Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив Quantaray 18-50 F 3.5-5.6 - става ли за нещо ?
Автор: photoforce   
Дата:   12-08-06 11:21

Здравейте :)

Стана така, че се сдобих с едно такова обективче, но забелязвам, че никъде във целия форум името Quantaray не е споменавано. Вероятно тук ще го споменем с лошо, но все пак - някой снимал ли е с такъв обектив и какво е мнението Ви ?

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив Quantaray 18-50 F 3.5-5.6 - става ли за нещо ?
Автор: dimi_borgir   
Дата:   12-08-06 12:06

Почти сигурен съм че е Sigma 18-50/3,5-5,6 DC. Аз лично съм снимал известно време с такъв и според този ми опит не е слаб обектив.

Да кажат експертите по Никон и Сигма, може дори да важи повече от китовия Никон 18-55, който уж маже.

Автор: eXile   
Дата:   12-08-06 12:08

Quantaray са си сигма, мдам. Имам един за минолтат, 28 2.8, който си е съвсем приличен[smilie8]

Автор: blr2   
Дата:   12-08-06 12:15

Обективът е на Сигма, само са му лепнали друго име. И аз като си взимах моя Д50 го взех с тази Сигма защото имаше промоция. Имах възможност да пошракам в магазина с него и с китовия Никон и да си кача снимките на лаптопа. Снимките съм ги изтрил вече, но голяма разлика нямаше. Сигмата даваше малко по-топло изображение, вероятно от покритието на лешите. В резкостта на еднакви фокусни разстояния и бленди разлика според мен нямаше поне не такава която да се вижда при сравняване на лаптоп в магазина. Интересното при Сигмата е, че винетира в дългия край, т.е. на 50 мм.

За парите си, обективчето е ОК за мен неразличимо от китовия Никон. Ако ще си купуваш филтри за него имай предвид, че резбата му е 58 мм тоест доста по-голяма от 52 мм както е при Никона. Това значи по-скъпи филтри.

Автор: photoforce   
Дата:   12-08-06 12:33

blr2, какво значи Винетира?

Много ти благодаря за този постинг! Да, точно 58 е размера, вече си взех UV, Polarizer i Cross 6x филтри за 80 долара грубо, пак на сигма.

Дата:   12-08-06 12:38

Значи, че краищата на снимката са по-тъмни от центъра. Оправя се на ФШ, но все пак не е признак на качество.

Автор: digitalgab   
Дата:   12-08-06 21:07

Quantaray е марка със твърди позици в USA.

Автор: Avon   
Дата:   13-08-06 08:46

Да, твърди позиции - Конатей е ребрендед Сигма за РицКамера.

Иначе казано, най-евтиния ****. Никон идва с 5г гаранция. Май има защо...

Автор: digitalgab   
Дата:   13-08-06 09:06

Quantaray са известни от около 30 години насам, може спокойно да се снима с такова нещо.

Автор: boki   
Дата:   13-08-06 10:13

аз го имам този обектив и съм доволен.на стариями никон ф50 е идеален за новия ми д50 не съм доволен и нямам още обектив.снимам с 1 обектив.скъп ми идва нов а втора ръка не се съм намерил читав.и така на д50 няма да си доволна с този обектив.по-скоро за лентовия е идеален.[smilie24]

Дата:   13-08-06 12:42

"аз го имам този обектив и съм доволен.на стариями никон ф50 е идеален за новия ми д50 не съм доволен и нямам още обектив.снимам с 1 обектив.скъп ми идва нов а втора ръка не се съм намерил читав.и така на д50 няма да си доволна с този обектив.по-скоро за лентовия е идеален"

Ако говорим за същия обектив той не покрива full frame т.е. не може да се използва на лентови тела поне в широкия си край

Автор: dimi_borgir   
Дата:   13-08-06 21:02

Аз да питам в интерес на photoforce, а и от собствено любознание - според вас кой е по-добрия обектив (ако има разлика)? Никонския китов или Quantaray/Sigma?

Дата:   13-08-06 21:21

Разликата е минимална, главно в цвета. В резкостта ако изобщо има нещо то е в полза на Сигма, но пак казвам разликата е малка.
Китът Д50 със Сигма беше по-евтин откъдето си взех моя и това наклони везните.

Автор: asahi   
Дата:   13-08-06 21:28

Сигма със Сигма не си прилича. Значи може да намериш и адски добър екземпляр.

първа  назад  1     всички  напред  последна