Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Подскажете за..LCD телевизор- цифрова рамка!
Автор: d256h   
Дата:   02-09-09 16:57

Ако някой е в час с проблема в темата нека сподели!

Натрупах купища снимки. Количествените натрупвания ме подтикват към качествени изменения и се налага да действам решително.

Когато си вадя хартиени копия на снимки, винаги ги правя в А4 формат. Да, ама не остана празно място по стените у дома. Имам снимки на купове, в пликове,в шкафове и вече няма къде да ги складирам.

Мисля, че изхода е 'цифрова рамка'! Посъбрах информация за тези устройства, като параметри и цени и стигнах до извода, че за сега това е доста 'дървено' решение, защото размерите на екранчетата са доста лилипутски..

Все пак, остана едно решение, което ми допада и вероятно ще реши проблема:

LCD телевизор 26" до 32", който да има слотове за флаш памети от различен тип, от които да чете снимките и да ги представя в слайдшоу. Открих няколко такива модели телевизори, но понеже знам, че във Фотофорума сме се събрали всякакви, няма начин да няма тук колеги, които са запознати с материала по-добре от мен!

Та ето заданиет за талавизора дето търся:

LCD технология на екрана, размер 26" до 32", да може да чете флаш карти (SD, CF..) и от снимките там да прави слайдшоу, по възможност да притежава DVB-T тунер за цифрова телевизия, подсветката на матрицата да бъде със светодиоди а не с газоразрядните класически тръби..

[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: to6e   
Дата:   02-09-09 21:19

Избора на телевизори със светодиодна подсветка е прекалено ограничен. В мометна на пазара у нас има само SAMSUNG UE-32B6000 и UE-32B7000 (цените им у нас са поне 35% по-високи) не съм сигурен дали възпроизвеждат JPG. Имат DVB-T.
Другия месец се очаква SHARP LC-32LE600EV и LC-32LE700EV.
Към момента има модели с RGB сетодиодна подсветка, но са над 40".

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   02-09-09 23:53

Не е нужно и да гледаш снимките, които трупаш.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Бъди по-малко всеяден.
[beer]

Re:
Дата:   03-09-09 08:45

Еееее Lalinda, странно предложение от твоя страна, няма как да знаеш, какво ще гледам пък и ми се струва, че има нотка на заяждане от твоя страна, което в никакъв случай няма да доведе до нищо добро..

.. отклоняваш се от темата за телевизор, ако знаеш нещо конкретно по въпроса, може да споделиш, ако ли не...

Имам си 4000 снимки на семейството..

..искам постоянно да си припомням преживяните мигове тази година..

..семейството ядем сладолед, яздим, ревем на ръба на скалата в Камен браг, детето иска да бръкне в устата на Кроки, синчето язди елен, синчето вади шаран 7 кг, момата играе балет, сина е на световно по хокей, концерта на AC/DC, семейството караме ролери, жената се мъчи да става алпинист, мотосъбори, лов на октоподи в Александруполис, правене на кисело мляко в Енез, две водни кончета правят любов, кой кого ще гръмне с 'Патато гън', семейството пуска хвърчила, първи стъпки в управляването на двуместен самолет, рафтинг на децата в Кресна, сградите на Калатрава - отличника на Валенсия, Формула 1 - много шум за почти нищо, момата гали делфини, семейството в планините- Витоша, Рила, Родопи, Пеперуда, експедиция Геокешинг централен Балкан, с моторчета из Средна гора..

Re:
Дата:   16-09-09 09:55

Ъъъъ, нещо по въпроса за талавизорите дето искам да използвам, като цифрови рамки... да се е променило?

Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-09-09 10:42

Зареди си едно слайдшоу на компютъра и си гледай кефа. Аз за 4000 снимки нямаше да се кахъря.

