Автор: Императорът.
Дата: 27-04-09 14:56
Какво ни е куцото, че живеем в мизерия на това чудесно кътче от светът? Знаете - аз патриотин и оптимист, зная, че има хора и народи и държави, които са страшно много по-зле от нас, но сме далеч от това, което да бъдем бихме могли... Какво ни куца? - За мен липсват ни три основни неща:
1. Възпитание. Затова живеем в боклуците, затова постоянно някакви простаци ни развалят настроението, затова всеки си прави каквото му скимне безз да го интересува колко пречи на другите - това огромен проблем.
2. Гражданско чувство. Затова се оставяме да ни тъпчат в собствената ни страна, да ни дискриминират расово в полза на същества, които живеят на наша издръжка, затова позволяваме на политиците ни да стават милиардери на наш гръб, затова си траем, когато законите не се спазват, дори от тия, които трябва да ги бранят.
3. Позитивистическо мислене. Затова все чакаме най-лошото, затова нихилистически отричаме собствените си сили, способности и умения, затова оплюваме всеки нашенец, който успее, затова не вярваме че нещата ще се оправят. Примерът който посочих в Инвесторът и заради който подсетих да пусна тази тема - щатските борси паднаха с около 50% от върхът си, макар че кризата е баш там и купища бамки и компании изпофалираха, а нашата борса, без нито една фалирала компания, без нито една заплашена от фалит или дори съсъ съвсем поносими финансови резултати, се срина с 85-90%. Миналата година печалбите на компаниите растаха с десетки проценти, цените им се сриваха - пота е нихилизъм, страхливост и заешка работа.
Това не борсова тема де, а психологическа. Ако мислите че още нещо ни куца, пишете - но аз мисля, че ако тия три неща се променят (с магия ли с хипноза ли, знами ли по какъв фантастически начин), тая държава само след две години няма да я познаем...
|
|