Автор: volokin
Дата: 19-09-04 05:40
Някога, преди 20 и повече години всички пляснаха в захлас, как CD-то и да го драскаш и да го прашиш, то пак свири та свири и набързо погребаха плочата. По този повод има една поговорка: ''тези дето ги чакат да умрат, живеят най-дълго''.
Та колкото това с CD-то е вярно, толкова и аналоговите апарати са на изчезване. Между другото съм преживял доста несвирещи (при това оригинални) CD-та, но несвиреща плоча още не съм видял, да може да пука и пращи, но да не свири няма!! Та така и с моите филми, надраскани и на по 20-тина и повече години, но си ги сканирам когато си пожелая, а като ми се срине системата наречена Виндоус, аз пак си сканирам филмите, а CD-та нека се развалят, филмите ми не!!
В момента голяма част от музиката ми е на Мини-дискове, ами и те се скапват.
CD-та записани от интернет не мога да ги пускам например в някой уредби, щото нелегална работа и т.н.
иначе съм фен на новото и обичам технологиите, но не всичко което блести е злато!
и още нещо, часовниоците Casio & Co. са по- точни и по функционални от един Панерай например, но Панерай е не само часовник, това е престиж и хората дават луди пари, що ли?
Един механичен часовник ако е добър, на ден изостава (напредва) средно с 2 секунди, точно толкова колкото един елктронен за един месец?! Но хората продължават да ги произвеждат и купуват, пък нищо, че стрували по няколко десетки хиляди евро. Преди 10-20 години няколко компании се обединиха и образуваха фирмата Swatch (между тях са Omega, Rolex & Co.), щото не издържаха на Японските елктронни чуда и направиха свои електронни, но едновременно с това си правят и механичните. Swatch часовниците в началото бяха кич, но в малко бройки и хората започнаха да ги колекционират, днес не е така, отново се върна стария класически дизайн и механиката, пък уж бяха умрели тея механики.
Та такава е и тенденцията с фотоапаратите мисля. масата ще снима с дигитално което ще струва колкото един Касио-часовник, една малка част пуристи ще снима аналогово, било то с Ф6,7,8 и т.н.
Та това исках да кажа, поговорката....
|
|