Re:
Автор: PeterPAN   
Дата:   16-09-09 23:43

djfrogy имаше подобо питане и доста се бяха отзовали, провери в архива, и мен ме спохождат подобни идеи но към края на годината [smilie5]

Re:
Автор: юнга   
Дата:   16-09-09 23:50

asahi, го е казал.
Едно по-сложно решение може да бъде следното.
ТВ, ДВД с ЮСБ и преносим хард диск.
ДВД 50на левеа, хард диск -130- 300.[beer]

Re:
Дата:   17-09-09 08:55

Неееее, позиционно няма къде да разположа толкова джаджи на стената си, става грозно, искам само екран, на гола стена, без 'окраси' около него.

Принципно съм намерил такива телевизори с вградено двд, УСБ, кард ридери, ДВБТ и аналогов тунер, слайдшоу на снимки от СД, КФ и др карти..., но има един съществен проблем и той е че размерите са само 19" и 21", което не ме устройва.

Практически моят търсен размер е 30"-36"!

Re:
Автор: navy   
Дата:   17-09-09 10:09

На ПС да се гледат снимки... и то семейни снимки... мне [smilie23]
Виж, ако си сам и кукуваш постоянно пред ПС и сам да си ги гледаш... да...
Ама да ти дойдат гости, че хайде станете, елате, ама така скупчете се малко... чакайте да зареди уиндоуса... или ууууу, то детето играе, хайде след малко да гледаме снимки... не на мене тая [smilie5]

Най добрия вариант е мултимедийно устройство, което да е вързано с хубав домашен ТВ.
Така докато си пиете ракийката само с натискането на няколко бутона на дистанционното си гледаш КАКВОТО искаш на голямото ТВ и то с много по добро качество отколкото на монитора.
Много хора ще почнат да ми спорят, че перфектния монитор е най - доброто, а аз с чиста съвест ще им кажа да си гледат работата [smilie18]
Да, да, ама не...
ПС монитора е много качествен, да, но.... ПС не е добър вариант за гледане на изображения, натурални изображения, видео, пал сигнал на клипчетата, снимки, хдтв...
Просто ПС го забравяме, ако искаме да имаме удобство и качество !!!

Моя вариант в къщи е специализирано мултимедийно устройство, линукс базирано със точно проектиран процесор за видеообработка и изход към ТВ/монитор по ХДМИ 1.3
Достатъчно е да е пуснат ПС някъде в къщи и то намира по мрежата филми, снимки, каквото си искаме...
Отделно приема ХДТВ сателитен сигнал и мога да ти предложа 5-6, че и повече ХДТВ научнопопулярни филми да текат за фон или някой ХДТВ филм от фонотеката.

Просто е адски удобно!

И идеята за ЛСД никак не е добра [smilie7]
Наистина хубавите ЛСД са над 4-5 бона, тези, които могат да се мерят с мекото и приятно изображение на една добра плазма!
И динамика, и контраст, никакво послесветене, перфектна моушън резолюция... за натурални изображения нищо друго освен плазма!

Виж... за монитор... може и ЛСД, но аз си имам Ейзо на ПС-то... но там се правят други рабути...

Та такива ми ти рабути...

Re:
Дата:   17-09-09 11:26

Аз си имам плазма 42" с ХДД и като динамика на цвета е много добре, но тя ми е в хола, а аз искам в кабинета, сам да си гледам и без жици от мултимедийни центрове ланове, шум от вентилатори и т.н.

Същия модел телевизор има съседа, но е LCD и наистина, ако на него пусна снимки с преливащо небе.. леле мале, плоско, все едно че е развален телевизора. Ама няма проблем, защото той гледа само мачове, там цветна динамика не му трябва..

Аз търся, безшумен телевизор с 30"-36" екран, с вградена функция за слайд шоу, направено от снимки записани в карта памет.... иначе и аз продавам разни мултимедийни изгъзици с вградени дори браузери, ама ... те са за младите дихатели, дето не им е омръзнало да прескачат и 'опъват' жици в офисите и домовете си...

