Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 BenQ dc4500 - малко инфо за него.
Автор: kapitancho   
Дата:   16-01-04 22:34

Никъде досега не съм виждал информация за фотоапаратите с марка BenQ, а от 3 месеца имам такъв и затова реших да споделя моите впечатления от него. Не съм експерт в тази област, нито претендирам да съм такъв, но все пак може да му е интересно на някой.

Моделът е BenQ DC4500 и преди 3 месеца това беше най- новия модел (струваше около 450лв.). Матрицата е 4mp.
Режимите на които може да снима са 640х480,1024х768,1600х1200,2272х2104 и 2848х2136 (последния е с интерполация).
Оптическото увеличение е 3х , цифровото също 3х. Скоростта е от 1/500 до 1 секунда.
Има опция за литиево-йонна батерия, обаче го продават с две акумулаторни и зарядно устройство. Аз си взех още две батерии. В зависимост от начина на снимане, броя снимки с едно зареждане достига до над 600 снимки! Разбира се голямо количество снимки е възможно само при интензивно снимане, например някоя книга страница по страница. При работа с по- често включване и изключване резултатите са по- слаби.
Светкавицата е добра. Има един недостатък, че от малки разстояние (най- вече при макро- режим) се осветява, което не е много приятно.
Макро режимът работи много добре, включително се справя и при почти допрян до обекта апарат. В този режим опцията zoom не са предвидили да работи.
В режим за 1 до 5 снимки работи единствено на режими 640х480 и 1600х1200 със скорост 1/60 от секундата и при по оскъдно осветление не върши работа.
В режим видеоклип снима единствено на 640х480. Zoom е възможен единствено преди започване на заснемането. Също така няма корекция на светлината след като е започнало снимането и при промяна на осветлението в процеса на снимане се получава кофти. Липсва и една важна опция- записа на звук. За щастие, макро режимът работи.
В режим нощна снимка липсват макро режим и светкавица, което не е нещо фатално. Иначе се справя нелошо стига да не ми мърдаха толкова много ръцете при снимка:))
От другите неща ще спомена, че апарата включва стандартните Sepia и черно/бяло, поддържа TIFF формат и JPEG с нормално и с добро качество (коеф.90), самоснимачка, разните режими за светкавицата и т.н.

Имам чувството, че изпускам разни работи, но какво да се прави!

Отговори на това съобщение
 още малко инфо за него.
Автор: kapitancho   
Дата:   16-01-04 22:44

Да, забравил съм разни работи:
ISO 100,200,400 и auto.
exposure metering modes (point, center, average)
white balance modes (daylight, fluorescent, tungsten light, overcast)
Lens Aperture F/3.37-3.56
Focal Length 8 mm - 24 mm
Min Focus Range 40 cm
Exposure Compensation ±2 EV range, in 1/3 EV steps

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна