Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся Обектив Zuiko ОМ 50мм 1/1.4
Автор: kmetax   
Дата:   12-05-09 03:03

Търся Олимпус ОМ 50мм 1/1.4 или подобен светъл.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся Обектив Zuiko ОМ 50мм 1/1.4
Автор: Ivan_A   
Дата:   12-05-09 07:12

ОМ 1.4/50 - като нов - в края на тази тема:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=76513&t=76484&phorum_uriauth=reply_76513

... за да не качвам наново снимки.[smilie24]

Дата:   13-05-09 01:33

Уау[smilie10] наистина не знам какви са цените в БГ. на този обектив ама май си е множко.Ще търся навънж-сигурно е толкова скъп защото се намира рядко.

Автор: Ivan_A   
Дата:   13-05-09 10:50

Би трябвало да намериш и тук и навън на доста по-ниска цена - зависи от състоянието и качеството.
Този е скъп, защото е като нов, а още по-важно, по-добър оптически от всички механични 1.4/50, които съм пробвал.
Просто предлагам - на цена, за която бих се разделил с него.
Преди малко получих Л.С. от форумец - имал същия и можел да го продаде за 160-170 лв. - ако иска, да ти се обади, да се разберете.
Успех![smile]

Публикацията е редактирана (13-05-09 11:42)

Дата:   14-05-09 00:04

[smile] Мерси засега май ще отида на 1/1.8 - имам вече оферта пък де да знае човек току виж и кризата отминала [smile]

Автор: luchoh   
Дата:   14-05-09 00:23

Ако колегата с 50/1.4 за 160-170 лв. още продава обектива, моля да ме потърси на Л.С.
Благодаря!

Автор: bialafast   
Дата:   14-05-09 00:50

Имам нов с недокосвани лещи и оригинални капачки Zuiko 50/1.8 , ако те интересува пиши на лични.

Автор: d256h   
Дата:   25-05-09 10:58

Ще кажа няколко думи за 1.4 и 1.8 Зуйко. Аз имам няколко обектива и взех да ги тествам всичките, да видя има ли повтаряемост на един и същи модел от различни производствени серии, по отношение на качеството..

В моя експеримент нещата стоят така:
Обективите ги качих на Оли Е-500. Обекта за снимане беше банкнота от 20лв. Целта беше да се види каква е рязкостта. Обектива 1.4 е еднакво добър при еднаква диафрагма с 1.8

При най-отворен 1.4 настъпва леко мазане (дори в центъра), което не очаквах от Зуйко, но оптичните закони, явно действат и при тях :)

Единственото предимство на 1.4 е че е по-светлосилен, но имайки предвид развалянето на качеството при най-отворено, въпроса за предимствата е двулик.

Има една серия на Зуйко 1.8 която се продава, като китов обектив заедно с ОМ-3 и ОМ-4. При нея има видими разлики в задната леща, тя е по изпъкнала. Означенията на обектива са същите, като на тези от по-предни години, но самия обектив за мен е по-добър от предишните. Също така, друга разлика в него е замяната на металния ринг за фокусиране с такъв от пластмаса. Не знам дали това е за лошо или не, но оптически обектива е по-добър...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР