Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обслужването в Кодак
Автор: r_popov   
Дата:   15-10-03 13:05

Искам да споделя един проблем с Вас...
Преди седмица занесох в Кодак-а на пл. Славейков негативи за сканиране. На заявката записах резолюция 2000 dpi. Когато отворих файловете, те бяха с 600 dpi.
Вчера занесох други негативи, обърнах внимание при приемането на заявката - да не се получи същия проблем!
Днес отварям диска на компа и какво да видя - резолюция 300 dpi [smilie11]... и на всичко отгоре формата е .jpg [smilie9].
Абе тия хора нормални ли са, не разбират ли български или не могат да четат [smilie2].
Знам, че темата е стара - кое фото е по-по-най... за да не ставам скучен, може да не коментирате...
Чудя се - трябва ли да инвестирам в скенер, принтер... или пък да си купувам минилаб за да нямам проблеми с ПРОСТОТИЯТА и НЕПРОФЕСИОНАЛИЗМА, които ни залива отвсякъде.
Айде чао и успех на всички, които още не са си намерили фото-ателието. За мен определено това не е КОДАК.

Отговори на това съобщение
 Re: Обслужването в Кодак
Автор: Smahi   
Дата:   16-10-03 00:24

Pi4 prawi si si....mi nemje li da otide6 w "pyrwo digitalno foto"mai sega oba4e ne izpylnqwat wsi4kite si wyzmojni uslugi 6toto imat nekakyw tehni4eski problem..az ot tam winagi sym ostawal dowolen..ili probwai w drugo kodak ... a pyrwo digitalno se namira aaaaa kato mine podleza troleq na NDK..ima edno foto to e stykleno cqloto na AGFA e tam e...a ot kodak do kodak ima ogromna ralzika.az wednyj bqh zakysal w Bansko be6e mi se s4upila swetkawicata otiwam az w kodak i tam ot seriozna powreda kato towa da ti izpadnat kontaktite i da ti se s4ui cqlata relsa, tam te mi q oprawiha za edna no6t bezsplatno ,a kopiranite posle snimki bqha s mnogo dobro ka4estwo ..neznae6 kyde na kakwo moje da popadne6

Автор: milen   
Дата:   16-10-03 09:12

no za sajalenie 1 cifrovo foto mai veche ne sashtestvuva (po nqkoi svedeniq)...:(

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   16-10-03 10:28

В Кодак-а на пл. Славейков освен това са неграмотни, имат адаптери - а казват , че нямат?! Могат да ти продадат покет за ролфилм /ако не гледаш/, изобщо смешна картинка, а цените им...ау цените..на цената на един сенник + пластмасова капачка за обектив при тях аз обикновено купувам цял обектив, но явно си имат клиентела хората, а това е важно за тях, нищо, че имат малко общо с фотографията, а и са се застраховали..като искаш нещо по-така, веднага те пращат в Кодак на Шипка /за професионалисти уж/, а там един килер, дето може и от най-насъщното да не намериш в срок на годност.

Само не и в Кодака на Шипка !!!
Автор: Brummaker   
Дата:   16-10-03 12:16

Там им занесох една цифрова снимка,във формат 3:2/твърдо го заявявам!/ и те ми я отрязоха по "всички правила" !За цветовете-не искам и да говоря-променени напълно!Аз им казвам,пичове,не искам да излезе това,което аз виждам у дома на МОЯ монитор,а това което ВИЕ виждате ТУК на ВАШИЯ.Айде да погледнем.И....смешно,дадоха ми gsm-а на този дето им настройва машината,ха,ха,ха [smilie18]

Автор: J0R0   
Дата:   16-10-03 12:25

Росене, ами защо не си занесе негативите при Пинко или при Никончо? Сигурен съм, че щяха да ги сканират както трябва. А после по-лесно ще намериш фото, където да ти ги изкопират.

Автор: asahi   
Дата:   20-10-03 00:25

Росене, сам си си виновен.
1. Не си попитал как обичайно изпълняват тази поръчка.
2. Не си попитал каква е оптичната разделителна способност на скенера в машината (поне един ттрябва да знае от тях).
3. Не си задал правилно поръчката. Трябваше да кажеш Резолюция ХХХ dpi при размер Y/Z или мащаб напр. 1:1.
Като цяло изводите ти да не стъпваш там са верни.

първа  назад  1     всички  напред  последна