Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Interesno ot komentarite
Автор: boni   
Дата:   04-10-03 13:50

Stava vapros za edna makro snimka na Mobby_dick:
1 Brummaker : 04.10.2003 00:49
Вижте,хора всякакви-мнения също.Но 2.5 за тази снимка не бива!
От мен 5
2 Mobby_Dick : 04.10.2003 01:15
Brummaker - те просто искат да превърнат сайта в блато, както са свикнали..могат да чакат цяла нощ, само и само да си закичат 2-ката първи /1 прави впечатление/. Момчета, аз не снимам за вас, затова няма да зарежа нито занаята, нито хобито, нито постването на снимки..а там където успеете да заблатите и да почнете да си крякате наволя жабешките песни, то ще си е ваше блато в което сами ще си се оглеждате. Този сайт има претенции и успехи за сега, но може пък вие да победите.
3 Brummaker : 04.10.2003 01:28
ДА!
Затова мисля,че админите трябва да се намесят!Лошото е,че няма много точни критерии за това как да стане!Аз съм просто любител-това не ми е занаят,но като гледам какви снимки има тук се чувствам горд,че има въобще такъв сайт/ЗА СЕГА-НЕЗАБЛАТЕН!/.Ако някой попогледне какви снимки има в раздела макро на няколко списания National Geographic например,ще забележи,че горната снимка би стояла отлично и там!

4 Mobby_Dick : 04.10.2003 01:38
Това ще стане, когато снимките в саита на ден ги видят 500 човека, а 200 ги оценят, което в Бг. няма как да стане в близките 100 години, та затова 10- ина пишман фотографа, дето често объркват посоката на обектива с тази на окуляра, и на които тати освен апаратче е купил и ПС ще си разнасят миризмите от изхожденията наляво-надясно.
5 msld : 04.10.2003 01:47
kadarat e strahoten mobby_dick!6!
a tiya deto slagat niski otsenki na podobni snimki ,prosto ti zavijdat...maynata im!
6 Brummaker : 04.10.2003 01:51
Абе аз от кога предлагам да се създаде/ние да си изберем/нещо като комисия от МОЖЕЩИТЕ и те да се разпореждат с оценките тук,ама... ;)
7 Mobby_Dick : 04.10.2003 01:52
msld : :)) борят се бе, msld , просто им е заглушено чуството да гледат и се радват на снимки, за сметка на болните амбиции ;) то и това е човешко чуство, но умният човек го прави по друг начин.
8 Mobby_Dick : 04.10.2003 01:58
Brummaker : да, между неучастващите бг. фотографи, ако се навият..но това е дискутирано и отхвърлено :)
9 Brummaker : 04.10.2003 02:05
.. за жалост,защото както показва опитът,когато всеки има достъп и блатото става.Според мен,за да се запази сайта требе малко кръц-кръц ;)
10 msld : 04.10.2003 02:12
spred men anonimnostta triabva da se premahne...
11 Mobby_Dick : 04.10.2003 02:21
Brummaker : да , требе си кръц-кръц на бурена, ако искаш да направиш хубава градина от блатото, което ни е обхванало цялата държава, ама нека ни мине болестта, че сме първите демократи на света, а си клъцкаме не бурена - а корените още. Започнах да коментирам, а по късно и да участвам по фотосаитовете с идея, че поне тук, в изкуството, човек може да избяга от блатото.
12 white_man : 04.10.2003 02:24
Mobby_dick Тука снимките на ден ги гледат като гледам близо 400 човека ,а дори има и един ден с 660.Виж за справка webConter-a.
Иначе снимката ти е страхотна ,както и повечето твои снимки

