Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Пак ще гонят книжарите от "Славейков"
Автор: e-mil   
Дата:   17-10-08 08:54

Тоест архитектурната комисия към общината иска опразни площада, но не знаели още какво да го правят:
econ.bg - Махат книжния пазар...
И мнението на търговците в днешния "Стандарт":
Пъдят ни, сякаш сме бардак

Ще ми стане малко празно ако ги изгонят, въпреки че не минавам оттам по-често от веднъж месечно. Такова отношение като към четящ клиент рядко съм получавал в нормални книжарници.

Отговори на това съобщение
 Re: Пак ще гонят книжарите от "Славейков"
Автор: мара   
Дата:   17-10-08 08:59

ми на мен там много ми харесва...дух има. част си е от градската среда...[smilie7]

Автор: 6traka4a   
Дата:   17-10-08 09:10

"А вечер, след прибирането на книгите, зейва огромно пространство, осеяно с боклуци."

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   17-10-08 09:12

[smilie23] Може един Мол да вдигнат ако искат. Кой ти чете книги в днешно време.

Да не говорим, че това е един от символите на града. Искат да направят София Манхатън. Сива и безлична...

Автор: tnt   
Дата:   17-10-08 09:24

Автор: мара
Дата: 17-10-08 08:59

ми на мен там много ми харесва...дух има. част си е от градската среда...[smilie7]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   17-10-08 09:32

6traka4a
Що не се разходиш около Лъвов мост, дето е осеяно с боклуци през деня и без да се продават книги?
Всъщност няма нужда да ходиш до там. Просто застани на ъгъла на Раковска и Графа. На 30 метра от сергиите пред Германос винаги е осеяно с боклуци, просто защото единственото кошче е малко и прелива. И така е на всяка оживена търговска улцица. Що не се поинтересуваш колко хиляди евро сваля общината от една сергия месечно и да сравниш тези пари с цената за поставяне на още едно кошче?

Автор: mitku   
Дата:   17-10-08 09:48

Чудят се как да отчитат дейност. Като искат да свършат нещо - да почистят боклуците вечер.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   17-10-08 11:07

e-mil, мисля че 6traka4a просто цитираше от статията.

Автор: asahi   
Дата:   17-10-08 11:11

Ще дигат наема и подгряват аудиторията.

Автор: MartinEden   
Дата:   17-10-08 11:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: BOrisOFF   
Дата:   17-10-08 11:28

Аз не го харесвам тоя пазар. Предпочитам там да има чист площад с пейки за почивка.

Вече не търся там нищо. От цялата блъсканица изобщо човек не може да разгледа спокойно какво се предлага на сергиите. Ако търся нещо конкретно, чакам доста време продавача да изкочи от някъде, за да ми продаде книжката. През това време трябва да търпя дюдюкания и "закачки" от околни сергии. Не ми харесва и избягвам да търся каквото и да било там [smilie7]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-10-08 11:37

Чудя се дали и аз не мисля като Борисовата? [smilie8]
На мен лудницата ми идва в повече. Да си призная книги от славейков не съм купувал скоро точно поради тази причина. Влизам в някоя книжарница и на спокойствие си разглеждам и избирам какво да купя.

Много пъти ми се е случвало да мина късно вечер през Славейков, когато там няма сергии и дори е почистено и съм си мислел колко би било хубаво ако е така и през деня.

[smilie8]

Re: Пак ще гонят книжарите от
Дата:   17-10-08 11:39

Ще се радвам да разкарат сергиите от площада.

Защо?

Защото са ми противни. И хората, които ги продават са ми противни. Всички сте ги виждали как изглеждат, няма какво да се коментира. Отношението към клиентите също няма да коментирам.

Тяхното отношение към книгите -- същото като отношението на продавачите на сергиите за плод и зеленчук на пазара към тяхната си стока.
Не им е мястото на книгите на сергия.

"Кой ти чете книги в днешно време."

Много хора четат книги и в днешно време.

Символ на града?
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

ОРИЕНТАЛЩИНА

За сравнение -- книжарниците (примерно "Книжен Свят" на Графа):
-- книгите не са изсипани на сергия като зеленчуци, а са поставени на рафтове; някакси по-нормално е;
-- няма стари книги, опаковани с кухненско прозрачно фолио и космическа цена;
-- културен, приемливо облечен персонал с вид на човешки същества;
-- можеш да стоиш вътре с часове -- да разглеждаш каквото си искаш и накрая да не купиш нищо; толкова албуми съм разгледал, и толкова книги съм отворил и съм се зачитал сериозно...; такова нещо е невъзможно на сергиите; пробвайте, ако не вярвате;
-- уютна атмосфера -- просто уютна...;
-- цените -- понякога са и по-ниски; много често има намаления, промоции, ...

