Автор: Lalinda
Дата: 17-08-09 15:07
Веднъж цопнах в Синия вир край Ковачевица...
Повредих диапозитивите в апарата, пък и ламелите на диафрагмата ръждясаха...
Виж, и часовникът ми се намокри, но един услужлив планинар го разглоби и изсуши одмах на една скала насред вира... Обектива не можа да разглоби.
За щастие, успях да купя нови ламели някъде около пл. Македония! На оптиката й нямаше нищо!
Аааа, сещам се сега, че някъде из Родопите ме бе ритнал кон в лявото бедро! Добре, че не бе в коляното!
В Москва вендъж ми отвориха апарата и извадиха лентата за това, че съм снимала някакъв шлюз по реката. Предупредили ме били да не снимам, но не ги бях чула - цялото ми внимание бе погълнато около забавлението със снимането на шлюза.
В Ленинград пък бях тръгнала да снимам една улица, на която имало ящик (не го знаех), и едни бандюги ме хванаха и качиха в кабината на камиона им да давам обяснения... Размина ми се.
В Париж полицаи също са ми правили знак да не снимам в една много елегантна и тясна уличка (имало някакво неподлежащо на туристически интерес министерство). Тия в колата си на са ме качвали... Размина ми се и тогава...
Други крайности не помня, но пък и не снимам хора, тъй че с дъските не рискувам нищо.
Виж, налетя ли на цици, едва ли би ми се разминало!
Публикацията е редактирана (17-08-09 16:04)
|
|