13 Brummaker : 04.10.2003 02:24
Винаги ще се намерят "доброжелатели",които се чудят как да заблатят и най-добрата идея,така че... ;)
14 Mobby_Dick : 04.10.2003 02:32
white_man : не съм гледал, това вероятно са всички влизания на по малко хора..маи няма снимка с повече от 60 оценки /независимо какви/ за 2-3 месеца, по този критерии съдя, освен това в зад тия 60 оценки може да стоят 25 човека например :)
15 msld : 04.10.2003 02:41
tuk snimkite ne se otseniavat obektivno nezavisimo kakvo govoriat niakoi hora...tvoyata snimka mobby_dick e nay-presniyat primer...
16 Brummaker : 04.10.2003 02:49
Жури,жури му е майката... ;)
17 Mobby_Dick : 04.10.2003 03:02
msld ,Brummaker - докато си говорихме по нощите, егати PR -а се получи, и снимката набра 4.67, брой гласували - 6 :))- балансира се положително, лошите се засрамиха и си легнаха:) и аз ще направя като тях, че още в 6 часа съм на път .
18 msld : 04.10.2003 03:12
priyatni sanishta mobby_dick!az may shte rabotia do sutrinta:-)))
19 Brummaker : 04.10.2003 03:12
Успех и да ни зарадваш с нови хубости! ;)
20 Boni : 04.10.2003 10:58
Tova za koeto govori white_man sa unikalnite posetiteli na den.Tova sa mejdu 300-500 unikalni posetiteli na den,koeto znachi che sa absolutno razlichni.Ako si govorim za vijdaniata obshto na den te se dvijat mejdu 9 000 i 14 000.Glasuvalite sa strashno mnogo za taky sait.Vav photo.net ne sa poveche daje ili vav photographer.ru
To si ima statistika be ! Gledajte i posle komentiraite.
A sigurni li ste che ako ima juri vsichko shte e OK ??? Az mislia che pak shte ima nedovolni.
Iskam sega niakoi ot vas da mi pokaje svoia snimka vav drug sait - primerno photo.net,koiato da ima poveche glasove ot tuka...
21 Boni : 04.10.2003 11:02
Ne razbiram ot kakvo ste nedovolni...Pyrvoto miasto e edno,a hubavite snimki sa mnogo.Mobby_dick ti pone vinagi imash snimka v cheloto na klasaciata,zashto si nedovolen ? Ne moje da iskate cialata 1 stranica da e samo sas snimki makro - horata si imat razlichni vkusove.Ako obache otvorish kategoria Makro shte vidish che vsichki tvoi snimki sa napred,koeto pyk znachi che v tazi kategoria ti si ednolichen lider!Zashto ne gledate klasiraneto v samite kategorii???

Отговори на това съобщение
 Re: Interesno ot komentarite
Автор: boni   
Дата:   04-10-03 14:13

Az lichno haresvam mnogo snimkite na Mobby_dick ,na Pho i na mlsd i se kefia na gotinoto makro.Daje stanah fen an makroto.
Obache ! Ima hora deto ne haresvat takyv tip snimki...Primerno edin ot avtoritetnite klubari beshe naslagal dosta niski ocenki na mnogo ot makro snimkite.Nie kato administratori mu se obadihme i go pitahme zashto go pravi i dali ne e tendenciozno i toi ni otgovori che prosto ne moje da ponasia bubulechki ui podoben rod snimki za nego ne sa fotografia i kato vidi takava snimka wednaga i zabiva edinica ili dvoika.
E kakvo da napravim nie v takyv sluchai???
Choveka si ima vkus i razbirania i taka e reshil i tova si e negovo mnenie.
V sashtoto vreme v kategoria "Makro" liderite sa iasni - ako otvorite tazi kategoria po reiting shte vidite che takiva avtori kato Mobby_dick,Pho ili Mlsd sa absolutni lideri tam.
Molia fotografite na tema "Makro" da ne se chuvstvat obideni che polovinata ili cialata pyrva stranica ne e sys snimki makro.Tehnite snimki sa vinagi v chelnite redici i mislia che niama osnovania za syrdene.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-10-03 03:23

