Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Купуване чрез eBay
Автор: Vinsent   
Дата:   15-12-08 10:31

Искам да участвам в един търг чрез eBay.

Моля, ако някой има опит в това да ми изпрати някакви координати на лични - аз ще се обадя по телефона. Спешно ми е.

Благодаря предварително! [beer] [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Купуване чрез eBay
Автор: vinse   
Дата:   15-12-08 10:39

Първо ти трябва дебитна карта (Виза електрон примерно), която има възможност за разплащане по интернет. След това трябва да се регистрираш в paypal, регистрацията и потвърждаването и там отнема около 3-4 дни. След това си готов да купуваш от бея [smilie7]

Автор: 6traka4a   
Дата:   15-12-08 10:46

Мда и като се понаучиш, можеш да купуваш вехтории на кило от eBay и да ги продаваш тука в базара [smilie5]

Автор: Нереален   
Дата:   15-12-08 11:01

Защо си усложняваш живота с търгове. Можеш да си намериш нещо и с опцията buy it now.

Vinsent написа:

> Искам да участвам в един търг чрез eBay.
>
> Моля, ако някой има опит в това да ми изпрати някакви
> координати на лични - аз ще се обадя по телефона. Спешно ми е.
>
> Благодаря предварително! [beer] [shtrak] [beer]
>

Дата:   15-12-08 11:17

Аз се регистрирах в eBay и практически участвам вече в наддавено. Ако спечеля търга, плащането е в срок до 1 седмица, т.е. на този етап никой не ми иска данни за карта и регистрация в paypal.

Не ми е ясен механизма за максималния и минимален залог (bid) !

Дата:   15-12-08 11:36

Ами трябваше първо да си извадиш картата, не знам дали имаш, но ако нямаш в най-добрия случай тя става за 1 седмица, след което още 3-4 дни за регистрация в пейпал и ето ти 10 дни ходене по мъките, през което време продавача в бея ще те отреже с покупката и ще ти остави негативен фийдбак.
А иначе процедурата по наддаването е следната.

Ако да кажеме стоката струва 10 евро, пред теб стоят две възможности. Едната възможност е да предложиш 11 евро и да се надяваш, че никой няма да предложи повече (в случай, че стоката е хубава няма начин някой да не предложи повече), в случай че някой предложи примерно 12 евро, то ти пак ръчно слагаш 13 евро (за да надскочиш предния залог)
Другия вариант е да зададеш таван на това, колко си готов да дадеш за стоката. Ако примерно тя струва 10 евро и ти си на мнение, че 20 евро е една разумна сума с която може да се разделиш, слагаш таван - 20 евро, системата не позволява на другите учасници да видят какъв е твоя таван, което автоматично значи, че ти не знаеш дали пък някой друг не е предложожил таван от 30 евро примерно. И сега е интересното - ти си сложил таван 20 евро, друг човек (да го наречеме Х) също наддава за стоката, но дава за нея само 15 евро и търга приключва - в този случай ти печелиш търга НО се разделяш само с толкова пари колкото за нужни за да надцакаш минимално човека Х, той е заложил 15 евро следователно ти ще спечелиш търга като се разделиш само с 16 евро (или сума близка до тази) а не с тавана който си сложил в началото (който беше 20 евро).
НЕ слагай нереално високи тавани, че може да си изпатиш, залагай само толкова с колкото си готов да се разделиш. Почти винаги търговете се решават в последните 10 секунди.
Дано да съм обяснил разбираемо [smile]

Автор: Нереален   
Дата:   15-12-08 11:37

Съвет от мен: Не участвай в търгове, чиито правила не познаваш.

Vinsent написа:

> Аз се регистрирах в eBay и практически участвам вече в
> наддавено. Ако спечеля търга, плащането е в срок до 1 седмица,
> т.е. на този етап никой не ми иска данни за карта и регистрация
> в paypal.
>
> Не ми е ясен механизма за максималния и минимален залог (bid) !
>

Автор: d256h   
Дата:   17-12-08 09:28

Vinsent, здравей!
Миналата седмица минавах по ул.Пиротска и там имаше една витрина цялата облепена с реклама за поръчки по eBey и играене на търгове за клиенти. Предполагам, че от там може да платиш и да получиш повече информация! Ако ти се разкарва може да пробваш, мисля че се намираше офиса им в отсечката между бул.Ботев и ул.Опълченска..

