Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли смисъл наистина, ърм?
Автор: Императорът.   
Дата:   11-10-08 00:46

...12-тият клас? Проверяващи от МОН со "изненада" установили, че учениците от последният клас масово бягали... някои веч работят, някои се готвят за изпити, някои просто ги мързи - другите разбират, че учат излишни неща...
На мен единият 12 клас 2-3 седмици въобще не ми се мяркат, накраят се появиха петима само - макар с тях нещата изненадващо тръгнаха перфектно... впрочем пост 38 е мой - цялата история за случаят...
Вий как мислите, бивши и настоящи абитуриенти, ърм?

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли смисъл наистина, ърм?
Автор: MartinEden   
Дата:   11-10-08 00:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Amigo   
Дата:   11-10-08 00:52

има ли смисъл изобщо от уличище?! [smilie11] [smilie11] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   11-10-08 00:55

Ми има... отчасти...
Ама някои неща се учат прекалено много, а други, може би по-важни - хич.

Автор: Lalinda   
Дата:   11-10-08 01:14

Правопис явно вече не се учи.
Чета, че средношколците не умеят да четат, а висшистите - да пишат (последното дори го виждам, при това всеки ден).

Помня обаче как една от съученичките ми казваше, при това необичайно мъдро: "Не съжалявай не за нещата, които си научил, а за тези, които не си научил!".

Лично аз ужасно съжалявам, че не се записах да уча и испански език още в училище...

Май от полза ми е било само това, че съм учила езици.
[ezik]

На стари години не става, имайте го предвид; добре, че ги научих преди да навърша 20.

От висшето си образование също нямах голяма полза. Курсът ни по електронни елементи, например, включваще десетки часове за лампи, въпреки че транзисторът е измислен още през петдесетте години... Дори на преподавателката й викаха Баба Лампа! Всичко, което научих за работата си, го научих на място (микролентови линии във ВУЗ също не се изучаваха [smilie10] [smilie11] [smilie10], да не говорим за радиометри). То не че някой може да каже какво е радиометър, без да го обърка с дозиметър. Не е това.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   11-10-08 01:16

Е как?! Радиометърът мери радиото, а дозиметърът - дозите.

Или беше обратното... [smilie11]

Re:
Дата:   11-10-08 01:32

Просто, Лалинда, смяната на научните парадигми става бавно... Докато се стигне до смяна на преподавателският персонал от най-долните нива минават десетилетия... междувременно новата парадигма тоже е остаряла...

Автор: Стоев   
Дата:   11-10-08 02:04

Lalinda написа:
.. То не че някой може да каже какво е радиометър, без да го обърка с дозиметър...

Първото мери фона, второто - натрупването[smilie21]

Автор: tnt   
Дата:   11-10-08 08:25

Университетите не целят да те изплюят готов кадър/специалист /може би с редки изключения за някои специалности/.

Автор: тьма   
Дата:   11-10-08 08:56

о, разбира се, че има смисъл от 12-ти клас - малко почивка преди студентските изпити - повечко срещи със съучениците наоткрито, а не в класната стая - година на свобода поне до края на декември

12-ти клас - шапка на тояга[smilie3]

Автор: focus_head   
Дата:   11-10-08 09:05

Да бе... До като не доде юни. Ходи после обяснявай грешни алгебрични проблеми с водка.

Автор: ejko   
Дата:   11-10-08 09:07

аз си спомням, че последната година се смачках от учене..., не знам за каква шапка на тояга става дума...[smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.