Самият факт, че се "впрягам", отговарям и тук и под снимките искрено и откровено и назовавам нещата както ги виждам работи само срещу мен и оценяването ми, но аз нито съм свикнал да преглъщам незаслужени нападки, нито да си затварям очите пред насрещния вятър, така, че ще отговарям поред.
Ти Бони ги харесваш, и Жоро и др., и другите снимки и оценяваш и коментираш открито и честно, но ти познаваш и повечето хора, можеш да забележиш тенденциозността и груповите кампании, още повече че имаш и повече инструменти, и не мож да си затваряш очите, две дини под една мишница не става...или всичко на масата, или всички играем под масата:)) и понеже под масата е пренаселено и безинтересно в нашата обща кръчма, по-добрият вариант маи е първият.
Онзи..юзер, като мрази макрото по принцип, защо влиза в макрогалерията?!! Макрото не е чалга, че да се чува в целия автобус!? Аз мисля, че тои нещо друго мрази, още повече, че го знаеш кои е, и поне е честен или глупав, че го прави от своя си ник, за разлика от други. Това, че ощетява всички снимки там според мен е жалък опит за мимикрия.
Ето ти моя снимка щом искаш във photo.net Viewed 3431 timeswith 14 ratings /което е страшно добре там, и продължава да расте/Aesthetics 6.36/7 Originality 5.71/7 Особено интересни са коментарите, и имената на коментиращите и оценилите, ако не ги знае някои - ще му дам пример..Mark Plonsky - It is a great macro shoot. Тази снимка тук е с 4.26...и то само благодарение на това, че потъна достатъчно бързо от 6 надолу, за да не пречи и отиде на тихо.
Нека не увеличаваме и преекспонираме нещата и натякваме към грешни изводи. Недоволен съм от съвсем друго. Далеч съм от мисълта за първа страница - макро и прочие..това са глупости, но не мога да се съглася, снимки оценявани до една с MAX от авторитетни имена, тук да се гаврят с тях, и да излизат с 3 накрая./долу примерите/. Аз нито съм само макрофотограф /не за макро ми плащат, то е хоби/, нито адвокат на макрофотографите, но не искам и да съм жертва. Беше ми отредена нишата макро, дето "другите предишни" не снимат, и рядко се врът, затова и там снимки набираха първоначално оценка, докато не излязат на обща, а сега вече същите хора активно и денонощно слухтят и оценяват и в макро!?! Мога да давам примери с ДЕСЕТКИ мои снимки, тук ще се огранича с няколко мои НЕМАКРО фотографии, какво са събрали тук, и как са на други места - оценки и коментари, а другите примери всеки може да си ги намери, ако го интересува и сравнява снимките.
"балканско лято" тук: https://photo-forum.net/i/682&USER_ID=83
и там: http://http://www.photoforum.ru/rate/photo_comm.php?photo_id=76831
"копнеж"тук: https://photo-forum.net/i/958&USER_ID=83
и там: http://www.photoforum.ru/rate/photo_comm.php?photo_id=78326
и там: http://club.foto.ru/gallery/?work_id=104436&u_id=15123&sort=t
и там: http://www.photosight.ru/photo.php?photoid=272154&ref=author&b92e8f3297f0a22c1191dff07aba7c91=def6f1477b8ded3518149d78bfc11000
Ние шепата българи в нашият сайт ли сме най-виждащите и критично настроени или...или и ти ще ми кажеш, както каза Торбалан при подобно сравнение, разбира се преекспонирано: "Никои не е пророк в собствената си страна" /демек, абе ходи си там, ние тука си...наще работи/....и какво стана със сайта му сам знаеш може би, въпреки, че се отделихте още преди...доста фотографи разредиха или престанаха да участват, защото бяха по подобен начин подиграни.
"Право куме в очи", голяма правда няма никъде, но не е хубаво да се замазват дупките, а да се оправят. Не се чуствам лично ощетен а групово, лично ощетени са десетки добри фотографии, потънали с незаслужени троики и грозни коментари отдолу, в такава среда просто които лъже по-добре или си трае, обира оценки и си спестява грозни подмятания, но ако снимките му излязат напред, съответния автор бързо го пращат в трета глуха /ако не вземе мерки;)/ - просто завист и злоба и може би някакво лобиране и конкуренция :)), а фотографите си траят, някои качват снимки със "забрана за оценки", други престават. Дискусии от този тип "има ли макрото почва тук, или не" са просто смешни, а авторите им не са си подавали носа в никои друг сайт по света, за да видят, че макрото си е СЪОТВЕТНА РАВНОПОСТАВЕНА КАТЕГОРИЯ НАВСЯКЪДЕ, но по-скоро, добре го знаят, но поради личната си некадърност и злоба плюят тук, разчитаики да хване почва всред по-неинтересуващите се или обикновени любители. Днес им е полит. изгодно да плюят макрото, утре...природа и т.н. докато започнат да плюят фотоизкуството въобще, и си продадат фотоапаратчетата. Така, че Бони, твои избор кои да слушаш.
[beer]

