Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Водата - най-живото
Автор: тьма   
Дата:   14-11-08 17:30

сред живите

ако ви е интересно, можете да надникнете тук , както и да си изтеглите филма[smile]

Посланията на водата

Отговори на това съобщение
 Re: Водата - най-живото
Автор: Todd   
Дата:   14-11-08 17:32

Има и едно видео по темата - и там са бая магии....

[smilie7]

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   14-11-08 17:35

тьма, днес говорим за косми.

Re:
Дата:   14-11-08 17:35

интересно е ,че кристалът на водата, на която са казвали "благодаря" е със същата форма като на една от житните фигури, ако я открия , ще я покажа

Re:
Дата:   14-11-08 17:36

Дани, тя водата и космите измива[smilie3]

Дата:   14-11-08 17:38

Автор: тьма
Дата: 14-11-08 17:36

Дани, тя водата и космите измива[smilie3]

Измива ги ...ако сложиш и малко азотна киселина вътре направо ги заличава....

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: arriah   
Дата:   14-11-08 17:47

тьма, да ме прощаваш но това си е пълна манипулация и глупост.

Смея да го кажа, тъй като съм работил с електронен микроскоп (имам 3 години опит).

Процедурата е следната - обектът който имаш (в случая водни кристали) се покрива с тънък слой злато чрез анодно разпрашване - това се извършва във вакуум от порядъка на 10е-5 атмосфери налягане - при това, независимо от температурата част от водните кристали ще сублимират.

После се поставя в самия микроскоп, където отново се работи под вакуум - дори за биологични проби, се работи с поне 10е-2 атмосфери. при тези условия се фокусира електронният лъч. При тази процедура трябва да се работи бързо и доста точно, понеже електронният лъч (особено когато е с висок интензитет) започва ида изпарява златото и да загрява пробата отдолу. Вярно, че водата е с висок топлинен капацитет, но все пак част от нея ще се втечни и част от кристалите ще започнат да "плават" върху по-долните, все още твърди слоеве на пробата - тогава снимката става не много ясна - в смисъл - не е много ясно какво точно снимаш.

И не на последно място - при високи увеличения дори проба с площ 1х1мм е като снимка на Европа от спътник - можеш да намериш по повърхността и всевъзможни образувания. Оставяйки на страна въпроса, че пробите от вода, с които се работи могат да има какви ли не онечиствания, които да ти променят геометрията на кристалите.

Разчитаме на "учения", че не е проявил wishful thinking и ни е показал типичен участък от повърхността, а не такъв, който му се е сторил интересен.

да продължавам ли или започна да схващаш картинката???

Re:
Дата:   14-11-08 17:55

Колко атмосфери бил вакуума ..?????[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Re:
Дата:   14-11-08 18:31

arriah, преди да определяш нещо като манипулация и глупост, изгледай филма, а иначе какво да ти кажа - едва ли имаш опита и апаратурата на японския изследовател Масару Емото[smile]

Дата:   14-11-08 18:48

Todd - 1 / 10^2 - 1 / 10^5 поне

тьма - електронната микроскопия е като Библията - при достатъчно търсене ще намериш довод в полза на която и да е теза. Да, може и да нямам апаратура като неговата, но съм познавам междинните стъпки и източниците на грешки достатъчно добре - всичките снимки, които са показани там могат да бъдат намерени върху едно единствено парче лед, и то такова, че да е почти невидимо с невъоръжено око.

Дата:   14-11-08 18:59

добавка - гледал съм филма. Имаш ли макар и бегла представа какво означава разлика в мащаба 10 000 пъти?
Имаш ли представа как изглежда самата хартия при такова увеличение?
Имаш ли някаква представа как изглеждат мастилените петна върху хартията, с които са изписвани въпросните букви при такова увеличение?
За силите, които са в равновесие по време на процесите на кристализация изобщо нямам намерение да питам, но си задай въпроса - колко пъти последователно можеш да замразиш една и съща вода и тя да оформи СЪВЪРШЕНО еднакви кристали? Независимо от количеството отговорът все ще е 1 - т.е. няма начин да повториш кристализация 1:1. Всеки грам вода съдържа 10^22 водни молекули. Колко възможни подреждания има при такъв случай?

Тезите, които са изписани зад оня линк горе са меко казано смехотворни.

Забележи, не казвам, че не е възможно - казвам, че е твърде малко вероятно да можеш да получиш измерим ефект при всички тези пречещи фактори.

Оставям на страна въпроса как точно можеш да докажеш такава теза... отговор "очевидно е" не се приема...

Автор: Amigo   
Дата:   14-11-08 19:20

Факт е, че водата е уникална течност и без нея животът на Земята е невъзможен [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   14-11-08 19:28

arriah [smilie24]

Този филм бях почнал да го гледам едно време и го изтрих с Shift като усетих накъде бие.

Re:
Дата:   14-11-08 21:32

филмът си е много добър - що не си спретнете едно експериментче вкъщи - аз мисля да го направя - нито вярвам така лесно, нито пък така лесно ще отхвърля, ако не съм на нивото на тези, които са го написали - ще се опитам да проверя с най-обикновен опит със семена в две чаши вода[smilie7] [smilie3]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   14-11-08 21:59

само фактът че се разширява при замръзване я прАви уникална.

Автор: papadok   
Дата:   14-11-08 22:57

[smile]
Филмът е весел. Гледал съм го отдавна за първи път и съвсем скоро отново.
Шарлатания опитваща се да се облече с наука.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.