...
Въпреки, че сега се сещам.. имам едно безжично решение за HDMI видео, от компа до отдалечен дисплей... и мога да си шибна едно сървърче в тоалетната (да не шуми) и от там да си меткам на плазмата (ЛЦД-то) върху стената....

Ама пак има една жица от приемника до телевизора.... не става!

Re:
Дата:   17-09-09 11:28

Сам знаеш, че никоя видеокарта не може да ти покаже толкова добро изображение на плазмата, колкото специализирания видеопроцесор на един дриймбокс примерно [smilie7]

Re:
Дата:   17-09-09 11:31

Естествено!
Аз тъся на практика фоторамка за преглед на носталгични спомени, а не дисплей с параметри за фотообработка...

Re:
Дата:   17-09-09 11:38

http://cgi.ebay.com/17-Digital-PhotoFrame-
Black_W0QQitemZ300345128014QQcmdZViewItem
QQptZLH_DefaultDomain_0?hash=
item45edf6f44e&_trksid=p3286.m20.l1116

[smilie18]

Re:
Дата:   17-09-09 11:42

Аааа, не!
Много скъпо идва с транспорт, а вероятно и мито. Аз за 1000лв нали казах че имам 19" и 21" дето имат всичко в тях... ама туй е малко...

Re:
Дата:   17-09-09 13:09

Това, което го търсиш е все още неосъзнат артикул на пазара [smilie7]
Така наречените дигитални картини...
С уайрлес или слот памет и часовник може да ти показват на стената в зависимост от сезона и времето на деня зимни, летни, вечерни или дневни картини, както и велики творби на Леонардо, Микеланджело, Пикасо...
Тънки панели на стената, с изискан дизайн и брилянтно качество, следващия стандарт след ХДТВ-то [smilie7]

И аз ги чакам...
Ама май не са се сетили да почнат да ги произвеждат...

Re:
Дата:   18-09-09 11:05

Вчера си направих една галерийка от първия учебен ден на децата в 1920х1080 резолюция, но докато го работех на ПС-то не очаквах, че на плазмата ще излезе много по добро от очакванията ми.
А не го правя за първи път и винаги се изненадвам какви цветове, каква мекота и обем предава този телевизор.
Пускам галерията от СД слота [smilie7]

Само да споделя де [smilie7]

Re:
Дата:   18-09-09 11:10

Абе ше додеш на моя ти..ама..

Re:
Дата:   18-09-09 11:41

Е, аз това си го практикувам от години, просто голямото ТВ ми е И за други неща [smilie3]

Re:
Автор: desmes   
Дата:   18-09-09 12:14

Navy, би ли споделил какво е твоето "специализирано мултимедийно устройство, линукс базирано със точно проектиран процесор за видеообработка" , моля?

Re:
Дата:   18-09-09 12:27

Брех, как го каза...

Ето малко интересни линкове [smilie7]

http://www.satshop-bg.com/index.php?cPath=74

Все хубави играчки...

Аз имам тамън 2 [smilie18]

Re:
Автор: tenax   
Дата:   18-09-09 12:36

Phillips 9-та серия.

има USB хъб, можеш да включиш флашка, външен ХДД

има лан (DLNA)

има модели с безжичен лан.

има модел с диодна подсветка.

[smilie24]

Re:
Дата:   18-09-09 12:38

Абе то хубаво, ама освен тези неща е добре и да има добър ХДТВ приемник [smilie7]
А най добре е ако поддържа и шеринг [smilie18]

Re:
Дата:   18-09-09 13:04

tenax,
Е т'ва е вече конкретна приказка! Мерси!

Особено за DLNA-то, ще ми е доста полезно, бъдещето е на там!

[beer]

Re:
Автор: tenax   
Дата:   18-09-09 13:12

ако не държиш на диодната подсветка може и 8-ма серия

по-специално 8404.

[smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.