Автор: Ivan_A   
Дата:   06-10-03 10:03

Mobby_Dick, само тук ли си се срещал с противоречиви оценки за работите ти?Не се ли е случвало снимка, която много харесваш, на околните да не се хареса?
При мен се случва редовно и може би поради това приемам нещата по-спокойно. Съвсем естествено е, още повече в конкурс с голяма награда, широко отворен за всички - и начинаещи, и напреднали, и презряващи като мен! Такива са правилата и всички, които участваме, сме ги приели!
"...просто завист и злоба и може би някакво лобиране и конкуренция ..." - разбира се, че и това го има! И какво от това! А колко много са положителните, добронамерени отзиви!Преброй и тях. Разгледай всички работи, които си качил - всички ли са за отличен? Не са. При тази система на оценка неминуемо и добри неща с времето ще отиват назад. Но това се отнася за всички.
Приемам всичко като игра, интересно ми е да играя и не се вземам много насериозно.
И ничие мнение не ме е направило по-добър/по-слаб фотограф ...
И от предишна обмяна на мисли "...един човек - един глас..."!

RE: MOBBY DICK
Автор: J0R0   
Дата:   06-10-03 12:13

Верно е, че няма как да се носят две дини под една мишница. Не може сайтът да бъде хем отворена структура, хем да има справедливо и обективно оценяване.
Това за което говориш, може да стане, ако си направим едно затворено общество, където всички се познаваме и играем открито.
И не приемаме нови, а камо ли анонимни.
И приемаме само доказани със снимките си хора.

За съжаление, такъв сайт не е възможен. Няма кой да дава награди за това десетина човека да си правим кефа. Нито пари за изложби, нито нищо.

Не виждам какво би се променило ако виждаш кой ти е написал единицата. Тогава най-много да стани така - Едикойси ще ти пише от ника си шестиците, за му отвръщаш и ти на него с шестици и ще регистрира още пет ника Господинникой-1,2,3,4,5 от които ще ти блъска единици.

А да забраним регистрацията на нови потребители или да я ограничим - това няма как да стане, защото противоречи на интересите на сайта. За мен те са на първо място. Приоритетите са такива: на първо място трябва да ГО ИМА сайта, после е всичко останало. Защото всичкото останало е само следствие от първото.
А за да го има сайта - правилата са такива.
Отворени.
Няма жури. Няма доказани фотографи.
Всеки лигльо дето не може изобщо да снима има равни права с най-големите светила във фотографията. И гласът му тежи наравно с тоя на най-доказания фотограф.
Защото е проявил интерес към тоя род дейност.
И утре такъв като него ще е вероятният купувач на модела, който се рекламира най-гора на сайта.
А не утвърденото име Иван, да речем, който си е събрал всичко необходимо през годините за да прави добри снимки.

Надявям се все пак, че доброто ще си пробива път. Защото сайтът е фотографски и повечето посетители виждат и разбират за какво става въпрос, кое е хубаво и кое не е.
Въпросът е как да бъдат тези хора по-активни?

Автор: sagittarius   
Дата:   06-10-03 12:39

Сигурен съм, че сте мислили и за вариант, като при конкурсите за уеб-сайт на годината - оценка от авторитетно жури, което си носи отговорност за избора, и успоредно с това, оценка от публиката. Единствен проблем виждам с двойния награден фонд :-). Иначе винаги ще намерите няколко "видни личности", които да не участват в конкурса, но да разбират от фотография достатъчно, че да сформират жури.

Дата:   06-10-03 13:01

Какво значи да разбират от фотография. Никончо например разбира от фотография. Завършил е НАТФИЗ и има и некаква американска диплома, не знам си каква. С това си вади хляба - сиреч професионалист.

Обаче не харесва стила на Ичиконти. Бил като руско кино от 60-те.
На мен пък такива неща ми допадат.
Въпрос на възприятие.
В изкуството няма точни критерии, не е математика.
Има различни школи.
Един снима и харесва абстракции, друг пейзажи, трети е портретист...

Самия избор на жури е вече намеса и е ясно, че каквото жури сложиш, такива снимки ще изкара напред.
Аз например снимам и предпочитам да гледам пейзажи.
На фотоваканцията един приятел ми вика - е, ако имаш късмет Янка Кюркчиева да е в журито, всичките ти снимки ще са на втори тур. Щото също харесвала пейзажи.

