Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Открийте разликите!!!!!
Автор: Lumix   
Дата:   30-12-04 10:35

Между това:
https://photo-forum.net/i/68100&OFFSET=21&PERIOD=3
и това:
http://club.foto.ru/gallery/photos/photo.php?photo_id=97126&day=30&month=12&year=2004&page=1&top100=1&sort=awards&next_photo_id=103183&prev_photo_id=142769

Отговори на това съобщение
 Re: Открийте разликите!!!!!
Автор: explorer   
Дата:   30-12-04 10:40

Ми разликата е очевидна - нашите момичета са по-хубави от руските мамаши [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   30-12-04 11:06

Това е ясно....:-)explorer .....други разлики?

Автор: Sidewinder   
Дата:   30-12-04 11:08

Основната разлика е около година и половина[smile] .Жалкото е, че дори и след такъв период от време Boni не е успял да надмине оригинала.

Автор: boni   
Дата:   30-12-04 11:12

Между другото за пръв път виждам руската снимка,но моята си ми харесва повече [smilie18]

Дата:   30-12-04 11:24

Руската снимка е в топ 100 за всички времена ...на този сайт. Темата я пуснах не да се заяждам с Бони...а защото и идеята и заглавието си съвпадат.

Дата:   30-12-04 11:28

Момчета,както сюжета на снимката ,така и сходството в заглавието е 100% съвпадение.
И за да пресека всякакви опити за приказки и злословене по мой адрес,се заклевам в децата си ,че за пръв път видях руската снимка преди малко в темата на Лумикс.Светът е голям и пълен със сходни сюжети и вманиачаването не е хубаво нещо.
Ето и всички снимки които направих на бабата в оригинал:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ihcj5782.JPG
https://photo-forum.net/images/o_1104398593_bab.jpg

Надявам се да сте спокойни вече,не е в стилът ми да плагиатствам.

Публикацията е редактирана (30-12-04 11:29)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-12-04 11:29

"Три времени женщины" е много сполучлива и идейна снимка /в движение/. Виждах я още като я пуснаха - направи ми силно впечатление още тогава./ако младата жена не беше насреща в гръб, а обърната до тях - снимката става много по-"лека"/
Това е снимка, която може да мотивира фотографа да пресича дори пътя без капачка на обектива - добрия сюжет възниква мигновено, от подготвения фотограф /като апаратно и задапаратно/ остава само да го заснеме. Това няма да направи снимката му "просто регистрация" или нещо подолно от "върховен арт":)))

Автор: ogimag   
Дата:   30-12-04 11:31

Според мен и двете снимки имат нещо общо- не са режисирани. Направо го изключвам като възможност. И двете са хубави. И не могат да се направят "наново".

Автор: emsago   
Дата:   30-12-04 11:34

i na men na boni poveche mi haresva... dori i da e taka kakto kazvash Lumix, po dobre dobre kopirano, otkolkoto zle kradeno [smilie7] [beer]

Дата:   30-12-04 11:35

Наистина сходството е много голямо,особено в заглавието,както и в кадрирането и сюжета,но пак ви казвам ,че е 100% случайно.
В руската снимка не ми харесват доста неща.
Това че е цветна и с голяма дълбочина на рязкост определено не е по вкуса ми. Задния план е доста претрупан и дразни .Определено има нужда от малко работа по нея.
Ще пусна и моя кадър там да видим как ще ме нахапят братята руснаци:)))))

Дата:   30-12-04 11:39

...Вярвам на Бони...!!! ...но и всеки в подобна ситуация трябва да се защити ....мисля, че Бони го направи!!!

Дата:   30-12-04 11:44

"Три времени женщины" автора е любител /май, гледал съм го в различни сайтове, като снимки/ но с нюх към момента - това е повече територия дето любителя има шанса.
Заглавието е много удачно подбрано - това говори , че заглавието е от значение за една снимка.
Бони - как можеш да гледаш фона отзад и да му придаваш такова значение, при една снимка, която вероятно е направена светкавично /би трябвало да е разбираемо/ и е уловила уникално изразителна ситуация, разказваща мъдра история за жената по принцип?
Като има такъв силен коз/силна история в снимката, всичко друго е...заден план.
Нима снимките на Бресон са съвършени в това отношение? Спомни си последната дискутирана тук, с кучето - ми косата на жената се слива с фона тотално, и всичко си е пак ясно и т.н.
Street фотографията си има други закони. Ако излезеш на лов с Хасел..е като да хвърлиш голяма кука в язовир с каракуда. Доволния рибар, ще е този хвърлил малка кука;)

Дата:   30-12-04 11:45

Ами аз гледам това което ми прави впечатление ,не оспорвам как е правена снимката и кой е авторът.Казвам какво не ми харесва.