[smile]

Публикацията е редактирана (17-10-08 12:07)

Дата:   17-10-08 11:48

ориенталщина е дума, която не ми се искаше да споменавам, но по-точна не ми идва в главата за пазара на Славейков.

Автор: n1x0n   
Дата:   17-10-08 11:51

Да ги махат. [smilie23]

Не си купувам книги от там от години - държат ги на влага, слънце, ядат си баничките отгоре им - че и ми реват ако поискам бройка с неогъната/неизбеляла/неомазнена корица!

Да не говорим за хаоса и шума, който настава там сутрин и вечер, когато си местят стоката. Дрънчат колички, крещят си един на друг от двата края на площада. 3 часа дневно, в най-натовареното време - този площад е непроходим. Честно казано ми писна някви продавачи на сергия да ми се държат все едно го притежават това място.

Пък да ми обяснявате как киселите, вресливи лелки и чичковци, продаващи едни и същи долнопробни романи по мърляви, очукани сергии - придават колорит на този площад... извинете.

Дата:   17-10-08 11:52

Сори -- в контекст може мисля да се използва.

Иначе -- нищо против източните култури и народи -- даже напротив [smilie24]

Автор: hery   
Дата:   17-10-08 11:53

И аз съм против тази блъсканица. Духът на София би се запазил точно като се махнат сергиите.Наскоро гледах във филма "Бялата стая" как Апостол Карамитев крачи из просторния площад. Ето това е духът на София.

Автор: slivenski   
Дата:   17-10-08 12:01

Наскоро ходих в книжарницата в мола на Стамболийски... Доста по-приятно от пазара на Славейков... И въобще, винаги когато купувам книги, предпочитам да е от книжарница... Атмосферата е друга... И продавачите/продавачките са по-приятни... И можеш да си разгледаш книгата, а не да молиш да и махнат целофана и те да се сърдят /често/... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-10-08 12:05

достатъчно големи книжарници има
в тях мога да вляза да отворя всяка книга и да я разгледм без веднага да ми се лепне някой и да ме пита ще я взема ли....

мога да платя с кредитната си карта (и да получа отстъпка за това)

славейков за последно си взех книга през 99 та...

а вечер мизерията е неистова

да неговорим че заради глупостта на някой сега и фонтана не работи а седи като цирей на средата на площада......

аз искам площадче... времето на сергиите отминава

Автор: мара   
Дата:   17-10-08 12:07

хм...ето на. хората искат мол. нека има мол. аз ще ида при тод на село....[cool]

Автор: Insight   
Дата:   17-10-08 12:21

Абе малко ориенталски книжен пазар идва, ама пък ние да не сме европейци случайно??!!

Дата:   17-10-08 12:22

Мара, аз искам чист площад с пейки! Като си провеждам шопинг терапията искам да мога да седна и да си почина [smilie5]

Сещам се за 2 места в центъра на София, където има пейки - градинката на руската църква и на Кристал. На попа пейките не ги броя - там не бих седнала [smilie7]
Не знам чии интерес обслужва идеята да се махнат сергиите от Славейков и кой ламти за мястото. Предполагам, че сергийте ще бъдат заменени от модерни кафенета или търговски центрове...
Но никой не може да ме спре да мечтая

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-10-08 12:24

Сакън! Аз мол неща! Даже мисля да ги бутам вече, че само сбират селянията, като ЦУМ навремето.

Но пък съм за големите просторни и тихи книжарници [smilie24]

Дата:   17-10-08 12:30

На мен пък не са ми мрънкали продавачите. Като искам да разгледам по-продължително някоя книга я разглеждам. За сериозно четене на откъси си има Интернет.
Цената на старите книги е такава, каквато я определя пазарът. Космическа... вселенска... като има търсене на дадено издание цената се вдига.
Може и да има досадници, които се държат като собственици на мястото но такива има навсякъде. Затова пък има и добри познавачи на книгите, каквито рядко се срещат в "нормалните" книжарници.

Да, добре е да има пейки. Но още по-добре е да има кошчета по оживените търговски улици. Зад зеленчуковия пазар на Графа като има пейки да не би да е чисто?

Автор: bobihot   
Дата:   17-10-08 12:37

И аз си имам някоко сергии, на които ме информират за каквото ме интересува. Това може да го има и в книжарниците, но защо да го няма и там, освен ако не е натрапчиво. След като ги покриха стана по-нормално. Нищо не пречи и сега да сложат пейки.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.