Автор: canonio   
Дата:   17-12-08 13:33

Ако не свариш с плащането, много важно...
Сега си се регистрирал, това ти е първият търг и нищо в акаунта ти не зависи от него...
Залагай, тествай, пробвай, като не платиш, прати едно ЛС на продавача, че няма да можеш да платиш, та да си релистне стоката.... Много важно, че щял да ти остави негативен коментар...

Пък ако се притесняваш за акаунта си, отиди си направи един фалшив такъв и заложи някаква голяма сума, та като спечелиш, да ходят да си го търсят него....

Автор: asahi   
Дата:   17-12-08 13:47

Пробвай се с нещо евтино. В залагането има и тръпка - защо да не платиш за нея?

Автор: kaiser.soze   
Дата:   17-12-08 13:54

имай предвид, че тези които редовно участват в търгове ползват разни програмки които залагат вместо тях.аз един път участвах в наддаване за един пентакон и някой ме дадцака една секунда преди края на търга. обикновено в последните минути става всичко, дотогава всички изчакват.
в последствие разбрах за тези програмки.
това ми беше първо и последно участие на търг.
когато ми трябва нещо,винаги търся buy it now.

Дата:   17-12-08 14:23

canonio
явно не си пазарувал достатъчно в бея за да го напишеш това. Ако спечелиш търг и не платиш стоката, продавача може да отвори един диспут във форума и административно лице от сайта да накаже купувача с деактивиране на акаунта му, пък ако ще не едно ами десет ЛС да му пратиш с това, че не желаеш да да плащаш вече спечеления продукт. Според политиката на ибей с натискането на бутона buy in now/или спечелването на търг продавача и купувача сключват договор, който и двете страни трябва да изпълнят. Ако това не стане - пращаш ЛС ако номера мине, ако не мине следва деактивиране на акаунта, което за някой може да не е нищо особено, но като се сетиш, че трябва да вадиш карти и да се регистрираш в пейпал наново...

Публикацията е редактирана (17-12-08 14:25)

Дата:   17-12-08 14:26

Здравейте!

Снощи завърши търга и го спечелих, мисля, при много изгодни условия! [smile]

Благодарение на всичките тук пояснения и най-вече заради обстойните инструкции по телефона на ЕлФуего, а и заради програмката която ми изпрати![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Наистина е тръпка! Още повече, ако прецениш, че си направил много успешна покупка! [smile]

Благодаря на всички и особени благодарности за ЕлФуего! [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   17-12-08 14:31

vinse,
малко четеш, повече пишеш...

Дата:   17-12-08 14:34

Акаунт в ибей може да наддава без да е регистрирал карта в пейпал.
Като играеш в първи търг, можеш да си жертваш акаунта. Дреме ти дали ще го затрият.

Аз имам 3 акаунта в ибей и си наддавам от тях за мои стоки, когато видя, че търгът не отива на добре. После си пращам негативни коментари до моите си акаунти. И какво от това?

Автор: elrisha   
Дата:   17-12-08 14:47

с право не ни допускаха по тези места...от многото тарикатлък си патиме винаги!

Дата:   17-12-08 14:55

елриша, хората го правят от 10 години същото.
В последните 5 години правят много по-страшни неща в тоя сайт. Така работи системата - с надлъгване. Не си мисли, че някой американец няма да ти врътне такъв номер. Има акаунти на по 3-4 хиляди продажби, които ги затриват заради такива неща. Ние главно купуваме и по-малко продаваме, та не сме чак такъв цирей за света. При азиатците работата е много по-сериозна и се изгаря много по-лесно...

А половината ибей не иска да праща до Италия примерно, щото там пък изчезват пратките. Значи сме по-добре от тях....

Дата:   17-12-08 15:08

Ей този например продаваше фототехника и филми:

http://shop.ebay.com/merchant/photostuffetc_W0QQ_nkwZQQ_armrsZ1QQ_fromZQQ_mdoZ

Купувал съм от него. Беше много коректен.

Един ден просто взел парите на доста хора и се скрил. Някои успели да си ги върнат, други не. И кво като последните му коментари са все негативни? Какво печелят купувачите от това?
Няма продавач, няма пари....

Автор: 6traka4a   
Дата:   17-12-08 16:51

Ако картата не е готова навреме, може да помолиш някой приятел да плати вместо теб като посочи адреса на иБей сметката, а не на картата...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.