Дата:   30-12-04 11:50

Преди 10 години се бях увлякъл по писане на разкази. Един от тях успях да публикувам във "Факел" , казваше се "Зимна приказка"
Няколко години по-късно излезе филма "Да срещнеш Джо Блек" .Останах като сащисан защото сюжета на фима беше изграден точно по моя разказ. Абсолютно всичко - Смъртта ,разказваща от първо лице,момичето в което се влюбва,любовната сцена....
Бях си втълпил ,че наистина филмът е правен по моя разказ и дори се свързах с разни хора за проучване на случая. Разбира се ме отсвириха по всички показатели и по-късно се чудех на себе си ,как може да се впрягам така:))
И до сега обаче като се сетя за тоя случай и нещо ме гложди[smilie18]

Публикацията е редактирана (30-12-04 11:51)

Дата:   30-12-04 11:50

"Три времени женщины" е много силна за мен, защото вкарва обратната аналогия /от популярната карикатура, как човек се превръща от маймуна в човек, като се изправя/. Това е уловено в снимката "ефекта на аптекарски шишета":)..типичните атрибути /освен силует/..и особено гърба и обратната посока и напереност на младата жена.
Това Ви/ни чака
Evolution:))

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-12-04 11:51

i na men :)

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-12-04 11:52

ha ha.. v top 100... ha hahaha

tva zvuchi kato njakoja klasacija po radio Horizont .. (ima li oshte takova radio vsushnost???!!)

Дата:   30-12-04 12:01

Не мисля, че бони е виждал снимката и е гледал как да я повтори !!
То и идеите за мен не съвпадат- горе писах доста по това.Че има сходство има..но не е такова, че да ми заговори /като видях снимката на бони, ..а другата много добре я знам;)/
Репортажни ситуации трудно се копират/мислят предварително.
Виж, жалко е, когато някои гради постановки..дето всичко е лесно да е пърфект..но ако няма идеята /и е крадена/ - то какво остава от снимката...лошо впечатление за запознатите/видялите де ;)

Автор: gorba4ov   
Дата:   30-12-04 12:09

и нещо подобно по темата..... Имам една снимка, която с учудване видях в профила на SAS, след като разгледах се оказа, че неговата е правена доста по рано..... почувствах се много неудобно защото прилича на плагиатство, макар да не съм я виждал тая снимка въобще..... еднакво кадриране, подобно мислене ... явно често се случва....[beer]

Дата:   30-12-04 12:47

Честно да си призная мене не ме учуди сходството в сюжета на снимката,а в заглавието:))
Чудех се какво заглавие да и сложа и ми хрумна,че тази баба може да е дори прабаба на момичетата с които се разминава и оттам аналогията че се разминават хора през 3 поколения.
Явно и авторът на руската снимка е почувствал подобно нещата гледайки снимката си

Автор: Kuncho   
Дата:   30-12-04 12:53

Точно над заглавието и аз се замислих, щото на Бони са само 2, а на братушките наистина 3 поколения.
При Бони контраста и 'пропастта' между тях, особенно емоционалния непукизъм и обърнатите гърбове подсилват това в един вид драматизъм!
Докато руската е просто документално съпоставяне на 3-те поколения.
Истината е, че на Бони е доста по-добра и много по различна, само заглавието не ми харесва. Аз бих го кръстил: "Пропасти"
[smilie7]

Автор: explorer   
Дата:   30-12-04 12:53

Мен пък руския кадър изобщо не ми харесва, не знам какво чак толкова намирате в него. Има някаква идея, но стои като аматьорска снимка щракната за спомен със сапунерка. Кадъра на Бони е по-интересен, на мен ми стои малко дигитален, но това е въпрос на вкус, иначе е хубава снимката.

Автор: alex_markov   
Дата:   30-12-04 13:02

Браво Бони, Твоята по ме кефи[smilie5]
+Разликата е очевидна и в идеята и в реализацията, руската е трите фази в развитието, докато на бони е През 3 поколения - разликата във възрастите.
Успех Бони и пак Браво[smilie24]

Публикацията е редактирана (30-12-04 18:25)

Автор: Rebellious   
Дата:   30-12-04 13:59

Съгласен с Mobby Dick.[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна