гюмюш винаги когато има. Супер е.
Чатал койрук/хамсия/. Стига да не е от зловонното варненско езеро.
Това са дребните рибета.
П.С. Кутиите не се отваряха докато не ръждясат добре от вън. Тогава рибата беше изгнила перфектно в морската сол и беше много, много вкусна.
Отивам да пийна нещо, че получих обилно слюнкоотделяне. ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
ППС. В средата на октомври пристига мой човек от Испания, ще взема да питам за цените и дали може да ми донесе една по-голяма кутия осолена аншоа или да я прати по буса?
Публикацията е редактирана (20-09-09 13:07)
|
|