Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трябва ми, знаете ли какво!
Автор: zoomaniak   
Дата:   30-07-06 19:23

Тука в София не намирам албум за хартиени копия 15х20 или 20х30 или 30х40см....

Най-ме вълнува 15х20см....

Трябва преди всичко да е здрав и издръжлив на носене и разглеждане.
Трябва ако има възможност снимките да се слагат в джобове. До снимката да мога да сложа и негатива и.
Не знам как да се изразя. Дори професионален албум ми върши работа. Дори по интернет бих си го поръчал и т н....

Нещо като класьор; джоп папки....но да е произведено за фотография.

Купих си албум - класически за 15х20см с оризовата хартия. Залепих си копията. Но самият албум няма да издържи дълго време на разгръщане на страниците му и т н....

Интересува ме някъде има ли решение на проблема ми....

Виждал съм албуми дето и бележки можеш да пишеш около снимките и т н....секви екстри.....ама загубих линка.

А най-ще ми е добре да има решение и то да се намира в София. Цената е без значение...

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Трябва ми, знаете ли какво!
Автор: abyser   
Дата:   30-07-06 19:34

Знам едно фото "Kodak" дето има щанд за застояли или с лек дефект стоки. Там гледах от тия албуми, дето бяха на мода преди 10 години - А4, разлепяш безцветно фолио по целия лист, слагаш вътре каквото и колкото поискаш, залепяш фолиото. Албумите са тип папка с дебели кожени корици (изкуствена кожа, разбира се) и има възможност да се слагат още листа и струват 5-6 лева. Продават и листа за тези албуми (вакуумирани и неразпечатвани, пак преоценени, неква немска марка бяха) - май 20 в пакет бяха около 4-5 лв.
Имаха богат избор от разнообразни преоценени албуми, които изглеждаха стабилни. Не знам дали са останали, гледах ги преди 2-3 седмици.

Сега прочетох, че търсиш с джобове. Ще погледна утре преди обяд какво имат и ще пиша.

Публикацията е редактирана (30-07-06 19:35)

Дата:   30-07-06 19:39

Абусер......[smilie24] тва с джобовете е за да може някой ден да се вадят снимките....иначе сега ги липя с двойно тиксо. А после не мога ги махам или местя....и т н.....

Купих си от ония класическите ъгълчета ама не струват :(((

Иначе мислех 20х30 или 30х40см да им оставям бели полета и да ги дупча с перфоратора и в класьора....но ще започне едно безцелно пипане с ръце....

А засягам тая тема, защото напоследък след като показвам на хартия снимките си - по-лесно уговарям следващите си снимки с хора [beer]

Дата:   30-07-06 19:47

На времето бях подарил на едно старо гадже такъв с това лепящо се фолио и имам спомени, че не цапаха за мое учудване снимките.
И струваше бая пари тогава, от ЦУМ [smilie18].
Може и да бъркам, но поне човек има възможност да използва целия А4 формат както му е удобно.

Ми не знам, тука има хора много видели и пробвали, някои имат магазини, не може да не знаят + и - на тези с лепящото фолио. Дори не знам по принцип дали сега още ги има, или е било някаква моментна скъпа "мода" тогава, след което са ги отрекли [smilie8]

Публикацията е редактирана (30-07-06 19:57)

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   30-07-06 20:06

Zoo прав си за снимките на хартия ..и аз като показавам на хартия бъдещите модели са много по благосклонни и отзивчиви. Явно нещата им се струват по-реални.

След малко ще пусна снимки да видиш как аз съм решил проблема

Дата:   30-07-06 20:25

Значи това е папка с 40бр джобове А4 или казано по друг начин....Хваща 80 снимки
https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/hzjy6460.JPG
http://photo-zona.net/images/user7054/album2196/preview/DSC_2876.jpg

Тук са 2 снимки 13х18
https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/axdm7922.JPG
http://photo-zona.net/images/user7054/album2196/preview/DSC_2877.jpg

А тук снимка 15х21 до снимка 13х18
https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/jffz4314.JPG
http://photo-zona.net/images/user7054/album2196/preview/DSC_2878.jpg

Предимствата са, че снимките се носят лесно и са защитени от многократното разглеждане и са залепени на листове 160гр/кв.м който ги паспортира и може да се пише по листа, а и жинаги може да бъдат сортирани и размествани в други папки.

Надявам се да ти допада като идея....аз съм доволен от тази система

Дата:   30-07-06 20:36

P_A_D_D_G, искаш да кажеш, че всеки джоб побира А4 лист? Т.е. 2 - един за отпред, един за отзад? Много е готино, аз си търся за съвсем любителско-домашно складиране, но ме дразнят шарените албуми дето жена ми ме натиска да купуваме, а това е изчистено и супер функционално [smilie24]
Каква е цената ако не е тайна?
P.S. И много стилно [smilie24]

Публикацията е редактирана (30-07-06 20:39)

Дата:   30-07-06 20:42

папката е около 3-4 лв..за листовете кой както се уреди...стажа и нормални листоже за ксерокс но аз исках да е по-стабилно това е една от 5 ми папки.

Да един джоб хваща 2 листа А4 един за отпред, един за отзад

Автор: Mick   
Дата:   30-07-06 20:45

P_A_D_D_G , постарал си се.. [smilie24]
готино и непретенциозно...

Дата:   30-07-06 20:50

Т.е. за 3-4 лв. получавам папка с джобовете - доколкото виждам са "фикснати", т.е. залепени и вървят с папката?
(иначе за листите вътре - ясно, кеф ти xerox paper, кеф ти некакъв фин картон)
Woooow, много ми хареса верно, сега ако кажеш и откъде - [smilie24] [beer] [beer] [beer]
P.S. - Край на грозните и скъпи в пъти повече нефункционални албуми [smilie23] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (30-07-06 20:53)

Дата:   30-07-06 21:12

P_A_D_D_G

Ще пробвам при първа възможност....Благодаря за показното [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: blr2   
Дата:   30-07-06 21:44

[smilie24] за метода на P_A_D_D_G
И аз го ползвам от години, евтино и стилно.

Автор: WiShY   
Дата:   30-07-06 22:38

Хуу де от къде могат да се купят на кви пари и P_A_D_D_G ти каква точно хартия ползваш за да ги паспортираш?

Дата:   30-07-06 22:51

Папките ги копувам от една книжарница до площад Македония Листовете са 160 грама за кв. метър, които ми носят познати иначе има подобни в Office 1 Superstore.

Както е казал abyser..кеф ти xerox paper, кеф ти некакъв фин картон...

Автор: Flipshot   
Дата:   09-10-06 10:03

Голям избор от картони има и в книжарница Слънчоглед (пряка на Шишман), иначе тази папка изглежда практично решение![smilie24]

Автор: 3DFEN   
Дата:   09-10-06 10:45

Тези папки от снимката ги продават в метро,
Вършат страхотна работа, освен 2 снимки
може да се постави картон, може и черен за по стилно, а става и по твърдо.
Аз ползвам и едни джбове, които пак се продават в метро, като са разделени на 2
за по две отделни снимки 20 на 15, но рядко се намират. Папките са отлични.

първа  назад  1     всички  напред  последна