Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Mогат ли да се вадят снимки 10х15 без да се реже от снимката?
Автор: krom   
Дата:   08-10-04 13:09

Искам да си вадя снимки от цифров носител на хартия в размер 10 х 15, но ми ги вадят или целите, но 10 х 13 или 10 х 15, но режат горе и долу. Има ли начин да се променя формата, така че да си излизат 10 х 15 и с целият кадър?

Публикацията е редактирана (08-10-04 13:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Mогат ли да се вадят снимки 10х15 без да се реже от снимката?
Автор: nsirakov   
Дата:   08-10-04 13:11

ако си със СОНИ те имат опция за сника 2:3 - тогава не се реже от снимката... иначе трябва да си ги ресайзваш сам във фотошоп, но ще се изкривяват

Дата:   08-10-04 13:14

Не съм с Олимпус съм. Е значи да не се кахъря много защото ми извадиха 68 снимки така и ходих да разпитвам, но девойките не могат да ми кажат нищо конкретно.

Публикацията е редактирана (08-10-04 13:14)

Автор: inmitev   
Дата:   08-10-04 13:19

Ми то си е ясно. Апарата снима с отношение на страните 4:3, а пък снимките ги вадят с отношение на страните 3:2 (да ме извините, ако цифрите не са точни, но обяснявам идеята).

Та ако искаш целия кадър, или трябва да е разтегнат накъм дългата страна, или от късите страни трябва да има ивици без изображение (черни, сиви, бели или каквито си избереш).

Само дето не очаквай девойките да се заемат с това, снимките ти трябва да са обработени предварително според изискванията на съответното фото.

Автор: Brummaker   
Дата:   08-10-04 13:21

фотографският формат е 3:2
това,че повечето апарати от ефтиния клас снимат 4:3 вероятно е с цел за по-лесно възпроизвеждане на мониторите, които пък повечето са 4:3 ;)

имаш размерите на твоето изображение-смятай ... ;)

Автор: vai   
Дата:   08-10-04 16:33

nqkoi DIGITALNI LABOVE imat opciqta za ostavqne direkno na bqla ramka .. ili kakto kaza inmitev mnogo zavisi koi ti zima porackata

Дата:   08-10-04 22:21

Благодаря Ви на всички. За това, че форматите са различни ми е ясно. Интересуваше ме дали софтуерно може да се коригират и ми е малко неточен въпросът, но вече ми е ясно, че няма как да стане без деформации.

poniakoga dori i da gi resize-nesh ...
Автор: opeldjia   
Дата:   10-10-04 17:04

... se sluchva taka che pak da ima beli poleta.
Pitah vyv photobravo zashto stava taka i mi otgovoriha che 10x15 formata ne bil tochno 100/150mm, a vsyshnost 100.2/150mm, i osven tova se rejeli po okolo 20pixela ot vsiaka strana (poslednoto ne znam zashto) ...

първа  назад  1     всички  напред  последна