Автор: thor
Дата: 29-12-04 07:57
хм.. ако става въпрос за този
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=707&item=3863314047&rd=1&ssPageName=WDVW
не съм чувал/чел да е ,нещо изключително и търсено ,но би се харесал на всеки който си пада по руските стъкла ,а и този който го продава ( продавача от eBay ) по принцип ,продава доста скъпо ,значи ако го вземеш за 50US$ +20%ДДС = 60US$ +15US$-транспорт = 75US$х1.5лефчета =113лефчета ,ми този който ти го дава за 200лефчета си грабва доста тлъста комисионна ,ако ти трябва за портретен този Helios-а 40 е легендарен за това което прави ,няма по добър ,ако ти трябва хубав Bokeh и рязкост като изключим Leica и Zeiss и Olympus ,остават Takumar 85mm 1.4 и Nikkor 85mm 1.4 и Nikkor 105mm 1.8 които са сигурна инвестиция за Canon-а EF 85mm 1.2L е два пъти по скъп от тях дори и на старо ,така че най доброто и което и най-тънко излиза и ако искаш да има рязкост и хубав Bokeh си остава Nikkor 105mm 2.5 AI-s за 100-на US$ ,ако търсиш нещо по дълго с приятен Bokeh и сравнително евтино за качеството на картинка - което дава ,чета хубави отзиви за Sonnar 200mm 2.8 ( имам в предвид този гедерейския - Carl Zeiss Jena - правен за Практика на M42 резба ) ,ама то това е цял танк ,по USA форумите надали ще намериш много информация и такива които да дискутират руските обективи ,но ако се поразровиш из европейските от много години се пише за този Helios 40 като най-доброто от най евтините за приятен дефокус ,и не напразно цената му варира от 40-50US$ за най очуканите модели до 200US$ за най запазените ,аз за 15-на дена от както го получих моя вече ми го искат да го продам ,след като го пробваха ,така че незнам ,но ако искаш такава картинка да получаваш взимаш или Сумилукс на Leica за 3000US$ или Helios 40 или Helios 40-2 ,както го е писал Данте-Стелла ....
иначе вивитар-а и аз имам такъв подобен само че е на резба и е 70-210mm 3.5 и аз имам една снимка макро правена с него ,за портретен ще е много добър ,ей тази тук с него съм я щракнал от ръка ,
https://photo-forum.net/i/37967&USER_ID=3511
на стайно осветление ел.крушка 100Watt ,на макро режим и на макс отворена диафрагма ,но не е същата картинката която дава за портретни не може да се сравнява по рязкост и Bokeh с Nikkor 105mm 2.5 AI-s както и по макс-диафрагма ,а за по приятен дефокус изобщо не може да се мери с Helios 40-2 нито пък по макс-диафрагма все пак 85mm който да отваря на f 1.5 не се намира толкова лесно сред марките ,а тези които се намират струват над 300US$... гледам и доста азиатски фотографи имат страници за този обектив ,доста уважават руската оптика ,като се има в предвид че са претенциозни и често се пускат отделни модели ( фотоапарати ,че даже и обективи ) специално за тях ( за фотографския пазар в Япония имам в предвид ) ...
![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
PS.
Забравих да спомена за Minolta AF 85mm 1.4 ,него го дават нещо като най добрия ,обаче в случая ,не виждам как можеш да го закачиш на EOS ... та затова и не го споменах ..
Публикацията е редактирана (29-12-04 09:51)
|
|