Автор: docenta
Дата: 05-09-09 22:40
С пускането на метрото от Младост до Люлин работата на таксиметровите шофьори ще намалее първоначално с около 10%, а след това вероятно ще стигне до 20%.
Това каза Яне Янков, председател на Националната федерация на таксиметровите шофьори, предаде "Фокус".
За 7 септември бе предвидено откриването на трасето от пл. “Св. Неделя” до стадион “Васил Левски”, като така на практика метрото ще свързва столичните квартали Младост, Люлин и Обеля. Откриването обаче бе отложено заради деня на траур след трагедията в Охридското езеро, при която загинаха 15 българи.
Метрото е транспорт, който дърпа голяма част от потребителите на таксиметрова услуга. Естествено, че отварянето на тази метростанция ще пренасочи част от клиентите, които са използвали таксиметрова услуга, към метрото, тъй като е по-бързо, по-евтино и по-удобно, коментира Янков. Въпреки това цената на таксиметровите услуги няма да падне, тъй като и без това сега повечето шофьори работят без печалба, дори са на загуба, обясни председателят на федерацията.
В София са издадени 6 700 таксиметрови разрешителни. За последните два месеца в столицата реално обаче работят 4 000 - 4 500 коли. Работата е намаляла. Те стоят по стоянките. Нямат и стоянки в момента. Полицаите им правят актове. Нещата са тежки в този бранш, коментира Янков.
Очакваме да има отлив на пътници, но какъв ще бъде той, ще стане ясно след поне седмица-две, след като тръгне новата линия на метрото. Това пък заяви вчера пред “24 часа” Петър Шопов от фирма “Сиси-Т” - един от най-големите играчи в сектора, с 9 линии в София.
http://dnes.dir.bg/2009/09/05/news5025924.html#sepultura
В коментарите видях нещо интересно:
Гледам една голяма част от таксиджиите в София са цигани. Дядо ми още по соц. време казваше ” Видиш ли някъде да работи циганин значи има далавера там” Та за каква рабора на загуба става въпрос???!!!!!! Искате да ме убедите, че всички тези мангали карат на загуба, ей така просто да ни услужат ?????????........
Аз викам да не пускаме метрото за да може бакшишите да печелят. Вие, какво ще кажете?
|
|