Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бинокли??
Автор: orlinst   
Дата:   30-08-06 15:31

Здравейте, не знам дали точно тук е мястото да питам за бинокли(все пак е сайт за фотография), но тъй като често влизам тук реших да пробвам....Та...налага се да си куя бинокъл, но за съжаление не съм запознат с моделите на пазара и цените им. Някой може ли да ми препоръча нещо, става въпрос за такава свободна употреба, не нещо специализирано и естествено на разумна цена. Например гледах Practica 12х50 за 96 лв. Та ако можете да ми помогнете ще ви бъда благодарен!!

Отговори на това съобщение
 Re: Бинокли??
Автор: blr2   
Дата:   30-08-06 15:35

Какво ще гледаш с него все пак? 12х50 е малко тъмен. За корабчета в морето върши работа, но за по-слабо осветление е кофти. 7-10х50 е по-добре за обща употреба.

Дата:   30-08-06 15:37

именно за обща употреба!! просто нямам ниаква представа за тези неща и затова питам и... благодаря за съвета![smile]

Автор: tofo   
Дата:   30-08-06 15:39

Правиш си сметката. 12х50- дванадесеткратно увеличение и 50мм диаметър на челната леща. 50-те мм ти показват зрителното поле, но могат да го дават и в градуси или примерно 140м на 1000м зрително поле. Гледаш за просветлена оптика и лещите да не са пластмасови. [beer]

Автор: niki26   
Дата:   30-08-06 15:46

Значи колкото по-голяма апертура и по-малко увеличение, толкова е по светлосилен и обратно. Трябва да прецениш какво ще гледаш. Ако ще гледаш далечни обекти на светло вземи 12х50, но ако ще гледаш на тъмно (нощно небе и т. н.) вземи с по-малко увеличение. За всеки случай голямата апертура винаги е плюс, освен ако не ти трябва по-компактен де ;)
И да, не забравяй качеството, да е просветлен и в никакъв случай пластмасови лещи.

Автор: niki26   
Дата:   30-08-06 15:48

тофо, не си прав, увеличението ти дава зрителното поле. Колкото е по-голямо, толкова е по-малко полето. А от апертурата зависи светлосилата и разделителната способност.

Дата:   30-08-06 15:50

Ама и челната леща ти дава по-широко зрително поле при еднакво увеличение.[beer]

Дата:   30-08-06 16:11

http://astronomy.hit.bg/telescope/binoculars.html
Това е първото от гугъл. Мноо итересни работи![beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   30-08-06 16:47

аз пък си имам никон 10х50 [smilie7] кеф (ма не го ползвам)

Автор: bobihot   
Дата:   30-08-06 18:05

Tofo -може би понякога...?
Трябва да знаеш, че ако не е фирмен (Практика, Никон, Минолта...) това, което пише много пъти не отговаря. Аз си бях взел след много избиране и пробване, що-годе приличен, за малко пари. Гледах един, дето пишеше 30х, а като го премерихме, се оказа 10х. Но пък даваше забележителен образ! По принцип, какъвто и да вземеш е хубаво да го пробваш как го усещаш и как се вижда надалече- да са контрастни обекти, за оцветяване по ръбовете...

Автор: aquarius   
Дата:   30-08-06 18:18

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/nada1350.JPG
http://swarovski.binoculars.com/images/SLCnew-10x42WB.jpg

[smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Автор: bobihot   
Дата:   30-08-06 18:30

^ не си му писал цената, ама какво значение има, като не га плащаш?

Автор: apollo   
Дата:   30-08-06 18:34

orlinst имаш лично съобщение!:-)

Автор: gerimo2   
Дата:   30-08-06 19:21

Ако можеш си намери някой руски бинокъл.Никак не са лоши.Имам един такъв , мисля , че беше 8/32 и имам и един CANON 8/30.Трябва да ти кажа , че почти няма разлика.Иначе органичното стъкло дотолкова го подобриха , че ако нямаш специални изисквания ,и една PRAKTIKA от Китай ще ти свърши работа.А на илиенци можеш да се облажиш с бинокъл за 5 лева .Оригинал Китай с петолъчки.Гледаш и хвърляш...[smilie18]

Автор: giox   
Дата:   30-08-06 19:52

tofo: [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: shotlandetsa   
Дата:   30-08-06 20:02

аз си взех един птичарски на олимнпус и съм мн доволен, стаария мога да ти го продам - TRAVELER 12X32, отлично състояние е.
35 лв.

Дата:   30-08-06 21:20

Има ли скала с хилядни. [smilie24]

Дата:   30-08-06 23:35

честно казано съм се ориентирал точно към един praktica, тъй като нямам специални изисквания и честно казано се доближава до мах като цена, която мога да дам. Ето го тук Не пише обаче нищо за лещите и май на място ще трябва да го видя.. и..благодаря на всички за инфото!!!! [beer]

Публикацията е редактирана (30-08-06 23:40)

Автор: Стоев   
Дата:   30-08-06 23:38

даже не знам какъв ми е точно бинокъла, че не е ползван от много години...[smilie21]

Дата:   30-08-06 23:46

не не мисля че виждам някъде по него хилядни, за какво се изполват ако не е тайна? иначе е много обър - уве, просветлен, стабилен, удобен, в тъмна гора безпроблемно виждам птици по земята, на 15 метра в чудесна детайлност, и по-далече разбира се но аз до 15-20 метра съм перфе - за да се ориентирам с каква птица ще се "боря" [smilie6]

Автор: Стоев   
Дата:   30-08-06 23:49

Шотландец, снайпера на пушката, после снимаш:)

Дата:   30-08-06 23:55

[smilie24] [smilie18]

Дата:   31-08-06 08:52

Скала с нанесени по абсциса и ордината деления (хилядни) за измерване на разстоянието до обекта[beer]

Дата:   31-08-06 09:42

аха, това го няма [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна