Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Защо Canon 1S IS дава толкова тъмен образ във визьора при слабо осветление?
Автор: matasel   
Дата:   30-11-04 18:28

Скоро си поиграх с въпросната сапунерка и ревютата се оказаха верни! Когато насочиш обектива към по-слабо осветен участък в първият момент образът във визьора е с нормална яркост (което на мен ми говори, че все пак осветеността на обекта не е толкова ниска, за да не може апаратът да дава нормално "live view") и в следващия момент става много тъмен, почти невидим.
Някой може ли да ми обясни каква е целта на това? Може би конструкторите не са искали фоторафът да бъде заслепен от яркия визьор, за да не катастрофира някъде, използвайки Канона за предна броня[smilie19], а?

Отговори на това съобщение
 Re: Защо Canon 1S IS дава толкова тъмен образ във визьора при слабо осветление?
Автор: stoevmobile   
Дата:   30-11-04 18:52

Не можах да установя такова нещо [smilie11]
Как точно успя да засечеш този ефект? Нещо конкретно като обект?

Дата:   30-11-04 19:01

Ами бях в магазин и местих апарата от по-добре осветено място към по-слабо осветено, но с плавно намаляване на осветеността. Образът в началота е нормално ярък, но когато осветеността на обекта падне под някаква граница, яркостта във визьора намялява рязко. В dpreview също четох, че с този канон не може да се вижда ЛЦД-то и визьора както при ярко осветление (което е общо за повечето апарати с ЛЦД и ел. визьор), но и при слабо осветление, което за мен е необяснимо![smilie11] [smilie11]

Дата:   30-11-04 19:07

Ще трябва да поекспериментирам.
Иначе на тъмно си е зле, като цяло. Само дето тази аномалия не съм я забелязал.
Преди месеци се каних да домъкна един луксметър и да си поиграя, ама остана у добрите намерения..

Дата:   30-11-04 19:15

Иначе успях да направя резки снимки дори на 1/5 s и 380 mm zoom от ръка с включен ИС[smile]

Дата:   30-11-04 19:44

Не съм успявал, освен по случайност, да не размажа :)
Ама то бирата....

Дата:   30-11-04 19:47

Мини на уиски и ще можеш да направиш и 5с експонация от ръка без ИС - ето така[shtrak]

Дата:   30-11-04 20:49

Чувал съм за ефекта от втвърдяването, ама гледам да не мешам :)

Дата:   02-12-04 20:46

A kakvo ne ti haresva v Canon 1S IS tochno,Stoevmobile - bi li spodelil?[smilie19]
[beer]

Дата:   02-12-04 21:32

Ми пусни у търсачката на форума S1 и гледай споделена любов [smilie19]
[shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: dch37   
Дата:   02-12-04 21:53

abe stoev, shto go pliuesh aparatcehto be..... weche 4 meseca snimam s nego nad 4000 snimki sam izshtrakal i da ti ka#a mnogo e hubawo da#e.. osobeno za parite si i za towa kakwo triabwa da bade.

ne sam imam problemi do sega sas viewfinder-a, no triabwa da se priznae wsichko nad ISO 100 prosto ne mo#e da se polzwa, ama ako se nawiesh da polzwash swetkawizata se oprawia...

naistina aparata niama focus assist i towa go osakatiawa pri po-tamni situacii, ama ako pusnesh swetkawicata i niama problemi zashtoto predi da snimkash (probwai na slow synchro i 2nd shutter) si bleswa wednash za da izmeri swetlinata i towa go polzwa kato focus assist.

mnogo hubawi cwetowe wadi osobeno ako izpolzwash opciite waw fotoaparata.. az snimam na custom (+1 contrast +1 sharpening +0 saturation) i taka izlizat nai-ostri snimkite....

na profila mi wsichko e snimano s S1 IS-a otidi da widish kato primer

predi da wzema canon-a biah s edin panasonic no imashe tolkowa shum che prosto beshe otwratitelno, ne znam nowia FZ20 dali ne sa go oprawili ama se samniawam.

Plius towa Canon-a ima edin milion gadelcheta kotito za nachinaesht sa prosto warha (fimchetata, dalgi komentari po snimkite i podobni) sashto taka mo#e da mu naglasiash wsichko taka che mnogo barzo mo#e da se prestrashish da si igraesh sas exposure compensation-a i drugi podobni...

lichno az se nauchih na dosta neshta s nego i sega sam hwarlil edno oko na D70 ama pusto niamam pari za momenta :) inache canon-a e mnogo dobar... ako triabwashe pak da si tarsia neshto takowa pak nego bih wzel.

DCH37

P.P.
kato kazah da otidite na profila mi ne sam si prosil komentari ili tochki a prosto predlagam da se widi kakwo stawa sas fotoshtrak-a.. ako niakoi iska originala na neshto, da ka#e s udowolstwie :)

Дата:   02-12-04 21:59

dch37,
[beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (02-12-04 22:00)

Дата:   02-12-04 21:59

hahahaha ok :)

Дата:   02-12-04 22:02

stoev... shto en pusnesh niakoia snimka w profila be.. da widim twoito kak se dar#i :)
[beer]

Дата:   02-12-04 22:12

Между другото заради мераци го обзаведох с такава чанта неотдавна, а вече е пристигнало в къщи и това, ама ще се прибирам да го видя около Коледа [smilie11]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   02-12-04 22:14

А от профила ги махнах, ама из форума имам едно 50-60 снимки [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   03-12-04 01:32

hehehe...

az si wzeh kowen kalaf za fototo.. i sam se nawil za distancionnoto....... ama mnogo pari izharchih za tezi neshta i sega mi e nalo#en moratorium ot gad#eto da ne si kupuwam nishto :).. samo si mechtaia za razni takiwa raboti :).. inache moga da ti preporacham tiffen close-up leshti hubawi makrota stawat s tiah :)

Дата:   03-12-04 07:25

Аз имам една +10, hama. Засега няма да търся други. [smile]

Дата:   03-12-04 11:15

Благодаря ви Стоев и ДСН37! На мен Канон са ми любимците, но още се колебая в доста широк диапазон между С1 ИС и 20Д да речем.
И сега още един въпрос -като гледам дистанционното то има доста функции (не е само [shtrak]) и прилична цена. Погледнах и стойността на изпращането - виж тя ми се вижда доста висока. За такива дребосъци USPS имат една фиксирана тарифа, ама този "магазин" явно не я използва.

Автор: thor   
Дата:   03-12-04 11:25

стоеф[beer]
стига с тия пристафки бре ,време е да си поръчваш ей такива обектифчета :

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3343&item=3856795457&rd=1&ssPageName=WDVW

[smilie6]
[beer][beer][beer]

Дата:   03-12-04 12:25

matasel,
дистанционното ми е подарък, просто снимката му е от "там"
thor,
точно пък туй опуленото обектифче ли [smile]

Автор: thor   
Дата:   03-12-04 12:31

аха .. [smilie5]
като ми дойде ше щракна няколко мезета с него ,и от калпавата бира тука ,да ги дзяпнеш [smilie5]
[beer] [beer] [beer]
отиде ми Leica-та в руски обектиФчета тая година ..[smilie6] ше чакаме пак на тото-то дано спечелим оттам ....[smilie6]
[beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (03-12-04 12:33)

първа  назад  1     всички  напред  последна