Автор: kapitancho
Дата: 16-01-04 22:34
Никъде досега не съм виждал информация за фотоапаратите с марка BenQ, а от 3 месеца имам такъв и затова реших да споделя моите впечатления от него. Не съм експерт в тази област, нито претендирам да съм такъв, но все пак може да му е интересно на някой.
Моделът е BenQ DC4500 и преди 3 месеца това беше най- новия модел (струваше около 450лв.). Матрицата е 4mp.
Режимите на които може да снима са 640х480,1024х768,1600х1200,2272х2104 и 2848х2136 (последния е с интерполация).
Оптическото увеличение е 3х , цифровото също 3х. Скоростта е от 1/500 до 1 секунда.
Има опция за литиево-йонна батерия, обаче го продават с две акумулаторни и зарядно устройство. Аз си взех още две батерии. В зависимост от начина на снимане, броя снимки с едно зареждане достига до над 600 снимки! Разбира се голямо количество снимки е възможно само при интензивно снимане, например някоя книга страница по страница. При работа с по- често включване и изключване резултатите са по- слаби.
Светкавицата е добра. Има един недостатък, че от малки разстояние (най- вече при макро- режим) се осветява, което не е много приятно.
Макро режимът работи много добре, включително се справя и при почти допрян до обекта апарат. В този режим опцията zoom не са предвидили да работи.
В режим за 1 до 5 снимки работи единствено на режими 640х480 и 1600х1200 със скорост 1/60 от секундата и при по оскъдно осветление не върши работа.
В режим видеоклип снима единствено на 640х480. Zoom е възможен единствено преди започване на заснемането. Също така няма корекция на светлината след като е започнало снимането и при промяна на осветлението в процеса на снимане се получава кофти. Липсва и една важна опция- записа на звук. За щастие, макро режимът работи.
В режим нощна снимка липсват макро режим и светкавица, което не е нещо фатално. Иначе се справя нелошо стига да не ми мърдаха толкова много ръцете при снимка:))
От другите неща ще спомена, че апарата включва стандартните Sepia и черно/бяло, поддържа TIFF формат и JPEG с нормално и с добро качество (коеф.90), самоснимачка, разните режими за светкавицата и т.н.
Имам чувството, че изпускам разни работи, но какво да се прави!
|
|