Не вярвам, че варианта с жури ще ни даде по-голяма обективност. Като му туриш за председател някой фоторепортер, познай колко ще се впечатли от макро или от астро.
Ще гледа дали има действие в снимката и няма ли - в коша.
Всичко това е мислено и премисляно сто пъти.

ЖУРИТО НЯМА ДА НАПРАВИ ВСИЧКИ ДОВОЛНИ. Справка - Фотоваканция и Фотофиеста.
Ще направи ЕДНИ доволни за сметка на ДРУГИ.
Като цяло ще отнесе псувните, дето сега ги отнасяме ние и разни анонимни юзъри.
Но активността на сайта ще падне драстично.
Защото хората ще знаят, че нищо не зависи от тях, а всичко е в ръцете на друг.

А като падне активността - сайтът заминава в девета глуха и всички ние заедно с него.

Така че, който иска жури - да праща снимки на канкурсите на Коника, Канон, Варненски салон и т.н. има достатъчно места, където професионалисти и жури ще му оценяват творбите. Наградите не са по-малки.

Дата:   06-10-03 18:26

J0R0 - разбира се, вие си мислите за глобалната политика на сайта и организацията, и поддръжката и аз съм напълно съгласен с каквото и да решите, може като всеки юзер да дам някое предложение - и толко, но..но като някои, комуто не е достатъчно да теслари с оценки, ми запише групово коментари под някоя снимка /независимо на кои харесва или не, но поне изпълнена фотографски точно, което е видно от пръв поглед/ едни нападки, срещу нея и всичките ми снимки, че и срещу фотографския дял въобще...че като ми заразправя, че апарата ми бил всичко а аз някакво дърво неземно, че нямало било никаква композиция, пък неговите били образец за нови композиционни решения - мисля, че имам право да му отговоря в неговия стил, но с точни факти. Бони е изнесъл една подобна дискусия тука, има и въпроси..затова отговарям. Напълно съм съгласен с теб, нека да го има, пък да го усъвършенстваме /сайта/, но се съмнявам, че някои които имат поведение на .... /и аз не мога да го определя/ неподплатено от нищо показано на практика, може с нещо да допринесе за фотографията и тези и неини изяви.
Ivan_A - оо, Иване, срещал съм какви ли не противоречиви оценки на снимките си по сайтовете, там, където една снимка ми се харесва нон-стоп и GSM ми писка на СМС през 5 минути, на друго място за същата има...тишина, и обратно. Игрички се вихрят навсякъде, временна политика, лобита също но..но никъде груби нападки, некомпетентни изхвърляния, дори намеци няма....просто ако някои иска да ти прави мръсно, пази тишина или организира масата съклубари да си мълчат, или да оценяват силно подобните на твоя фаворит снимки...става интересно, и някои излезе и обвини не теб, а другите за това, че си траят, направо забавно...но не и грубо, и никои не си плюе на имиджа с некомпетентни изказвания, защото всеки участник е добър фотограф с име /незнам, как така се е получило, може би, защото слабите снимки директно отпадат, има система за това/. Казваш...."Разгледай всички работи, които си качил - всички ли са за отличен?" - ами те са май към 60..ако не всички, поне 2-3 може и да са, а няма нито една останала така.От тези неща, поне 1/3 са с пълни оценки по чуждите сайтове /в смисъл, които ги е оценил, ги е оценил на максимално и оценките са им най-високи, а не по градацията на скалата/. Аз съм далеч от мисълта всяка снимка да има макс. оценка, напротив...досега съм един от най-активните участници, почти всеки ден слагам снимки, и то от деня, вчера..седмицата, въпреки, че имам доста голям архив...слагам снимки и с информативна стоиност, просто някакъв рядък обект, как изглежда сега и прочие, без някакви претенции, не всеки път обекта е предлагал най-доброто, когато съм отишъл да го снимам, обикновено и под такива снимки не се заформя дискусия особена, и остават с по-висока оценка от..някои мои фаворит, като го пусна и...се скъсват да ми обясняват колко е лош??!! а аз си ценя труда, занаята и образованието...и не търпя да ми казват, че съм неграмотен и не знам дори буквата "А", когато отдавна съм чел книги, когато същите тези хора са сричали "А".
Искренно съм благодарен на хората, на които са им харесали мои снимки, и дори са го показали с коментар или оценка. Точно за такива като тях аз продължавам да пускам това, което ни харесва взаимно и ни доставя естетическо удоволствие.

