Автор: Thor
Дата: 16-09-04 20:49
AF Nikkor 85mm 1.8D ,
мисля ще е най подходящ ,портрети ,натюрморт ,пейзажи ако търсиш най вече качество .. , за репортаж ще е добър най вече заради светлосилата си иначе малко неудобен ,ако нямаш възможност да се отдалечиш или приближиш достатъчно ,но пък за портрет сигурно няма да има равен на себе си тъй като много приятно ще замъглява фона пред и зад сюжета на снимката които не са на фокус -единствения му недостатък е цената ,но ако можеш да си го позволиш -никога няма да съжаляваш
за пейзажи като за начало е не само за пейзажи но и за почти всичко останало бих ти препоръчал и най евтиния качество цена обектив
AF Nikkor 50mm 1.8D ,
за портрет не е подходящ тъй като придава неприятно/и изкривявания/уголемявания на по близките до обектива части на лицето и се налага да снимаш колкото се може по отдалече за да отстраниш неприятния ефект .. ,аз бих предпочел по старите версии " made in japan ",стига да намериш втора ръка ,но разлика в качеството на снимките няма да намериш ..
разликата между зумовете/вариообективи и твърдите/не-зумовете обективи е очевадна ,ако става въпрос между непрофесионални зумове и другите обективи ,същото се отнася и за някои професионални обективи ,затова и ако аз трябва да си взема обектив и държа тхнически на качеството на снимката от страна на оптиката ,не бих си взел зум . това е в общи линии моят коментар ![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (16-09-04 20:56)
|
|