Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kakuv fotoaparat da kupia?
Автор: jackdanielz   
Дата:   10-01-04 15:31

zdraveite , znachi problema e slednia. pulen amaior sum vav fotografiata ama se nalaga da snimame bivuteria i 6efa re6i da zeme fotoaparat. da ama sega ne znaem kvo da kupim. gledame da e ne6to koeto optimalno da ni vur6i rabota na dobra cena. osven tva 6te vzema i specialna kutia s osvetlenie, koiato e napravena specialno za snimki na bijuta. ta pitaneto mi e kvi harakteriostiki da tursia v aparata: MP, zoom ,microrejim ili kvo? za sia sme se spreli na SONY F717 ama ako mojem da minem s ne6to po-tunko i pak da ni vur6i rabota kajete. ne znam dali ste snimali bijuta ama e baia kofti: senki, promenen cviat, slivat se kamunite sas zlatoto, gubi se cveta na kamunite i t.n. ta pomognete s niakoi savet

thanx predvaritelno

Отговори на това съобщение
 jackdanielz
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-01-04 15:54

jackdanielz
Фотографията, в часност рекламната, не е като миенето на зъбите - всеки да го може, или да го усвои за месец-два.
Защо всички шефове в Бг. си мислят, че ще свършат подобна работа, ако си купят апаратче и го дадат на произволен човек, които пък от своя страна си мисли, че ще направи нещо, което да се хареса и да свърши работа.?! Любителските занимания са интересни сами по себе си, но до тук..

Един друг шеф пък, дал диг.камера на един, дето наснимал персонала с най-широкото на вариото, и хората се пръснали пак по страната..и писнали в тон, като си видяли маймунските физиономии на фона на стената, барабар с уголемени всичките телесни кусури,
та вика, може ли да се оправи работата!?!?

Както е тръгнало, няма да се учудя, ако шефа ти купи цигулка, и те прати да свириш на циганската нова година.

Надявам се, правилно да си ме разбрал, и да съм ти бил полезен.

Re: jackdanielz
Автор: Steki   
Дата:   10-01-04 15:56

Absoljutno prawilno Mobby_Dick, mnogo mi haresa i e mnogo wjarno iskazwaneto ti, waprki che wse pak ne mu kaza na choweka kade da sloji chashite, kade butilkata i kade sandwicha[smilie11]

Re: jackdanielz
Автор: jackdanielz   
Дата:   10-01-04 16:38

Mobby_Dick absolutno prav si 4ove4e ama pak ti kazvam tui e re6eno i 6a sa pari, 6toto do sia 6efa e dal nad 5 000lv za snimane i obrabotka v photoshop. skiva6 li za kvo ide re4. toi postoianno bulva novi artikuli i obrabotkata i snimaneto na 1 artikul mu e 4lv-zna4i ako taz godina izkara 2000 modela to 6te se brukne i za snimki 8000lv. - baia nali :) za tva prosto iskam profi mnenie koe 6te mi svur6i rabota, a puk ot men ostava opit-gre6ka, pisane vuv forumi, psuvni i t.n. :)

ako iska6 replyni mi kvop misli6 to4no po vaprosa

Re: Kakuv fotoaparat da kupia?
Дата:   13-01-04 18:11

jackdanielz - шефове [smilie2] , но като ти е дошло до главата [smilie2]
4 лв. за рекламна снимка никак не е много, а дори смешна цена, а 2000 мостри - 8000 лв. според мен е много добро за фирмата ви съотношение.
Добре си се спрял на Sony 717 или Canon G3 и една памет. Ако не печатате мострите в голям размер, а само до 13/18 или за Web, можеш да слезеш на Canon от А серията, или Olimpus - до 2,3 Мп.. Не ти трябва апарат с голям зоом, 3X оптически ти е предостатъчен, но мисля, че трябва да подбереш апарат с добри макрофункции и възможност за допълнителни аксесоари, да има възможност за дълги (до няколко секунди)експозиций, и съответно да не шуми при тях.Няма да ти е нужно, да се качваш над 50 ISO. Ако някога ще ползваш и светкавици (не е препоръчително за такива снимки), да има отделно гнездо.
Отделно ще ти трябват статив и репроуредба с 4 тела, + дифузори, както и някои други по-дребни неща като, филтри (поляризационен, градиентни, ефектни и компенсаторни), фонове, светлинна палатка и др.
Ще трябва преди да започнеш да експериментираш, да попрочетеш малко книжки, а след това да поразгледаш доста снимки. Ако има при кои да почиракуваш , ще е най-добре.
Успех.

Браво!
Автор: GenaDP   
Дата:   13-01-04 18:48

Айнщайн!
Ми ти си направо един Гъливер в страната на фотографите-пигмеи... Каква велика мисъл - "Ако някога ще ползваш и светкавици (не е препоръчително за такива снимки)..."

Я светни сега ти нас, невежите, що не е препоръчително да се ползат светкавици за такива снимки?

Май книжките, дето ги препоръчваш, за теб ще е още по полезно да ги прочетеш...

Re: Браво!
Автор: marto   
Дата:   13-01-04 19:15

Абе Гена я кажи колко струва D60 /само тялото/ втора ръка?Знам,че зависи от много неща но все пак?

Re: Kakuv fotoaparat da kupia?
Дата:   13-01-04 20:00

jackdanielz - ако ти трябва по-подробно инфо, ще ти го дам чрез мейл.
Не ми е приятно покраи теб да се ограмотяват и разни новопрохождащи сватбарски фотографи.

Хех...
Автор: GenaDP   
Дата:   13-01-04 21:13

Ми за цената трябва да питаш тоя, дето ще ти го продава... Аз лично бих дал до $1200 - а и все пак си пазаря от САЩ. Тук кой за колко продава нямам представа.

Впрочем, един познат ще си продава 60-ката. Да го питам ли? Пиши ми на gena@varna.net, ако те интересува...

първа  назад  1     всички  напред  последна