Автор: falcon   
Дата:   07-10-03 14:46

Точно така Mobby,пускай кадри защото е голямо удоволствие да ги гледа човек.Най-хубаво би било прекарването в сайта да носи удоволствие,а не безкрайни спорове.Нека си караме кефа,не вярвам на някой живота му да зависи от оценката,която някой му е дал,така че наздраве на всички и успех.[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (07-10-03 14:57)

Дата:   07-10-03 16:22

falcon - на здраве
[beer] [beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   08-10-03 14:12

[beer] всичко си дойде на мястото! [smile]

Автор: Tateos   
Дата:   08-10-03 14:51

Ej Mobby_Dick - javno e che njakoi hora te iznervjat, kakto i men edino zlobarche s nikname (enemy-of-mankind) s komentari podobni na opisanite po gore ot teb. Moeto mnenie si mu go izrazih na edna ot moite snimki https://photo-forum.net/i/2227&USER_ID=398 ,na kojato e zabil pone 2 edinici zastoto po vreme na negovite komentari rejtinga na njakoi moi snimki kakto i na edinstwenata podvodna snimka v site mi padna s cjala edinica. Az ne pretendiram che snimkata e perfektna, no neka njakoj da pokaze po-dobra za pod vodata...
Znaesh li sprjah da publikuvam ot edna sedmica zaradi takiva kato tozi zlobar, no ne trjabva da e taka. Ste publikuvam ne zaradi nego a zaradi hora kato vas koito vapreki zlobata choveshka gledate na fotografijata kato na izkustvo koeto da radva i drugi osven vas.
Publikuvaj si snimkite - naistina sa strahotni. Pozdravlenija i ne se vprjagaj.

[smilie24]

Автор: shutter   
Дата:   08-10-03 15:13

Има една мисъл на английски лоято гласи че "art is a way of seeing". Така че ако всички виждахме еднакво нямаше да има изкуство, разбирай и фотография...

Със снимки ще победим недоброжелателите!!
Дата:   08-10-03 17:58

[smilie21]

Дата:   09-10-03 00:32

Фотографията има много лица и функции. Художествено-опознавателната и част е най-привлекателна, и е тази, която я е направила отделно от живопистта изкуство. На никои не му отива да търси и афишира само тези и изразни методи, които са характерни при прохождането и - между нас няма живи съвременници на Дагер.
Днес разгледах изложбата "През обектива - великите фотографи на National geographic". Въпреки, че някои ще каже, че е тематична, ми направи впечатление застъпването в 50-70 фотоса на всички континенти поравно, хората, животните и природата в тях, и значението на всичко това в общата симбиоза. Нямаше нито една фотография в която да не се застъпва човек-природа, или животно-природа, или да е акцентирано само на един от тези елемента, без дори да прозира взаимовръзката. Акцента падаше върху редкия но в същото време характерен обект, хванат типично и в същото време максимално изразително в реалната му среда, а не "аз имам някаква нестандартна идея, която си мисля че мога да вмъкна в изключенията и за целта ми трябва еди-какъв си обект". Изложбата беше доста добре посетена, а всички фотоси бяха цветни 50/70 см. Незнам защо сега се сетих за това, може би защото си помислих, че ако имаше начин да вкараме тези фотоси в нашия форум, щеше да се получи пак малка трагикомедия :))

Автор: bd_arch   
Дата:   09-10-03 00:36

Явно прескачат искри. Аз отскоро качвам снимки, но много ми харесва цялата система на сайта. Това се нарича "свободно пространство" и е най-доброто което може да се случи на всеки автор. Аз съм архитект и съм запознат и със завистта и с необективността, но Кърт Вонегът казва, че Писателя, тоест автора, пише винаги само за един точно определен читател. Така че Mobby_Dick снимай и ъплоудвай заради него, или ако щеш заради мен, защото на мен твоите работи много ми харесват. Пожелавам на всички максимално удоволствие от сайта и наслада от снимането, пък глупаци и злобари ще има винаги!

Публикацията е редактирана (09-10-03 00:37)

Дата:   09-10-03 01:22

bd_arch - да де, и аз така правя, но ми е непреодолена слабост, да се засягам като ме провокират, иначе това горе е мъдро, като дебелата книга, но хората не сме толко мъдри на практика. Аз добре знам, че има хора, които ми харесват снимките и пет пари не дават за мнението и коментарите към тях на другите, дори моите като автор, но не ми се иска и да понасям с нищо непредизвикани атаки, а и да бях само аз - глас в пустиня, но и други виждам, че им е неприятно. Явно и на администраторите им е трудно да оправят това нашенско блато. Аз лично маи си свикнах да си получавам ниските оценки, остава да не отговарям и на коментарите, ама пак ме гложде когато имам някоя по-хубава снимка...дали да не я пускам в по-добри времена.
[smilie11] [beer]

Автор: milen   
Дата:   09-10-03 10:31

mobby, ne se kosi! Az sashto puskam snimki, deto nqkoi ot tqh sa vlizali v spisaniq, bili sa ocenqvani kato dobri ot fotografi zaslujavashti uvajenie i respekt, no uvi poluchavam ocenki ot porqdaka ot 1 do 3 i absolutno debilni komentari, no vse pak se radvam kogato ot vreme na vreme nqkoi se iskefi. Mislq che povecheto hora sa sas baq kapaci na ochite, i si kopat iz nqkakvi oblasti, i vsichko shto e izvan neq ne go razbirat, pak i neshtat. Iskreno se nadqvam postavqneto na slabi ocenki da ne e zaradi ejemesechnite nagradi deto se davat[smilie11]
Aide so zdrave i da ne pozvolqvame tova da ni razvalq nastroenieto i da se pitame be az li sam kriv ili horata sa se smahnali.

Дата:   09-10-03 10:47

Моби, не се коси, бе човек!
Аз бях на откриването на изложбата на Нейшънъл Джиографик и доста се разхождах сред хората.
Мога да ти кажа със сигурност, че не всички се накефиха на фотосите. Имаше и коментари от рода: Я да изпиеме още по едно преди да е свършило... глей са тия, те са дошли прават бизнес тука, пък ние като сме балъци им ръкопляскаме... кво са, тая снимка, кво и е хубавото, аз имам по-добра... и т.н.
Със сигурност ако се сложат тия снимки за оценяване, не само тук, но и в който и да е сайт, ще има злобни коментари и ниски оценки.
Навремето преснимах няколко кадъра от изложбата на "Уърлд прес фото" и ги пуснах под псевдоним в Култа. Няма да ти казвам какви бяха коментарите....
Не можеш да се харесаш на всички.
Въпросът е да се харесаш на този, на когото държиш.
Останалите - да си гледат работата.
Пък има и друг момент, големите награди на финала карат много хора да играят нечестно.
Така е и във Фотографер.ру и навсякъде, където има залог. Ако нещата са само за престиж, тогава нападките и ниските оценки ще са по-малко.
На моите снимки що няма лоши коментари?
Забелязал ли си?
Щото са велики ли?
Не. Защото не съм конкурент, не участвам в състезанието.

Не може и вълка сит и агнето цяло. Ако ограничим нещата, тогава вече няма да е свободно пространство. А целта е преди всичко този сайт да е такъв - свободен.

Автор: falcon   
Дата:   09-10-03 13:12

Да живее свободата и свободното изразяване!!!
За всички има място под слънцето(сайта)!![smilie5] [beer]

Това с наградите е интересно...
Дата:   10-10-03 08:37

Мисля да публикувам/ама къде ли?/,че се отказвам от евентуална награда/то пъ и кой ли шъ ми йе даде точно на мене,ама... ;) /в полза на някой/ама пък и не знам на кой де/щото съм си щастлив с това което имам....въпроси,въпроси........[smilie21] [beer]

Дата:   10-10-03 11:46

Brummaker - в държавен вестник :))

RE ;)
Дата:   10-10-03 15:08

Мани майтапа Mobby,някой току-виж го приел на сериозно и пак ще се почне една: мани-мани.Я по-добре да снимаме,че много взехме да пишем [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна